Angst voor enorme kiespijn!

Discussie in 'De lounge' gestart door ikke84, 28 nov 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Al maanden/ weken zit ik met een irritante angst om bijv.midden in de nacht enorme kiespijn te krijgen en dan niet wetend meer wat te doen cq piekeren van de pijn .volgens mij een soort hypogonderie.!? En dan heb ik het over een zenuwontsteking.hoor veel horror verhalen over.ik ben natuurlijk ook erg oplettend bij alle pijntjes tanden en kiezen nu.

    Ik ga wel elk half jaar na de tandarts poets en flos.momenteel 2 kleine gaatjes die maandag worden gevuld.1 kis die vanaf vullen in juni gevoelig is maar dit word wel beter bij drukken erop nu minder pijn.

    Heb nog nooit een zenuwontsteking gehad maar is het echt zo pijnlijk dat je niks meer kan? En kwamen de klachten zo maar opzetten.wellicht voor mij een beetje gerusteling of meer meiden met deze angst?
     
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Ik heb die angst ook wel, mijn moeder heeft ook altijd geroepen dat het heel erg pijn doet. Nu heb ik ook een tandartsfobie, dus dat helpt ook echt niet mee.
    Mijn vader daarentegen is nooit naar de tandarts gegaan, al zijn tanden zijn er op Den duur uitgevallen, dat moet dus wel pijn hebben gedaan, zijn reactie :" ach, slok jenever en paar aspirines". Hij heeft nu trouwens een kunstgebit.
     
  3. Killo86

    Killo86 Actief lid

    28 feb 2012
    173
    0
    0
    Heb je een zenuwontsteking als je daarna een wortelkanaal behandeling krijgt ?
    Dit heb k namelijk wel vaker gehad..
    Heb een heel zwak gebit wat mijn tandarts altijd heel erg verbaas aangezien ik wel echt rechte witte tanden heb en nooit geen tandplak op tandvlees problemen..
    Maar gaatjes etc in overvloed!
    1 keer na t trekken van een verstandskies erg last gehad wang bont en blauw etc
    en van de andere 3 totaal niet!
     
  4. Diaantje88

    Diaantje88 Bekend lid

    10 feb 2013
    612
    86
    28
    #4 Diaantje88, 28 nov 2015
    Laatst bewerkt: 28 nov 2015
    meestal helpen goede pijnstillers wel tegen kiespijn (zenuwontsteking) als je niet naar de tandarts kunt.. meestal zet het niet in 1x door maar voel je het wel een beetje aankomen zodat je snel een afspraak kunt maken..het is echt niet zo dat je ligt te kreperen van de pijn en je er zelf niets tegen kunt doen (veel ervaring)
    en er bestaat een weekendtandarts..

    komt goed en mocht je ooit kiespijn krijgen en je pijnstillers moeten inwerken spoelen met koud water haalt dat irritante gevoel weg...
     
  5. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Nee ik heb geen zenuwontsteking maar ben er wel bang voor
     
  6. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Bedankt voor je antwoord welke goede pijnstillers helpen dan? Want als ik heb begrepen helpt niks meer dan brr
     
  7. Bailief

    Bailief Niet meer actief

    Ik heb helaas een heleboel wortelkanaalbehandelingen gehad en dus ook veel ontstekingen. Soms merk ik er niks van en wordt het toevallig bij de tandarts geconstateerd. Soms heb ik wat kiespijn maar is het goed te onderdrukken met PCM/ibuprofen. Laatst werd ik wakker met een dikke wang zonder pijn, ook een ontsteking. En één keer heb ik gruwelijk veel pijn gehad 's nachts. Hierdoor kon ik 's ochtends al vroeg terecht en de opluchting die je voelt als de tandarts bezig is, is op dat moment heerlijk. maar inderdaad, pijnstillers hielpen toen echt niet.

    Probeer je er niet zo druk om te maken. De kans dat je zo wakker wordt is echt heel erg klein :)
     
  8. kris8

    kris8 VIP lid

    17 aug 2009
    8.032
    0
    36
    ja ik heb hier ervaring mee en nee het is niet leuk. Maar het gaat gelukkig weer over. Hier hielp een combi van paracetamol met naproxen en niet te plat liggen, maar een beetje zittend slapen zeg maar. Moest P/O de noodtandarts wel gelijk beginnen met een stootkuur antibiotica
    Hier was de ontsteking ontstaan na een wortelkanaalbehandeling. Het kwam in de loop van de avond opzetten of eigenlijk naarmate mijn verdoving uitwerkte werd de pijn steeds erger.
    Ik vond het geen fijne nacht maar heb er ook echt niets aan overgehouden.. de volgende dag hebben ze de boel gespoeld en werd het gelukkig alweer wat minder.
     
  9. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Hier een keer gehad en te lang gewacht met naar de tandarts gaan... Kreeg op donderdag last, maar kon pas na het weekend terecht. Toen was het alleen nog maar irritant, dus ik dacht, ik red het weekend wel!

    Uit ellende op zondag naar dr weekendtandarts gegaan en echt waar, ik wilde die man echt zoenen!!

    Ofwel: ik voelde het echt aankomen en als ik.meteen gegaan was had ik er waarschijnlijk weinig last van gehad. Ik was dom en eigenwijs!

    Oh en de behandeling zelf was echt prima, duurt alleen lang dus dat is vervelend, maar geen centje pijn gehad!
     
  10. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Bedankt voor de reacties..

    Ik weet dat je een ontsteking niet zomaar krijgt, daarvoor moet je uiteraard al een diep gaatje hebben en daarvoor ook al enige pijn hrbben gehad.

    Echter heb ik nu een kies die zeer doet altans meer gevoeligheid na vullen van kies in juni. Dit was bij drukken erop pijnlijk maar is nu een stuk beter geworden alleen nog bij kou en druk met de nagel.dan denk ik wel we wachten nog even tot de gevoeligheid helemaal verdwijnt.maar de angst dat er alsnog een ontsteking komt is er dan wel weer
     
  11. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.289
    7.851
    113
    Gelderland
    Ik ben ook bang dat ik van alles krijg aan mijn gebit. Ik heb al zoveel ellende gehad dat ik constant bang ben. Met eten dat de vullingen eruit vallen (al paar keer gehad) en bij elk pijntje denk ik meteen het ergste. Mij helpt het wel dat ik mijn angst besproken heb met de tandarts. Ik heb gelukkig een hele lieve, meedenkende tandarts die me geruststeld. De laatste controle had ik gewoon helemaal niks! Dat is nog nooit gebeurd dus kan wachten dan ik binnenkort aan de beurt ben.. Hij gaf aan dat ik binnenkort 1 kies moet herstellen met een kroon. Nu heb ik al lang last van klachten in mijn oor, holtes en nu vorige week geopereerd waardoor het nu naar mijn kaak zakt, dat hoop ik...elke avond heb ik een zeurderig gevoel en meerdere kiezen doen pijn, de kaak zelf ook. Ik hoop zo dat het weg zakt... Ik begrijp je angst dus heel goed, overleg het zeker even met de tandarts!!
     
  12. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Gelukkig ben ik niet de enige! Ik vind het verveld dat piekeren, ook bij pijntjes denk ik oei vooral nu een kies gevoelig is na vulling ( dat komt natuurlijk vaker voor qua witte vulling) denk ik straks een zenuwontsteking.maar aan de andere kant de gevoeligheid is afgenomen dat gebeurd nirt bij een zenuwontsteking
     
  13. senna1979

    senna1979 Fanatiek lid

    3 feb 2006
    1.496
    0
    0
    verpleegkundige op een woongroep voor mensen met e
    Zuid Holland
    Ik ben toevallig afgelopen vrijdag behandeld voor een zenuwontsteking. Hier had ik vanaf woensdag last van. De pijn kwam bij vlagen, piek was vervelend. Wel hielp de combinatie van Paracetamol en Ibuprofen! De behandeling zelf was zeer goed te doen! Na de verdoving heb ik niks meer gevoeld :)
    Mocht je onzeker zijn over pijn in de nacht, zorg dan dat je altijd pijnstillers in huis hebt.

    Groetjes Senna
     
  14. Loesje86

    Loesje86 Niet meer actief

    Je zegt dat je nu last hebt van een kies, na het vullen.
    Ik had dit ook, twee weken daarna toch gebeld en moest langskomen. Helaas.... Een ontsteking, dus moest een wkb. Die was niet fijn, 4 kanalen en daarna nog erg veel last gehad. Het is nu al een paar maanden geleden, en het zit nog niet lekker, dus moet denk nog een keer terug :(
    Als ik jou was, zou ik hier dus niet te lang mee blijven lopen!
     
  15. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Heb deze gevoeligheid nu een half jaar, het is niet verslechtert juist verbetert. Mijn een zenuwontsteking denk ik niet dat het er beter op word.maar dinsdag heb ik een afspraak k an het altijd even aangeven
     
  16. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Goede pijnstillers heb ik wwl maar zoals ik begrepen heb helpt dat niks dan.
     
  17. typje

    typje Fanatiek lid

    14 dec 2009
    2.683
    0
    36
    Verzorgende IG in een verpleeghuis met een suppper
    Hier.....Grunnen
    Zo begon 4wkn geleden bij mij een vreselijke kiespijn na het vullen van een gaatje ( voor die tijd geen last) dag erna weer heen ( dachten aan verhoogde vulling) weer naar huis en toen begon tegen de nacht de nachtmerrie... paracetamols gehad en zelfs de scherpe randjes pijn gingen hierdoor niet weg.
    Zei op den duur tegen mijn man " Geef mij een tang, dan trek ik de betreffende kies er eigenhandig wel uit!"

    Dus dag erna direct weer mee heen... kies was verloren en aan het afsterven. De pijn werd veroorzaakt door de drukkende ontsteking en de daarbij drukkende pusvorming.
    Verdoving erin en alle wortelkanaaltjes werden uitgeboord en driedubbel schoongenaakt. De zenuw heeft een dodend vloeistofje gekregen en nadat de verdoving was uitgewerkt was de pijn verdwenen :)

    Gisteren mijn wortelkanaalbehandeling zonder verdoving ondergaan.. Alleen het plaatsen van de pennetjes of stiften ( hoe je dat maar noemt) was een akelig gevoel.
    Meestal doen ze dit met verdoving maar omdat ik zwanger ben konden ze geen foto's naken mochten de stiften niet goed zitten.

    al met al wens ik dit niemand toe pfff..
    Maar je hoeft er voor die tijd dus zeker geen last van te hebben of hebben gehad.
     
  18. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Soms blijff er bij boren bacteriën achter. En dan idd alsnog zenuwontsteking

    Ik heb de gevoeligheid inmiddels een half jaar en verbetert iets, ik denk dat dat bij een gaatje oid alleen maar erger word.ook heb ik de kies laten controleren en hij zag er goed uit zij de tandarts ook bij tikken geen pijn. Bij koud water voel ik het wel maar niet een shok erdoor gelukkig.of Door de grond gaan.

    Dus ik ben inmiddels er wat geruste op
     
  19. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.950
    15.255
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ik heb heel lang last gehad van een witte vulling.
    Deze is nu 5 jaar geleden gezet en is helaas deels afgebroken en binnenkort komt er een kroon op omdat er nog te weinig kies is om weer op te vullen.
    Vorig jaar heb ik enorme kiespijn gehad.
    Er was een deel van een kies afgebroken en toen lag de zenuw bloot.
    Ik heb nog net niet met mijn hoofd tegen de muur staan bonken want het deed zo'n enorme pijn.
    Ik slikte Brufen icm Pcm.
    Bij de tandarts is die kies opgevuld en antibiotica maar een aantal maanden later brak er weer een heel stuk vanaf en de kies is nu ruim een maand geleden helemaal verwijderd en wat een opluchting is dat.
    Prompt brak er 2 weken later weer een stukje af van een kleine kies boven en daarin zit nu een gat (gaatje)
    Heb vrijwel direct naar de tandarts gebeld en komende vrijdag wordt die gevuld.
    Ik heb er ook wel van geleerd om niet meer te lang door te blijven lopen en direct actie te ondernemen want hopelijk voorkom ik zo veel leed.
    Ik heb er een baggerhekel aan maar na het trekken van die kies maken ze me niet meer gek met boren,slijpertjes etc ;)
     
  20. ikke84

    ikke84 Fanatiek lid

    28 feb 2010
    3.057
    505
    113
    Dat is balen Anouk dat je kiezen zo vaak afbreken.heb het ook 1 keer gehad gelijk de tandarts gebeld maar bleek maar een klein stukje te zijn.

    Lees heel veel dat witte vullingen lang gevoelig kunnen blijven en bij mij ook nog tussen de kiezen. Dus extra lang.gister een laten boren maar nu geen last
     

Deel Deze Pagina