Schoolmoeders ergenisje

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Debaky, 14 dec 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Mja ik werk doorgaans 1-1,5 uur van huis qua reistijd.
    Dus een paar uurtjes vrij kan wel... Maar het is doorgaans minstens een halve dag en de meeste acitiviteigen zijn bij ons vanaf 1 uur.
    Dan kan ik dus 2-3 uurtjes werken voor ik naar huis ga.

    Meestal moet ik me al in bochten wringen om bij de uitvoerigen te zijn die ze op vrijdagmiddag weleens doen.
    En tja... Als je dochter dan een dansje doet of muziek speelt voor de hele school... Wil ze wel dat je er ook bent :)

    Op kdv waren al die knutsel- en poetsuurtjes gewoon 's avonds.
    Dan heb je heel dat probleem niet.
    Heb ik natuurlijk ook niet altijd zin.. Maar de drempel om je dan aan te melden is wel kleiner.

    Er vanuitgaande dat je dus vooral dingen doet als het lokaal versieren, knutselspul vast voorbewerken zodat ze meteen aan de slag kunnen..
    De echt niet superleuke klussen dus.
    En daar waren altijd genoeg ouders.
     
  2. Voorop gesteld; ik zou niet eens mee willen met schoolreisjes...

    Maar kan me voorstellen dat voor ouders die niet 'zomaar' een paar uurtjes kunnen helpen juist een schoolreisje ideaal is om mee te gaan. Als het je dan toch een vrije dag kost kan je die maar ook beter de hele dag benutten zeg maar. Een dag vrij nemen voor een paar uurtjes helpen zou ik ook zonde vinden van mijn dagen.
     
  3. belize

    belize VIP lid

    25 feb 2009
    11.105
    203
    63
    ik help wel vaak, maar school reisje wilde ik juist niet(de hele dag weg met zoveel kinderen in de bus)maar ik moest wel gaan omdat ik gevraagd werd. door de juf. ik kreeg ook de 5 lastigste kinderen weer om op te passen. maar het viel mee. ik was kapot moe aan het eind.

    ik vind het vreemd om 'helpen' in 2 groepen te gaan verdelen:leuke en niet leuke dingen. als je denkt dat jij voor de school steeds niet-leuke dingen aan het doen bent dan moet je je niet meer zo vaak op geven als hulpmama denk ik. want dat is niet de bedoeling volgens mij. persoonlijk vind ik de andere hulp dingen veel leuker dan de schoolreis. en je bent vaak ook snel klaar.
     
  4. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Uh ik vind alles leuk hoor om op school te doen (weet niet of het naar mij bedoeld was trouwens :) ).

    Zo word het hier genoemd, het grote schoolreisje is iets '' leuks '' en helpen op een juffen en meester vinden veel ouders veel al niet leuk, of alleen maar versieren met kerst of sinterklaas. Ik vind alles leuk, ik hou er van om tijdens een feest lekker te knutselen met de kids of leuke spellen te doen.
     
  5. Mackwek

    Mackwek Actief lid

    27 feb 2015
    443
    25
    28
    NULL
    NULL
    Ik reageer even in het algemeen, omdat ik merk dat er veel verschillende meningen zijn.
    Als juf zal ik (hopelijk) later bij mijn eigen kinderen ook gevraagd worden als hulpouder. En nee, ik kan hier geen vrij voor vragen. Wat niet wil zeggen dat ik niet mijn best kan doen om betrokken te zijn bij school.
    Wat ik heel erg vind om te zien, is dat sommige ouders de betrokkenheid bij school en/of hun kind niet hoog in het vaandel hebben staan. Althans, zo komt dit vaak op mij over. Vooral als je zelf met een grote kinderwens zit, komt dit hard aan.

    Je hebt een heel jaar te maken met je groep en de bijbehorende ouders. Het is fijn dat er een goede samenwerking is, om zo de ontwikkeling van de kinderen te waarborgen.
    Er zitten nu zo'n 4 maanden van het schooljaar erop, met laten we zeggen 5 activiteiten waar ouders bij betrokken hadden kunnen zijn. Ik kan zo een aantal kinderen uit mijn klas opnoemen, waar bij geen van deze activiteiten betrokkenheid getoont wordt vanuit thuis. Of het nu gaat om het bijwonen van de afsluiting kbw, het rijden naar de bibliotheek of het inleveren van strookjes voor de kerstviering.

    Veel ouders werken, iedereen heeft het druk. Maar als jij als kind altijd degene bent die er niet bijhoort omdat je ouders het af hebben laten weten, is dat heel erg. En mij als juf doet dat zeer om te zien.
    Ik hou van alle kinderen uit mijn klas en hoop maar dat er thuis ook van ze gehouden wordt om wie ze zijn.

    Prima dat een moeder hard gilt om ergens bij aanwezig te willen zijn. Maar denk vanuit je kind. En niet vanuit je zelf.

    En ja, er wordt over ouders gepraat. Net als bij iedere andere baan waar je met klanten/patienten of wie dan ook omgaat. Is dit altijd negatief/belerend/betweterig? Natuurlijk niet. Maar onder een appelboom vallen immers geen peren, dus het gedrag van kinderen kan vaak terug gespeeld worden naar ouders.

    Mijn excuses voor eventuele spelfouten. Ik ben helaas gewoon een mens en maak fouten. Dat ik in het onderwijs werk wil niet zeggen dat ik op taalgebied een wonder ben.

    Ouders, doe waar jij je goed bij voelt. Roep wat je wilt of juist niet wit. Maar bedenk dat de school/juf werkt met de beste bedoelingen. Bevalt je iets niet? Wees hier eerlijk over. Een betere wereld begint bij jezelf.

    (Vergeet het of doe ermee wat je wilt. Ik veroordeel niemand. Het blijft een forum met vrouwen. En net als in real life, af en toe een stelletje kemphanen bij elkaar.)
     
  6. cvm1985

    cvm1985 Fanatiek lid

    2 aug 2010
    3.692
    32
    48
    Ik werk 5 dagen per week als gastouder, eventjes vrij nemen gaat dus niet, dan zitten er 5 andere ouders met een opvangprobleem voor hun kind.
    Ik vind dat echt wel jammer, ik zou graag willen helpen op school maar als ik een dag vrij neem moet ik dat zeer ruim van te voren doorgeven aan de vraagouders en dan heb ik een dag geen inkomen. Op onze school zijn alle schoonmaakklusjes en versierdagen overdag, geen optie dus. Als ze dat s avonds doen zou ik me echt wel aanmelden. Nu zijn het idd vaak dezelfde ouders, die hebben dus ook voorrang bij dingen als schoolreisje. Bij dingen die ik wel kan doen zoals iets maken voor het kerstdiner, een berg verkleedkleren wassen enz bied ik me wel altijd aan en ik denk dus echt niet dat mijn dochter het gevoel heeft dat er minder van haar gehouden word omdat ik geen dag vrij neem om luizen te pluizen ;)
     
  7. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Helemaal mee eens.
    Ik weet nu weer waarom ik me ver van dit soort moederkliekjes hou, kinderachtig gedoe over zaken die er niet toe doen.
     
  8. XoXo

    XoXo Niet meer actief

    Hier wordt aan het begin van het schooljaar een hulpouderlijst ingevuld. Hier vullen alle ouders in wanneer ze wel of niet willen helpen. Met schoolreis gaan de or leden en klassenmoeders mee en als er meer hulp nodig is, wordt er gekeken met de hulpouderlijst wie vaker het schooljaar geholpen heeft en mee wil.
     
  9. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Pfffff - ik heb nu al angst wanneer mijn dochter naar school gaat ... stel je voor dat ik eens niet aan mee kan doen, en dat wordt direct mijn dochter aangerekend, want je ouders zijn er niet bij???

    Mijn hemel zeg :(:(

    Prioriteit 1 voor mij is dat ik aanwezig ben op uitvoeringen en belangerijke zaken die puur mijn dochter aangaan. ALS er dan nog tijd is, zal ik ongetwijfeld wel eens iets op school doen, maar mijn hemel zeg ... als ik dit allemaal lees is het vrijwillige deel ergens van de wagen gevallen
     
  10. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Dit dus ... ik vind het ronduit bizar eigenlijk ..
     
  11. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief


    Haha eens! Ik heb het naar aanleiding van dit topic tijdens de lunch het er met m'n collega's over gehad! De ene helft nu al in de stress over wat ons te wachten staat, de andere helft vertelde lachend over rel moeders en akkefietjes in de groepsapps. En ik heb goede tips gekregen om deze jungle te doorstaan. Ik vind het werkelijk fascinerend hoe dit allemaal werkt :))
     
  12. Frisbie

    Frisbie Bekend lid

    3 apr 2015
    895
    1
    16
    NULL
    NULL
    Klassengroepsapp :$:$:$.
    Ik loop de hele dag al met 2 rinkelende telefoons op zak, geen haar op m'n hoofd die er aan denkt om in een klassengroepsapp te gaan. Wow, wist niet eens dat die bestonden.

    Anyway, mijn oudste is net naar school en ik help af en toe met activiteiten. Verder maak ik me totaal niet druk om wie welke activiteit gaat doen, geen tijd voor.
     
  13. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    #113 amdaa, 16 dec 2015
    Laatst bewerkt: 16 dec 2015
    En dan lees je vervolgens hier van een leerkracht dat je kind er niet bijhoort als moeder niet meehelpt op school, en dat de juf dan hoopt dat de ouders dan van hun kind houden :$:(

    Dat dekt een beetje de lading in wat voor bizarre wereld je terecht gaat komen.

    Onze juf heeft trouwens het liefst vaders mee op een schoolreis, meestal hebben zij meer overzicht en overhand op al die kinderen.
     
  14. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Een collega van mij vertelde gisteren dat zij 4 dagen werkt en haar vent ook. Dus hij had wat activiteiten geholpen in het jaar en zij 1. Prima zou je denken want het gaat om de ouders niet de moeder.

    Collega gaf vorig jaar in de app aan wel mee te willen op schoolreisje. Daar kreeg ze de reactie dat ze dan meer zich had moeten inzetten van een andere moeder. Collega reageerde verbaasd dat ze had geholpen en haar man nog meer. Reactie van de moeder: ja je man telt daarin niet mee, dat is anders!

    We zijn nu nog met z'n allen aan het bedenken wat daar dan anders aan zou zijn ?!?!

    Kijk in mijn tijd deed mijn pa niets op school maar de rollen waren bij ons thuis ook zo. Wij doen alles 50/50 dus ik zou het gek vinden als m'n man niet mee telt.

    Maar het feit alleen al dat iedereen zo op je let. Terwijl ik denk dat oedeeen of in elk geval de meesten het beste doen wat ze kunnen.
     
  15. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    :D:D:D

    Hier zijn papa's toch echt favoriet bij technieklessen en schooluitjes. Vooral naar dingen als een boerderij of het bos. Mijn man kwam viezer thuis uit het bos dan alle kinderen uit zijn groepje :p
     
  16. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Wat zijn moeders toch soms vreselijk irritant...

    Ga wat nuttigs doen ipv afstrepen wie er wel of niet genoeg heeft geholpen om mee te mogen op schoolreis.
     
  17. Strijkkraal

    Strijkkraal VIP lid

    11 apr 2008
    10.680
    3.691
    113
    Heel eerlijk vind ik het enorm storend dat ouders zich niet eens fatsoenlijk kunnen gedragen. Kleuters lijken het af en toe als ik dat zo eens lees (inclusief juffen trouwens, want ik zie hier een paar exemplaren waarvan ik toch heel erg hoop dat deze niet op de school van mijn dochter zullen voorkomen) ...

    Daarnaast is iedereen zich ervan bewust om hun kinderen gelijkheid bij te brengen, maar de ouders laten het soms fantastisch afweten. Goed voorbeeld voor je kinderen, om te gaan bekvechten wie er wel en niet met het uitje meemogen. Jij niet ... jij wel ... jij niet want ...

    Brrrrrr ... het is verdorie toch geen populariteitswedstrijd??
     
  18. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Hoezo is het voor jou geen probleem?

    Je schrijft toch een heel topic over dat zij ineens meewil maar niet mee wil helpen met "minder leuke taakjes', en dat de moeders die vaker meehelpen daar voorgang op zouden moeten hebben?
    Daar gaat de hele op over..
     
  19. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Beetje appels met peren vergelijken, denk ik. Misschien is haar kind wel doodsbang voor het schoolreisje, en wil ze daarom mee.

    Werkende ouders nemen op de leuke scholen hier gewoon vrij hoor, om te helpen. En dat zijn ook altijd dezelfde, als ik vriendinnen mag geloven :)
     
  20. tikigo

    tikigo Bekend lid

    16 okt 2012
    595
    0
    16
    NULL
    NULL
    Jeetje gelukkig zit mijn kindje nog niet op school maar ik zou bijna bang worden zeg, want niet alleen je kindje wordt gekeurd maar als ouders zijnde tegenwoordig ook al. Wie van de ouders heeft het recht om te zeggen wie wel of niet mee mag of wie van de ouders heeft het recht om te zeggen hoeveel recht een andere ouder heeft om mee te gaan?!

    Echt waar zijn we mee bezig zeg? Iedereen mag zich opgeven en de juf of meester beslist wel wie er mee gaat. Altijd die strijd maar onderling wie er beter is! Vind ook niet dat iemand kan oordelen over een andere ouder die wel mee wil met schoolreisje maar met andere activiteiten niet. Daar kunnen tientallen redenen voor zijn.

    Ik en mijn man werken beiden. En hebben dus beiden een verantwoordelijkheid op ons werk en kunnen dus ook niet zomaar vrij nemen en dat gaat niemand geen ene reet aan rn zeker al niet van die popi jopi mama's naast het schoolplein....
     

Deel Deze Pagina