Recepten uitwisselen is altijd leuk. Mensen hebben vaak zoveel verschillende ideeën over 1 recept wat soms voor lekkere variatie kan zorgen. Maar wat ik soms moeilijk vind is om steeds iets te verzinnen met kliekjes. Ik gooi bijna nooit iets weg. Eigenlijk alles wat we over hebben gebruik ik later in de week ook nog wel voor een ander gerecht. Anders is een wokpannetje, soep of curry zo gemaakt. Maar soms heb je van die ingrediënten over waar je geen flauw benul van hebt wat je ermee zou kunnen doen nog, of je bent gewoon inspiratieloos. Deel dat hier en wie weet komt er wel iemand met een lekker en liefst zo goedkoop mogelijk recept voor jou kliekje(s). Om af te trappen begin ik met... een schaaltje boerenkool. Van de week uit de vriezer gehaald en er is wat meer over dan ik had verwacht want het slinkt niet zo erg als b.v. andijvie. Eigenlijk vind ik het zonde om het weg te gooien maar ik zou nu even niet kunnen bedenken wat ik ermee kan doen. Ideeën en tips zijn zeer welkom! View attachment 482824
Ik vind het een super goed idee! dus ik ga meelezen! ik heb voor boerenkool zelf nog nooit wat anders als stamppot gemaakt maar deze site is leuk Boerenkool recept | Maak nu de lekkerste boerenkool. ovenschotel lijkt me ook wel wat
Een groene smoothie maken. Recepten van groene smoothies met boerenkool zijn wel te vinden op internet.
Ik maak van de gekookte aardappelen voor de kinderen de volgende dag meestal aardappel kroketjes... prakken, ei erdoor, knoflookpoeder en peterselie er door... daarna balletjes maken en door paneermeel halen... Vinden ze heerlijk
Helaas voor de boerenkool nog geen idee gevonden en zo te merken weten alle dames van dit forum perfect wat ze met hun kliekjes doen
Ik heb bijna nooit eten over, en aksbij dan een minischaaltje rijst over heb krijgen de dieren dat door hun vlees. Dat zijn echt twee eetlepels ofzo maar echt sporadisch. Boerenkool kan idd door een smoothie!
Boerenkool door een roerei, in de lasagna is ook erg lekker, kan ook in een ovenschotel met aardappel.
Uitje, knoflook en kerstomaatjes aanstoven, daar de boerenkool bij en lekker doorwarmen (wel gare boerenkool). Wat zwarte peper uit de molen erover en klaar.
- Spekjes en/of rookworst en ui opbakken. Daar de boerenkool bij doen en een blik gepelde of tomatenblokjes ( gepeld vind ik lekkerder) je kunt er dan gekookte aardappels bij eten maar zonder is ook lekker. -smoothie, handje boerenkool, yoghurt, banaan en een appel. Als je geen goede blender hebt kunnen er stukjes boerenkool in drijven - in een omelet. Af laten koelen en dan op een stokbroodje. Als je ook nog aardappel puree hebt kun je er knodels van maken.
ik had nog een halve stronk broccoli over en heb vanmiddag broccolisoep gemaakt met scampi ( heb ik altijd een zak van in de vriezer liggen maar je kan er ook een restje kip indoen denk ik) broccoli met een liter water en half kippebouillonblokje aan de kook brengen. in een koekenpan uitje fruiten, paar champignonnetjes erbij en bestrooien met knoflook en peper na paar minuutjes bij de kokende broccoli doen. in dezelfde pan even de scampi bakken. als de broccoli gaar is pureren met de staafmixer. dan nog een kruidenkaas erdoor, en als je van piitig houd net als ik een paar druppels tabasco en evt nog wat peper of zout naar smaak. als laatste de scampi erdoor en nog even door laten verwarmen. was echt heerlijk.
Gekookte sperziebonen; mengen met een blikje tonijn, komkommer en cherrytomaatjes, dressing van mayo/yoghurt met kruiden erover en je hebt een heerlijke lunch! (Ik kook tegenwoordig gewoon extra bonen 😂
Een soort stoofpot van maken met rijst, rozijnen, gekookte linzen en een geraspte wortel. Eventueel walnoten erdoorheen. Echt heerlijk