Wij koken altijd wel gezond met veel groente, en wat dan een beetje jammer is, ik heb niet zoveel benul hoe ik zelf (redelijk snel) een lekkere pastasaus of kruidensaus voorbij de rijst maak en dat wil ik dus gaan doen, omdat pakjes en zakjes niet heel gezond zijn. Wat wel een must is dat het redelijk snel klaar is ivm met doordeweek geen uren in de keuken te staan, iemand een tip voor een makkelijk kookboek met recepten van zoiets? en ik zoek ook een receptenboek oid waar recepten in staan van gezonde sausjes koud en warm, ze zijn hier liefhebber (vooral man) van klein beetje mayo bij de gebakken aardappel of mosterdsaus bij de boerenkool, maar wil ook hier wat gezondere alternatieven voor. Alvast bedankt....
Ik haal echt bijna al mijn recepten van internet, met name blogs. het blog HomeJoys (homejoys.blogspot.com) vind ik echt een leuke.
Ik gebruik voor de standaarddingen vaak de Wannee, kookboek voor de huishoudschool. En dan wel de nieuwe versie. Er staan veel van die basisrecepten in voor sauzen, soepen en gerechten. Verder kook ik bijna iedere week wel een pastasaus van Carluccio: passie voor pasta. De meesten daar van zijn vrij simpel en makkelijk.
Geen directe tip voor een boek maar wel de kruiden an sich; als het even kan zou ik ze op de markt halen. Dan heb je meer voor hetzelfde geld en vaak meer keuze dan in de supermarkt, met name wanneer je kruiden voor de buitenlandse keuken zoekt. Potjes om ze in te bewaren zijn goedkoop te krijgen bij de Xenos, evenals een soort van "zakjes-knijpers" om de restanten mee af te sluiten (en als je die in een mandje in de kast stopt neemt het niet veel ruimte in beslag). Misschien kan je bij een Boekenvoordeel kijken voor een goedkoop boekje met recepten om te beginnen, daar hebben ze vaak wel een divers aanbod.
Ik wist niet dat ze die nog uitgaven/verkochten ik heb er een (hele) oude versie van die ik ervoor gebruik leuk!
Veel recepten die ik kan mijn moeder heb komen dus ook van de huishoudschool, omdat zij daar op heeft gezeten nog. Echt leuk!
Ik vind de kookboeken van Jamie Oliver heel leuk en handig. Maar hij heeft ook gewoon n website. Maar die boeken zijn wel heel mooi en informatief.
Ik kijk voor alledaagse recepten vaak op ah.nl. Daar staan simpele recepten in voor bijvoorbeeld bolognesesaus. Als ik meer ingewikkelde gerechten klaar wil maken en ik zie door de bomen het bos niet meer, dan kijk ik op passie.horeca.nl. Dat is een meer educatieve website. Het nadeel van veel kookboeken vind ik dat koks zich willen profileren en er meestal weinig alledaagse recepten instaan die je makkelijk op tafel zet. Vaak zitten er bijzondere ingrediënten in die je dan net niet in huis hebt.
Plenty en Jeruzalem van Yotam Ottolenghi. In Plenty staan alleen maar groente gerechten. Voor sommige recepten heb je wel ingredienten nodig die hier niet zo makkelijk te krijgen zijn. Soms pas ik de recepten dan een beetje aan. Nigella Ben niet zo fan van Jamie Oliver eigenlijk maar vind zijn Italië kookboek wel fijn.
Het boek de kookschool, gekocht bij de AH heel duidelijk, makkelijk en goede uitleg van de basics. Bijv sauzen, kruidenpasta's e.d maar ook de zoete keuken. Ik vindt m helemaal geweldig.
Het Magriet kookboek. Basis voor vanalles! Ik heb de oude van mijn vader, maar ook voor vriendin gekocht. Die vind hem ook top.
Ik heb hier een oud Margrietkookboek. Erg fijn. Maar mijn man heeft voor zijn verjaardag de verzamelbundel van 'Koken zonder pakjes en zakjes' gehad. Ook een handig boek met prima recepten.