Ik heb al het een en ander opgezocht op internet, maar het blijft voor mij nog echter een wel-niettus spelletje. Ik ben een echte sushiliefhebber en ben soms in staat om dit gerecht elke week wel eens te eten. Uiteraard komt het zelden voor dat ik dit zoveel eet maar goed. Ondanks het rauwe vis en dergelijke, schijnt het wel goed voor vrouwen te zijn die zwanger zijn. Ik heb via Google ook wat opgezocht, maar als ik zo ga kijken via de ene site, staat er dat je moet uitkijken met wat voor soort, op de andere site weer dat het wel mag. Mag je sushi als je zwanger bent?
Mijn verloskundige zei (nadat ik na de bevalling zuchtte dat ik nu eindelijk weer sushi kon eten) dat het gewoon mag, zolang het maar vers is. Ik zou een volgende zwangerschap het dus gewoon eten, maar geen supermarktspul wat evt een paar dagen staat.
Volgens mij is het bij sushi hetzelfde als met veel andere vissoorten; mits het vers is mag je het eten
Ik dacht altijd: hoe weet je dan of het bij de visboer vers is? De groentenjuwelier hier in de buurt (en echt niet de minste buurt) verkoopt ook 'versmaaltijden'. Mijn nichtje kocht er daar ook één en die bleek over de datum. Terug gebracht...kocht (het lijkt wel een slapstick) haar zus hem later opnieuw want hij had er gewoon een sticker overheen geplakt en hem weer terug in de vitrine gelegd achter het bordje 'vers'. Ik wil dus maar zeggen: een verkoper zal allicht zeggen dat iets vers is. Je kunt het alleen niet checken. Om die reden deed ik het zelf dus niet.
Eens! Een vis boer gaat echt niet ( terwijl er misschien klanten bij staan) zeggen: joh die ligt al 3 dagen uit de koeling maar niemand ziet t dus lekker winst ipv weg te gooien 😂
Ik ben verslaafd aan sushi maar ik ga het risico niet nemen. Heb bij 2 Japanners gevraagd of ze versheid kunnen garanderen omdat ik zwanger ben en dus absoluut geen vis uit de diepvries mag. Werd mij mooi aangeraden dan maar geen vis sushi te eten. Visboer vind ik al iets veiliger dus dan kan je het zelf maken maar ik vertrouw het niet meer en vind het samen met wijn en roken iets dat je gewoon 9 maanden even moet laten.
Ik eet geen rauwe dingen, ook al is het "vers". Wel ben ik zaterdag nog sushi gaan eten, maar dan eet ik de vega dingen en de niet rauwe dingen. Ons sushi-restaurant serveert bijvoorbeeld sushi rollen gemaakt met gefrituurde garnaal, of met gebakken kip, of met tonijn uit blik. Dat soort sushi eet ik wel gewoon. Vers is altijd een vaag begrip. Het is in ieder geval niet vanuit de zee, zo in je sushi beland
mag gewoon mits het vers is. Behalve de rauwe tonijn (tonijnsalade mag wel) en koningsmakreel , ivm dat dit een roofvis is en dus veel metalen kan bevatten.
Alcohol en tabak vind ik ook een ander punt... Ik vind het wel fijn dat er bij Sumo eventueel ook zwangere icoontjes op terug te vinden zijn. Gaan we het daar maar halen!
Ik zou zelf het risico niet nemen en het even negen maanden laten staan, vind de adviezen van Nederlandse verloskundigen niet altijd top (vergeleken met andere landen). Anders wel voor een echt restaurant gaan en niet zo'n all you can eat fast food fabriek.
Ik neem het risico ook niet. Ook omdat ik vooral in een all you can eat restaurant de hygiëne niet vertrouw. Even snel de groente snijden met je vismes gebeurd vast wel. Plus in een all you can eat is het niet altijd vers, ze raden het mij af in ieder geval
Ik sla rauwe vis over en neem lekker sushi met krabstick, garnaal of avocado. Kan verder ook niet wachten tot ik de biefstukblokjes van Sumo weer kan bestellen
Na het lezen van een onderzoek op het gebied van hygiene bij sushi restaurants ga ik daar niet eens eten zonde dat ik zwanger ben, laat staan als ik wel zwanger zou zijn.
Daarin heb je gelijk. Ik vind het wel heel moeilijk maar ik denk dat ik me er ook nog bij neer moet leggen. Het is 9 maanden wat ze je afpakken maar goed, daar krijg je iets ontzettend moois voor terug. Bedankt voor jullie reacties.