Waarschijnlijk een stomme vraag, maar ik vind via Google zoveel tegenstrijdige antwoorden, dat ik niet meer weet wat ik moet geloven Welk vleesbeleg mag je nou wel en niet op je brood tijdens de zwangerschap? Ik ben bijvoorbeeld normaal gesproken gek op de AH Biologisch gerookte kipfilet, maar nu twijfel ik of die wel mag i.v.m. de verpakking. En LIDL gesneden kip- & kalkoenfilet aten wij ook vaak, maar die zijn geloof ik vacuümverpakt? En ontbijtspek lijkt ook al zo'n vaag gebied... Zoals ik al zei, waarschijnlijk een hele stomme vraag, maar ik vind dit zo verwarrend Alvast bedankt voor de reacties!
hoi!! vacuumverparkt geld alleen voor vis, ivm listeria bacterie Kipfilet is gewoon gaar en kan je eten, ontbijtspek is rauw dus dat weer niet. leverproducten, dus smeerworst en berliner enzo, mag je dan weer maar 1 portie per dag van kijk maar op de site van het voedinscentrum daar staat het vrij duidelijk.
Wat ik idd lastig vind is dat er wat onduidelijkheid is over gerookt vlees. Zo zou salami, cervelaatworst, droge worst etc ook niet mogen. Maar door de manier van bereiden kan daar echt niets in overleven qua bacterien etc. dus ik snap niet zo goed waarom dat niet zou mogen.
De richtlijnen van voedingscentrum volgen was het advies van mijn verloskundige en vooral niet verder zoeken op Internet anders denk je straks dat je niks meer eten mag