Ik braad altijd een hele kip en dan eten we alles behalve de filet, die gebruik ik vervolgens om er kipkerriesalade mee te maken. 'Zo' vinden wij kipfilet namelijk niet zo lekker maar in die kipkerriesalade echt heerlijk!
g Oh dat is ook een goed idee! Wij zijn ook niet dol op "gewoon" kipfilet dus meestal probeer ik het met marineren, paneren of sate-saus nog wat lekkerder te maken haha. Ook leuk om te lezen dat ik niet de enige ben, meestal kijken mensen me gek aan als ik het vertel, terwijl het lang niet zoveel moeite is als het lijkt
Ik lees graag mee Wil zoveel mogelijk besparen doordat ik vanaf januari een deel van mijn studieschuld moet gaan terug betalen en wij ons eerste kindje verwachten. Zijn al begonnen met besparen op de boodschappen, gezien wij nog met zijn tweeën zijn en er nog weleens per maand 600 euro doorheen ging. Mijn budget is nu max. 250 euro en wil graag per week ongeveer 50 euro kwijt zijn aan de boodschappen. Helaas is afgelopen maand 320,- geworden, geen ramp maar wel jammer. Ik ben vooral benieuwd of ik dit nog vol ga houden wanneer de kleine meid er is.
Dit doe ik ook! Ik vind het altijd zo lekker om restjes kip eraf te halen, kruiden en dat als basis te gebruiken voor bami. We zijn wezen eten bij mijn broer en schoonzus. Daar bleef nog eten over en hebben we meegenomen. Gister de overgebleven belegde broodjes gegeten en vanavond staat er pasta pesto op t menu, hmmm. Mijn broer kan zo lekker koken . Met oud en nieuw komen er vrienden met hun kinderen hier eten en logeren. Wil graag couscous maken met een soort saus erbij. Iemand een lekker en makkelijk recept voor de saus dat ik vantevoren klaar kan maken? Wil er graag drumsticks bij serveren.
Ja het is echt belachelijk en zuur. 20 euro per uur incl btw vraagt de concurrentie. Wij en alle anderen die al langer bestaan 45 in de btw. Op de dag dat we vijf jaar bestaan gaan we ermee stoppen ook. Gelukkig loopt de andere zaak goed maar niet goed genoeg om te kunnen leven. Maar man heeft als het goed is vanaf februari extra klussen erbij op een scheepswerf dus op die manier uren maken. Dochter klaagde net over haar tenen en haar schoenen zijn dus te klein. Voel meestal iedere paar weken wel een keer. Ineens was het zo ver. Dus dat wordt ook een grote post want ze heeft hele moeilijke voeten. Maat 30 met 3,5 jaar wordt het nu dus. Daarnaast een brede voet en hoge wreef. Bij de winkel waar we altijd slagen is er nu 30% korting dus daar gaan we donderdag maar even langs.
Gelukkig dat het je dan schoenen met 30% kunt gaan kopen. Scheelt toch weer iets. Ik snap niet hoe ze het dan doen. Je kunt toch niet een bedrijf draaiende houden met zulke lage tarieven. Of wonen ze nog bij hun ouders thuis. Fijn dat je man er vanaf febr. een paar klussen bij heeft. Extra werk ligt ook niet overal voor het oprapen.
Dat ken ik niet. Maar ik ben overal voor in . Het moet alleen niet te pittig zijn. Want dan ben ik de enige die het eet. Ik maak meestal iets met gehaktballetjes in een tomatensaus. Ik doe dan door de saus en gehakt o.a. ras el hanout kruiden. Verder komt mijn inspiratie niet haha.
Ik lees ook mee en ga mee posten, maar denk wel dat dat wat later gaat worden ivm bevallen! Ik stop straks na mijn verlof met werken, dus wij moeten ook behoorlijk gaan bezuinigen. Iets wat ik altijd al leuk vind en ik maak er een soort sport van!
Gek zeg, waarschijnlijk omdat alles zo voorverpakt te koop is in de supermarkt. Wij kopen bij de islamitische slager en daar heb je vooral los vlees waar je zelf maar wat mee moet doen. Soms lastig maar het maakt je wel creatief. Zo heb ik laatst zelf kippenworst gemaakt (dat hebben ze wel maar niet zonder smaakversterkers). Omdat we zulk broodbeleg niet vaak hebben was dat echt een feestje voor m'n oudste dochter! Overigens eten we veel vaker vegetarisch dan vlees/vis. Gisteren bv hebben we dhal met spinazie gegeten. Echt een aanrader.
Was dat lekker, zelfgemaakte worst? Wel veel werk geloof ik? Ik baal ook een beetje van al die troep die in de voorverpakte vleeswaren zit.
Weet 1 van jullie als de lidl met de XXL weken ook vaak de luiers in de aanbieding heeft? Of is dit iets wat niet echt vaak gebeurt?
Ja ik ben echt zeer tevreden over de lidl luiers. Een tijd terug (misschien al wel een jaar haha) had de lidl een goeie luier aanbieding. Maar zie het nooit meer, echt jammer!
Hier nog uitrekenen wat we over houden voor boodschappen vanaf januari. We zitten vanaf dan samen thuis ik mag nog drie dagen werken dat word weer goed besparen. Vandaag bij de xenos wel voor 40 cent wat gekocht 3 keer spaghetti bolonese en twee sultana . Of het bij meerdere xenos winkels zo is weet ik niet . Las vandaag wel dat de fa weer 1+1 was bij etos en andrelon ook . Halen we morgen even op voorraad nood weg.
Inderdaad fijne luiers van Lidl. In de XXL doen ze de luiers nooit (tot nu toe) maar wel eens met de gewone aanbiedingen. Ik denk wel dat 't nog lang duurt tot er een luieraanbieding komt aangezien er pas een was. Eylem: de worst was lekker, maar ik moet wel zeggen dat ik niet kan vergelijken omdat we die van de winkel eigenlijk nooit hebben, ja misschien 2x per jaar ofzo maar dan vergeet je die smaak toch wel weer. Eigenlijk is het heel simpel, het duurt alleen even totdat alles klaar is. Ik heb gewoon kip genomen, gekruid (en zout uiteraard) en in de hakmolen. Fijnmalen tot het een soort puree is. Dan de massa op een lang stuk plasticfolie leggen, oprollen tot worst en de uiteinden goed dichtknopen. Héél goed verpakken in aluminiumfolie en 3 kwartier laten stomen in een stoompan. Een vriendin van me maakt het au bain marie in de oven maar daar heb ik geen ervaring mee. Dan laten afkoelen en bewaren in de koelkast. Ik heb zo'n 500 gram kip gebruikt en 2 kleinere worstjes van gemaakt. Als je kipgehakt gebruikt scheelt dat gedoe met de hakmolen maar dat had ik niet in huis. Ik heb trouwens wel kippendij gebruikt, dus geen kippenborstfilet, dat is erg droog en daar houd ik niet zo van. Met rundergehakt wil ik het volgende keer proberen! Op internet zag ik er ook wel eens recepten van maar dan bevatte het la vache qui rit kaas en griesmeel, olie enzo maar deze was dus echt alleen vlees.
Wij hebben ruim een jaar voor 50 euro per week boodschappen moeten doen incl verjaardagskadootjes enz doordat ik in de we was beland maar sinds een jaar hebben we het weer ruimer en hielden we voor ongeveer 75 euro p week aan. Laatste maanden merkte ik dat er onnodig veel uitging. Ik werk wel met weekmenu's maar als we geen zin hadden in wat er gepland stond gingen we rustig iets anders halen enz. Sinds drie weken bestel ik eenmaal per week de boodschappen bij Albert Heijn online en haal ze op bij het Pick up point. Ideaal!!! We zijn nu tussen de 70 en 75 euro per week kwijt en gaan tussendoor niet naar de winkel dus we redden het nu met ons budget. En heb dan ook alle extra's zoals wasmiddel, shampoo en zeep enz. Alleen luiers bestel ik apart bij Kruidvat. Deze week net weer 4 mega packs besteld in de aanbieding voor 50 euro (gratis bezorgd) heb dan 380 luiers dus daar doe ik heel lang mee
Hey ! Leuk weer dit topic.. Destijds ook af en toe meegeschreven. Toen ook erg nodig om te bezuinigen ondertussen iets minder. Man heeft weer een baan en er is een redelijke kans dat ik straks wat meer uur kan gaan werken. Door onze bezuinigingsmaatregelen destijds houden we nu iedere maand iets over. Erg fijn! Dat wil ik ook graag zo houden. Sparen om op vakantie te kunnen enzo Echter soms betrap ik me vooral met boodschappen doen weer op dat ik wat makkelijker wordt. Wat wel veel scheelt is dat ik een super-aders gevonden heb bij een boer waar ik verse groente en fruit kan halen ( en de seizoensproducten echt goed betaalbaar zijn/ heel goedkoop ) En waar ik vlees kan bestellen dat haalt ze dan bij de slachter en bij een dichtbij gelegen kippenboerderij. Scheelt echt zoveel in kosten maar vooral ook in kwaliteit. Eet liever 1x per maand een goede biefstuk dan iedere week zo`n supermarktlapje.. Wij hebben vooral bespaard door een weekmenu te maken en dat doe ik nog steeds.