Op dagen dat we laat klaar zijn met werk vind ik het wel fijn om snel te kunnen eten. Dan ga ik niet zoals andere dagen uitgebreid curry of iets vergelijkbaars maken. We kiezen dan vaak voor het standaard aardappelen/vlees/groente. Het vlees kies ik dan vaak voor gehaktballen die ik in grote porties maak (met ketjap, satesaus, sambal etc) en vervolgens invries. Dan haal ik de gewenste portie de dag van het eten uit de vriezer en hoeven ze alleen nog maar even warm met het jus er ook bij ingevroren natuurlijk. Alleen vind ik de aardappelen zolang duren. Wij houden namelijk niet van gekookte aardappelen. Dus ik kook de aardappelen, snijd ze in partjes en bak ze dan op met een uitje. Die kant en klare uit de supermarkt wil ik niet gebruiken. Hoe doen jullie dit? Gebakken aardappels invriezen gaat denk ik te kruimig/smotsig worden of niet? Of de gekookte aardappel invriezen? Met of zonder schil?
Ik kreeg hiervoor een tip van een collega: aardappels schillen, met een héél klein beetje water een paar minuten in de magnetron (echt niet te lang!). Dan zijn de aardappels zo goed als gaar. Dan in plakjes snijden en in de pan om te bakken Wij eten ook heel vaak gebakken aardappelen (houden ook niet van gekookte) en ik vind het echt een uitkomst! Mn vriend bakt de aardappels rauw, heeft wel meer tijd nodig. Ik heb dat geduld niet, dus gebruik de magnetron
Aardappels koken en dan in de koelkast? Dat kun je zeker 2 a 3 dagen bewaren en je kunt ze opbakken als je thuis komt. Als je aardappelen kookt als ze al in blokjes/schijfjes zijn, zijn ze ook sneller gaar en ben je minder lang bezig
heb zelf nog nooit aardappelen ingevroren en gewoon zelf gekookt en gebakken zijn het lekkerst. als je van tevoren weet welke dagen je pas laat kan eten zou ik de dag ervoor de aardappels al koken en ze in de koelkast zetten voor de volgende dag zodat je evengoed lekkere gebakken aardappels hebt
Al in blokjes snijden en in een bak met klein laagje water, 6 minuutjes in de magnetron en dan bakken. zijn ze zo klaar.
In blokjes snijden en rauw bakken. Met een deksel op de pan zijn ze zo gaar. Wel ook even krokant bakken zonder deksel
Dat van de magnetron is wel een goede tip, dankje! Zonder koken wel al geprobeerd, maar is niet echt ons ding!
Hier hetzelfde, eten niet graag gekookte aardappels dus bakken ze vaak. Ik kook er meestal genoeg voor 2 dagen en kook ze al in plakjes gesneden, dan hoef je ze maar 5 minuutjes te laten koken.
Overigens kan een curry of pasta dus sneller als die aardappels koken en bakken en vlees bakken 😅
Wij bakken ze ook vaak rauw, maar dat duurt inderdaad wat langer. Of ik kook ze heel kort en doe ze daarna in de oven (met grill en hetelucht). Ook snel klaar: aardappelkroketten oid uit de oven. Maar ik denk dat voorgaren in de magnetron sneller gaat (nog nooit geprobeerd). Verder eens met Suusjeuh: een pasta of rijstgerecht kan erg snel klaar zijn! Evt. met een zak voorgesneden groente, als je geen zin hebt in snijden.
De avond ervoor of 's ochtends (als je daar tijd voor hebt) koken. Doen we hier altijd en dan zijn ze tegen 's avonds goed afgekoeld en bakt inderdaad beter dan.
Als je van te voren weet wanneer je gebakken aardappelen wil eten gewoon van te voren even koken. En dag of 2 in de koelkast kan prima. Ik doe ook wel eens 's morgens de kook erover en afgieten en dan kan ik ze 's avonds opbakken.
Ik kook soms bewust te veel aardappelen. Die bewaar ik dan in de koelkast. En bak ik ze een dag later.
Je hebt ook speciale bakaardappeltjes. Bakt even lekker als voorgekookte aardappels. Zijn niet zo hard als die aardappelschijfjes. AH Bakaardappeltjes 600 g online bestellen | AH.nl