Sneller gebakken aardappelen op tafel?

Discussion in 'De lounge' started by Catmommy, Jan 7, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    Nov 20, 2013
    4,613
    1,155
    113
    Ik snijd rauwe aardappelen in blokjes. Doe er wat olie en kruiden overheen en dan voor een.minuut of 20 in de oven. Gaat prima hier
     
  2. Momisake

    Momisake Fanatiek lid

    Jul 27, 2010
    1,641
    173
    63
    Female
    Zo doen wij het ook regelmatig :)
     
  3. Babystew

    Babystew Niet meer actief

    Ik kook ze nooit voor ik ga bakken. Gaat prima en duurt echt niet lang :)
     
  4. Catmommy

    Catmommy Fanatiek lid

    Oct 8, 2013
    1,872
    4
    38
    NULL
    NULL
    Doet dat niets af aan de smaak etc? Ik kook altijd in schil namelijk :)
     
  5. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    Jul 4, 2010
    13,212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Dan probeer je dat toch gewoon even? Smaken ze niet lekker dan doe je er die ene keer mayo op. Dan maakt de smaak niet uit. Hier eten de kinderen nu spinazie en gekookte aardappel. En morgen dus gebakken aardappel. (En ik linzen soep uit de vriezer)
     
  6. Skatje

    Skatje VIP lid

    Dec 10, 2008
    9,026
    165
    63
    Female
    Gastouder
    Arnhem
    Ik snij aardappelen in stukjes, kook ze net niet gaar en dan opbakken. Maar ik heb ze wel eens na het koken in de vriezer gegooid en toen waren ze nog wel lekker na ontdooien en bakken.
     
  7. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    Aug 27, 2012
    1,071
    0
    36
    Hier snij ik ze in blokjes (met schil, wel even goed wassen) daarna even 5/6 min koken. En dan nog 2 min wokken.
     
  8. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    Apr 27, 2015
    2,585
    1,247
    113
    Ik snij ze altijd in schijfjes en gooi die in de wok met een laagje water op hoog vuur. Het water kookt en verdampt en de schijfjes zijn dan zo gaar.
     
  9. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,384
    867
    113
    Wij gebruiken de airfryer daarvoor. Of in een koekenpan met een glazen deksel. Maar dan heb ik wel voorgekookte aardappelen, ben je met 20 minuten wel klaar.
     
  10. Luna86

    Luna86 VIP lid

    Jan 11, 2009
    14,791
    9,309
    113
    Gelderland
    Avond van te voren snijden en koken en dan de volgende dag in de oven?
    Ik kook ze altijd 6 min voor, laat ze afkoelen en dan met olie, bloem,kruiden in een voorverwarmde oven voor 20 min. Ze zijn dan echt de moeite waard om op te wachten.
    Wel hebben we sind kort een Airfryer en ben nog een beetje in de probeer fase. Dan heb je er dus geen omkijken naar en zijn ze best snel klaar omdat de airfryer met 3 min om temp is.
     

Share This Page