Sneller gebakken aardappelen op tafel?

Discussie in 'De lounge' gestart door Catmommy, 7 jan 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Catmommy

    Catmommy Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.872
    4
    38
    NULL
    NULL
    Op dagen dat we laat klaar zijn met werk vind ik het wel fijn om snel te kunnen eten. Dan ga ik niet zoals andere dagen uitgebreid curry of iets vergelijkbaars maken.
    We kiezen dan vaak voor het standaard aardappelen/vlees/groente.

    Het vlees kies ik dan vaak voor gehaktballen die ik in grote porties maak (met ketjap, satesaus, sambal etc) en vervolgens invries.
    Dan haal ik de gewenste portie de dag van het eten uit de vriezer en hoeven ze alleen nog maar even warm met het jus er ook bij ingevroren natuurlijk.

    Alleen vind ik de aardappelen zolang duren. Wij houden namelijk niet van gekookte aardappelen. Dus ik kook de aardappelen, snijd ze in partjes en bak ze dan op met een uitje.

    Die kant en klare uit de supermarkt wil ik niet gebruiken.

    Hoe doen jullie dit?
    Gebakken aardappels invriezen gaat denk ik te kruimig/smotsig worden of niet?
    Of de gekookte aardappel invriezen? Met of zonder schil?
     
  2. Nienke87

    Nienke87 Fanatiek lid

    12 nov 2015
    1.244
    6
    38
    Ik kreeg hiervoor een tip van een collega:
    aardappels schillen, met een héél klein beetje water een paar minuten in de magnetron (echt niet te lang!). Dan zijn de aardappels zo goed als gaar. Dan in plakjes snijden en in de pan om te bakken :)

    Wij eten ook heel vaak gebakken aardappelen (houden ook niet van gekookte) en ik vind het echt een uitkomst!

    Mn vriend bakt de aardappels rauw, heeft wel meer tijd nodig. Ik heb dat geduld niet, dus gebruik de magnetron :)
     
  3. Twinkle81

    Twinkle81 Fanatiek lid

    4 jul 2014
    4.945
    1.033
    113
    Voorschoten
    Aardappels koken en dan in de koelkast? Dat kun je zeker 2 a 3 dagen bewaren en je kunt ze opbakken als je thuis komt. Als je aardappelen kookt als ze al in blokjes/schijfjes zijn, zijn ze ook sneller gaar en ben je minder lang bezig
     
  4. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    heb zelf nog nooit aardappelen ingevroren en gewoon zelf gekookt en gebakken zijn het lekkerst.
    als je van tevoren weet welke dagen je pas laat kan eten zou ik de dag ervoor de aardappels al koken en ze in de koelkast zetten voor de volgende dag zodat je evengoed lekkere gebakken aardappels hebt
     
  5. mumija

    mumija Niet meer actief

    Al in blokjes snijden en in een bak met klein laagje water, 6 minuutjes in de magnetron en dan bakken. zijn ze zo klaar.
     
  6. zara1983

    zara1983 Fanatiek lid

    1 nov 2013
    1.207
    534
    113
    NULL
    In blokjes snijden en rauw bakken. Met een deksel op de pan zijn ze zo gaar. Wel ook even krokant bakken zonder deksel
     
  7. baby2011

    baby2011 Fanatiek lid

    15 aug 2010
    1.883
    395
    83
    Ik kook ze nooit eerst. Zijn ze veel lekkerder vinden wij
     
  8. Catmommy

    Catmommy Fanatiek lid

    8 okt 2013
    1.872
    4
    38
    NULL
    NULL
    Dat van de magnetron is wel een goede tip, dankje!:)

    Zonder koken wel al geprobeerd, maar is niet echt ons ding!
     
  9. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Aardappels (gekookt) van de dag ervoor gebruiken. Die kan je dan snel opbakken.
     
  10. Dormouse

    Dormouse Bekend lid

    27 okt 2014
    562
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hier hetzelfde, eten niet graag gekookte aardappels dus bakken ze vaak. Ik kook er meestal genoeg voor 2 dagen en kook ze al in plakjes gesneden, dan hoef je ze maar 5 minuutjes te laten koken.
     
  11. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Overigens kan een curry of pasta dus sneller als die aardappels koken en bakken en vlees bakken 😅
     
  12. manamana

    manamana Fanatiek lid

    30 apr 2014
    1.372
    22
    38
    het Noorden
    Wij bakken ze ook vaak rauw, maar dat duurt inderdaad wat langer. Of ik kook ze heel kort en doe ze daarna in de oven (met grill en hetelucht).
    Ook snel klaar: aardappelkroketten oid uit de oven.
    Maar ik denk dat voorgaren in de magnetron sneller gaat (nog nooit geprobeerd).

    Verder eens met Suusjeuh: een pasta of rijstgerecht kan erg snel klaar zijn! Evt. met een zak voorgesneden groente, als je geen zin hebt in snijden.
     
  13. tuc

    tuc Niet meer actief

    De avond van te voren koken idd. Gaat ook beter omdat ze dan goed afgekoeld zijn.
     
  14. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Ik maak schijfjes en kook ze kort in schijfjes dan af laten koelen en de koelkast in.
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Dat inderdaad.
    Of je koopt voorgegaarde aardappelschijfjes bij de supermarkt.
     
  16. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.930
    933
    113
    De avond ervoor of 's ochtends (als je daar tijd voor hebt) koken. Doen we hier altijd en dan zijn ze tegen 's avonds goed afgekoeld en bakt inderdaad beter dan.
     
  17. Gemma79

    Gemma79 Fanatiek lid

    19 feb 2011
    1.105
    2
    0
    NULL
    NULL
    Als je van te voren weet wanneer je gebakken aardappelen wil eten gewoon van te voren even koken. En dag of 2 in de koelkast kan prima. Ik doe ook wel eens 's morgens de kook erover en afgieten en dan kan ik ze 's avonds opbakken.
     
  18. Grietjenb

    Grietjenb Niet meer actief

    Ik kook soms bewust te veel aardappelen. Die bewaar ik dan in de koelkast. En bak ik ze een dag later.
     
  19. Elmo

    Elmo Niet meer actief

    Ik doe regelmatig krieltjes maken.
     
  20. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63

Deel Deze Pagina