Ent zwangere vrouw in tegen kinkhoest

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door AnnaCF, 2 dec 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Linnaea

    Linnaea Fanatiek lid

    20 apr 2015
    3.443
    27
    38
    Volg een thuisstudie en werk daarnaast als bijlesd
    Hoe vaak krijg jij door gewoon te leven formaldehyde met een naald in je lichaam gespoten? Er zit een heel groot verschil in hoe je lichaam op bepaalde dingen reageert tussen het op de natuurlijke manier binnen krijgen (dus via de slijmvliezen) of het omzeilen van die manier door het inspuiten van deze stof. Je lichaam kan een bepaalde stof die via de slijmvliezen binnenkomt in veel grotere mate hebben voor het schadelijk wordt dan wanneer diezelfde stof wordt ingespoten, dan is de hoeveelheid die je lichaam maximaal kan hebben veel lager.
    Overigens mag er dus wel volop getest worden op volwassenen, en dat wordt ook gedaan, dus ik vertrouw er wel op dat voor mijn eigen lijf de hoeveelheid formaldehyde in een vaccin inderdaad verwaarloosbaar is. Dat zit ver onder de hoeveelheid die schadelijk is. Maar dat gaat dus niet meteen ook op voor ongeboren baby's. Zou kunnen dat het voor hen ook niet schadelijk is. Maar zolang ik dat niet zeker weet durf ik daar niet op te vertrouwen.
     
  2. Tweedeopkomst

    Tweedeopkomst Niet meer actief

    Het eerste wat ik dacht toen ik het hoorde was: gelukkig is mijn gezin al compleet. Ik zou er niet op zitten te wachten.
     
  3. AnnaCF

    AnnaCF Niet meer actief

    Poe dat is een goede vraag. Ik heb hem volgens mijn ouders ook gehad maar was niet geënt. alleen de DTP gehad en dat ga ik bij mijn zoontje ook doen. Alleen is die enting op het moment nauwelijks leverbaar dus heeft hij ze nog niet gehad.

    Wat ik me afvraag waarom krijgen steeds meer mensen kinkhoest als we massaal ingeënt zijn?
    Ik heb hier en daar gelezen dat de enting achterhaalt is. Dus wat is het nut dan een zwangere vrouw een DkTP prik te geven?
     
  4. sweetmarije

    sweetmarije Fanatiek lid

    25 nov 2008
    1.199
    0
    36
    mummy
    letchworth garden city
    ik woon in engeland en hier is het inderdaad sinds kort ingevoerd.
    Dit was bij mijn eerste 2 zwangerschappen nog niet zo en vandaag toevallig door de verloskundige verteld dat ik deze enting rond 28 weken zwangerschap kan krijgen. ik heb haar al aangegeven dat ik er nog niet uit ben of ik het wel wil. vind het een lastige want wil mn kind natuurlijk wel beschermen maar wil ook geen rotzooi onnodig in mn lijf spuiten (met misschien ook wel gevolgen voor de baby)
     
  5. BuffySummers

    BuffySummers VIP lid

    16 sep 2008
    16.607
    7
    38
    Mars
    Hier op school heerst het ook mijn zoontje is ingeënt en de kinderen uit zijn klas ook, maar toch kunnen ze het krijgen.
    Schijnt dat het virus uit het buitenland mee komt en muteert. Dan heb je niks meer aan zo'n inenting.
     
  6. MamavanF2009

    MamavanF2009 Niet meer actief

    Ik heb kinkhoest gehad in de 3e, 4e en 5e maand van mijn zwangerschap dus een inenting was voor mij sowieso te laat geweest. Maar anders had ik het net zo goed niet gedaan, zelfs al weet ik nu uit eigen ervaring hoe heftig het kan zijn.
    Natuurlijk wens ik dit mijn zoontje niet toe maar ook mét een inenting heb je geen garantie dat je kindje het niet meer kan krijgen.
    Ook niet dat het milder verloopt; je kunt dat nooit zeker weten.
    En wie weet heb ik hem nu voldoende antistoffen meegegeven want ik ben er zonder medicijnen vanzelf beter van geworden.
    Wel zou het kunnen zijn dat hij, doordat ik zelf enorm verzwakt was, te weinig voedingsstoffen van mij binnen heeft kunnen krijgen (want met kinkhoest heb je écht geen eetlust meer, zeker niet als je ook zwanger en misselijk bent).
    Hij is vrij klein en licht geboren en het heeft wel wat gekost om hem op een normaal gewicht en in maatje 50 te krijgen en ik denk dat de kinkhoest daar toch iets mee te maken heeft gehad.
    Maar goed, hoe dan ook, uiteindelijk zou ik toch niet voor inenting hebben gekozen.
     
  7. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    427
    83
    Ik wilde hem vorig jaar, toen er ineens op veel plekken uitbraakjes van kinkhoest waren, halen. Helaas was hij toen niet leverbaar. Mijn huisarts had de literatuur er op nageslagen en vond toen ook dat het verantwoord was om in het laatste trimester een inenting te krijgen.

    Wat de beschermende werking van borstvoeding betreft: ten eerste weet je vantevoren niet of de borstvoeding gaat lukken (of misschien kun je het helemaal niet geven) en ten tweede vraag ik me ernstig af of er in borstvoeding antistoffen zitten als je zelf geen kinkhoest hebt gehad, maar je bent ingeënt (voor mij 30 jaar geleden voor het laatst).
     
  8. AnnaCF

    AnnaCF Niet meer actief

    Er is dus beat wel veel onbekend hierover. Hoorde gister op het journaal dat tot nu toe men geen complicaties heeft bemerkt in andere landen. Maar zo lang wordt de enting nog niet gegeven dus risico op de lange termijn is niet bekend.
    De bond van verloskundige e.d. Gaf aan het een vreemd advies te vinden en wil meer onderzoek.
    Ik zou dus wel meer willen weten van het effect op langere termijn. Helaas kan je niet klakkeloos vertrouwen op de inentingen zo blijkt.

    Ongeveer 99% van de vrouwn kan met de juiste begeleiding bv geven. En bij mij ging het echt zonder problemen. Ik hoop dat dat in de toekomst met een eventuele tweede ook zo goed gaat.
    Daarnaast heb ik kinkhoeat gehad en niet de enting. Mijn zoontje is nu ruim een jaar en heeft een keer koorts gehad vanwegen zn tandjes en is een paar weken terug wat verkouden geweest.

    Ik was zelf vanaf dat ik geen bv meer kreeg altijd ziek. Oorpijn, verkouden, flinke longontsteking gehad. En die toen met homeopatische middeltjes de baas geworden in een ziekenhuis. Sinds dien nooit meer echt heel ziek geweest. Ik hoop dat ik die weerstand nu aan mn zoontje doorgeef. Hij krijgt nog steeds bv in de ochtend al is het wel bijna op.
    Oh en hij gaat inmiddels gewoon naar de opvang.
     
  9. SandraBe

    SandraBe Bekend lid

    9 mrt 2015
    629
    0
    0

    Nee, zou me zeker niet laten vaccineren met het kinkhoest vaccin. Dat vaccin werkt niet of nauwelijks en zou elke zwangerschap opnieuw moeten worden herhaald en dan nog kan je baby kinkhoest krijgen en adviseert België om naast de zangere zelf óók de naaste omgeving van de pasgeboren baby te her vaccineren.

    Vroeger kregen baby's s met drie maanden oud de eerste inenting. De eerste vaccinatie is toen vervroegd naar twee maanden vanwege kinkhoest om baby's eerder te beschermen tegen kinkhoest.
    Vroeger kreeg je enkel als baby 4 kinkhoestvaccinaties maar sinds enige tijd krijgen de kinderen met vier jaar alweer een herhalings vaccinatie kinkhoest en het rivm is nu aan het onderzoeken of de kinderen met de negen jaars prik wéér tegen kinkhoest en worden ingeënt.
    Als het kinkhoest vaccin al enige bescherming biedt dan is dat maar zeer kort.

    Niet erg logisch om een vaccin wat niet of nauwelijks werkt steeds vaker en aan steeds meer mensen te geven (terwijl die mensen er zelf vrijwel geen belang bij hebben omdat kinkhoest vooral gevaarlijk kan zijn bij erg jonge baby's) in de hoop dat het dan alsnog gaat werken....

    Er zijn ook geen onderzoeken die de veiligheid van de opeenstapeling van kinkhoest vaccinaties op korte en lange termijn hebben onderzocht.
    Hoe veilig of onveilig het is voor de zwangere en de ongeboren baby's op korte en langere termijn zullen we waarschijnlijk nooit weten omdat ook die onderzoeken niet worden gedaan doormiddel van grootschalig onderzoek tussen grote groepen voor kinkhoest gevaccineerden en vaccinvrije mensen. Enkel dan, als je grootschalig onderzoek doet met grote groepen gevaccineerden en een grote controle groep ongevaccineerden zul je kunnen aantonen of uitsluiten of er sprake is van vaccinatie schade of niet en zelfs dan blijft het moeilijk aan te tonen of uit te sluiten dat zeldzame ziektes of aandoeningen hierdoor veroorzaakt worden.
     
  10. Luiwammes

    Luiwammes Niet meer actief

    Goh ik zat er op te wachten tot je zou komen met je prediken.

    Volgens mij is het overigens algemeen bekend dat het vaccin tegen kinkhoest niet werkt en dat je de ziekte dus gewoon kan krijgen, echter wel in een minder zware vorm.
     
  11. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Ik vind het een beter idee om de moeders-in-spe te vaccineren dan de baby's na 6 maanden.
     
  12. Veera

    Veera Niet meer actief

    Ja, als de vaccinatie alleen positieve en geen nadelige gevolgen heeft voor de ongeboren baby, dan zou ik mij zeker laten inenten
     
  13. SandraBe

    SandraBe Bekend lid

    9 mrt 2015
    629
    0
    0
    Hoe kom je erachter dat de vaccinatie alleen positieve en geen nadelige gevolgen heeft voor de ongeboren baby?
    Ik ben nog geen onderzoek tegen gekomen voor wat betreft de lange termijn effecten van deze vaccinatie.

    Ook grootschalig onderzoek waarbij een grote groep baby's die al in de baarmoeder is gevaccineerd en is vergeleken met een GROTE groep baby's die niet al in de baarmoeder gevaccineerd zijn en waarbij onderzocht is of er in beide groepen procentueel gezien exact dezelfde gezondheidsproblemen te zien zijn heb ik niet kunnen vinden. Daarbij is het, ookal voer je je onderzoek uit met hele grote groepen baby's, nog steeds haast onmogelijk om aan te tonen of uit te sluiten dat zeldzame aandoeningen of ziektes veroorzaakt worden of uitgelokt worden door het vaccin wat de zwangere tijdens de zwangerschap krijgt.

    En waar vind je het onderzoek wat aantoont dat het vaccin veilig is voor de zwangere zelf op korte en langere termijn?
    Waar vind je het onderzoek wat aantoont dat een vrouw dit vaccin (DTaP) elke zwangerschap opnieuw veilig kan gebruiken?
    Stel dat je als vrouw in acht jaar tijd vier keer zwanger bent en dus in acht jaar tijd vier keer de DTaP krijgt toegediend, kan dit nog nadelige gevolgen hebben voor haar op korte en/of langere termijn?

    En helpt die kinkhoestvaccinatie nou echt?
    Onderstaand bericht kwam voorbij in de Facebookgroep van vaccinvrij:

    Een Australische studie (gepubliceerd op 13 oktober van dit jaar) onderzocht de impact van deze vaccinatie, toegediend in de vier weken na de geboorte van het kind, op het optreden van kinkhoest bij zuigelingen jonger dan 6 maanden. De studie analyseerde gegevens van ruim 50.000 kinderen, waaronder 118 een laboratorium bevestigde gevallen van kinkhoest. Er werd GEEN daling van het aantal diagnoses van kinkhoest vastgesteld bij de kinderen waarvan de ouders gevaccineerd waren, in vergelijking met kinderen waarvan de ouders niet gevaccineerd waren.

    The impact of parental postpartum pertussis vaccination on infection in infants: A population-based study of cocooning in Western Australia
     
  14. Silinde

    Silinde Fanatiek lid

    8 dec 2011
    1.385
    29
    48
    NULL
    Bij mijn mannen
    Hier in Diest (BE) is toen mijn oudste nog baby was (2010, misschien was het in 2011 gebeurd, kan ook) een baby gestorven aan kinkhoest. Sindsdien raden ze aan om volwassenen te (her)vaccineren als ze vaak met baby's in contact komen. Wij zijn dus voor de geboorte van de 2e ingeënt, en mijn vader en zijn vriendin _ die vaak op de oudste hebben opgepast _ ook.
     
  15. SandraBe

    SandraBe Bekend lid

    9 mrt 2015
    629
    0
    0
    Hoe treurig ook dat er een baby is overleden aan de gevolgen van kinkhoest maar was de baby nog in leven als de moeder tijdens de zwangerschap gevaccineerd was? Ookal ben je gevaccineerd dan nog kan je baby konkhoest krijgen vandaar dat in belgie inderdaad ook aangeraden wordt om de omgeving van de baby te vaccineren maar dan nog kan je baby kinkhoest krijgen van de gevaccineerde omgeving of gewoon buiten op straat, in de supermarkt, ziekenhuis of op het consultatie bureau.

    Om nou heel de wereld te gaan (her) vaccineren voor kinkhoest terwijl er een paar baby's zijn overleden aan de gevolgen van kinkhoest terwijl je:
    A) niet weet of de baby's nog hadden geleefd als hun moeder wel was gevaccineerd
    B) niet weet of de vaccinatie tijdens de zwangerschap veilig voor de baby op korte en langere termijn is
    C) niet weet of de vaccinatie veilig is voor moeder op korte en langere termijn
    D) niet wet of het vaccin er überhaupt voor gaat zorgen dat er minder kinkhoest gevallen zullen komen.
     
  16. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    O je daar ben je weer!
     
  17. Linnepin86

    Linnepin86 Fanatiek lid

    10 jun 2013
    1.324
    184
    63
    Gelderland
    En dat zal die moeder zich dus altijd af blijven vragen. Zou mijn kindje nog wel geleefd hebben als ik gevaccineerd was?
    Ik ben niet persé voor deze vaccinatie, vooral omdat er te weinig over bekend is.
    Maar als ik jouw reacties zo lees ben jij zeer anti vaccineren en is dus niks goed. En als jouw kindje zou zijn overleden aan kinkhoest, zou je jezelf dan niet een keer achter je oren krabben, wat als.. Wat als ik mijzelf of mijn kindje wel gevaccineerd zou hebben?
    Ik zeg niet dat je wel of niet moet vaccineren, hierin is denk ik niet goed of fout, als je deze keuze maar bewust maakt.

    En ik denk dat iedereen wel weer dat je kinkhoest kan krijgen, ook al ben je wel gevaccineerd. Ik geloof wel dat het ziektebeeld bij wel en niet gevaccineerde kindjes anders is en de kans dat als je wel gevaccineerd bent en er aan overlijdt zeer klein is.
     
  18. Veera

    Veera Niet meer actief

    Vaccinvrij is een groep waar ik geen enkel bericht van serieus zal nemen. Maar om antwoord te geven op je vragen daarvoor: dat weet ik (nog) niet. Tot nu toe blijken de vaccinaties veilig. Als dit ook op langere termijn blijkt dan zie ik niet in waarom ik mij niet zou laten vaccineren. Nu zou ik er nog niet voor kiezen maar als er wat meer duidelijkheid over is wel
     
  19. Luiwammes

    Luiwammes Niet meer actief

    And again,

    Volgens mij is het gewoon bekend ( en kun je dat op ELKE site vinden ) dat het kinkhoest vaccin niet zorgt dat je het niet krijgt.
    Je kan nog steeds kinkhoest krijgen alleen krijg je het in mildere vorm. En zoals bij elk vaccin zijn er altijd uitzonderingen die het gewoon krijgen in de mate dat kinkhoest bekend is.

    En SandraB moet je mety 100 kilo zout nemen die is namelijk anti vaccineren en komt met de meest belachelijke linkjes maar inhoudelijk op vragen reageren kan ze niet alleen maar met propaganda smijten.
     
  20. gitta

    gitta Fanatiek lid

    22 okt 2013
    2.625
    427
    83
    Even dit eruit pikken: fysiek gesproken klopt dat. Alleen kunnen er zoveel andere factoren spelen dat die 99% natuurlijk niet gehaald wordt. Even voor mezelf sprekend: de eerste heb ik tien maanden bv gegeven, de tweede drie weken. De bv bij de tweede liep als een tierelier, na een dag kolfde ik in één keer 80 cc (!) colostrum. Helaas kreeg ik kraamvrouwenkoorts en daarna een longontsteking en trok ik het conditioneel niet. Dat had ik natuurlijk van tevoren nooit zo bedacht. Dat bedoel ik dus met dat je nooit van tevoren weet of bv wel lukt.
     

Deel Deze Pagina