plaats hier 1 succesrecept

Discussie in 'De lounge' gestart door zwangerevrouw, 24 jan 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Nouja ik nam aan dat het niet gezond was vanwege de krokante laag op de kipsnitzels ( en dat is echt wat de wrap juist lekker maakt haha) Maar goed zolang je dit niet elke dag eet, is er ook niks aan de hand natuurlijk haha.

    Ik vind dat hier lekkere recepten tussen zitten, dus ik ga zeker wat dingen hier van proberen!
     
  2. DreamsandHopes

    DreamsandHopes Actief lid

    14 aug 2015
    261
    37
    28
    NULL
    NULL
    @Luna86 Goed om te horen dat je er zo van hebt genoten!
     
  3. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Dit maak ik weleens met rijst ernaast
     
  4. Vogeltje80

    16 okt 2015
    57
    4
    8
    NULL
    NULL
    Favoriet hier thuis bij mijn dochter:

    Pasta naar keuze voor 2 personen koken in pan
    500 gram brocolli erbij gooien
    Na afgieten 150 gram ham (reepjes of gewoon zelf gesneden), 125 ml creme fraiche en een handvol cashewnoten erdoor roeren.

    Heel snel, en lekker allemaal in 1 pan!
    En koud ook nog lekker.
     
  5. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Hier favoriet en mega makkelijk.

    Nodig;
    - tagliatelle of andere pasta
    - kant en klare pesto
    - pijnboompitjes
    - knoflook
    - kip

    Pasta koken zoals op het pak beschreven staat.
    In een pan knoflook bakken. Vervolgens de kip in blokjes erbij. Gaar bakken. In een anders pan de pijnboompitjes aanbakken.
    Pasta afgieten. Kip met knoflook eroverheen, pesto erdoorheen en pijnboompitjes erop.

    Dit eten we vaak met salade om er toch iets van groente bij te doen.
     
  6. MamaLe

    MamaLe Fanatiek lid

    28 mrt 2015
    1.998
    221
    63
    Ook een pastagerecht.
    Penne (of andere soort pasta)
    Champignons
    Uitje
    Knoflook
    Schnitzel (of kipfilet of welk vlees je dan ook lekker vind)
    Kookroom of slagroom

    Schnitzel in reepjes snijden en samen met een fijngesneden uitje en wat knoflook bakken. Champignons erbij bakken en als alles gaar is de Kookroom erbij. Even laten doorkoken, wat zout en peper naar smaak en mengen met de Penne die je ondertussen gekookt hebt.

    Lekker met een salade
     
  7. Joshi

    Joshi Actief lid

    11 feb 2012
    387
    93
    28
    NULL
    NULL
    Hier ook een recept....

    Een courgette in blokjes snijden en ongeveer 10 minuutjes bakken, naar smaak pesto erbij (ik doe altijd best wel wat), daarna crème fraiche erbij en of gerookte zalm in stukjes gesneden of hamreepjes/blokjes, evt wat zout en peper.

    Dit eet je met een pasta naar keuze, geroosterde pijnboompitten en wat strooikaas eroverheen.

    Makkelijk en heerlijk!
     
  8. Picaris

    Picaris Actief lid

    12 jun 2011
    302
    120
    43
    Ringkøbing, Denmark
    Ook maar pasta ;)

    750gr diepvriesspinazie (heel, niet met room!)
    1 grote ui
    200 gram spekblokjes
    half potje zongedroogde tomaten
    flink peper
    een beetje room
    4 eieren
    geraspte kaas

    Gooi een klein scheutje van de olie van de zongedroogde tomaatjes in een koekpan en bak hierin de spek en ui.
    Als dit een beetje uitgebakken is voeg de tomaten en een goede scheut room toe en flink peper.
    Voeg de (heel goed uitgelekte) spinazie toe en roer alles goed door elkaar.
    Gooi alles in een ovenschaal en maak 4 kuiltjes. Breek de eieren over de kuiltjes zodat het eigeel in de kuiltjes beland.
    Geraspte kaas erover en 20-25 minuten in de oven.

    Pasta erbij en voila! (bak eventueel de pasta in de pan nog even snel af met een teentje knoflook en een half rood pepertje gesneden, zodat het wat pittiger is, maar de kinderen vinden het naturel veel lekkerder ! )
     
  9. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Pasta broccoli schotel uit de oven.

    - Pasta en broccoli koken.
    - In de ovenschaal doen met 2 paprika's, hamblokjes, bieslook, creme fraiche. Geraspte kaas en peper erover
    - 15 min in de oven op 180graden.

    Super makkelijk en kids smullen ervan.
     
  10. Skatje

    Skatje VIP lid

    10 dec 2008
    9.026
    165
    63
    Vrouw
    Gastouder
    Arnhem
    Zelfgemaakte pizza! 's Middags het deeg maken (gewoon bloem, gist, zout, suiker en olijfolie, kan ook in een keukenmachine). Lekker laten rijzen met een natte theedoek erover. In een pannetje gezeefde tomaten met wat knoflook, olijfolie en suiker kort koken. Tegen etenstijd de pizzabodem uitrollen, saus erop, 10 min op 230, eruit halen, kaas en beleg erop en nog eens 10 min afbakken op 230.

    Mijn kids worden tegenwoordig boos van diepvriespizza, zo lekker!
     
  11. celia82

    celia82 Fanatiek lid

    14 apr 2009
    2.077
    0
    36
    Broccoli heet gaar koken dan met champions en kipfilet bakken
    Pasta koken de broccoli champion s en kipfilet erbij doen flesje kook room zout peper soms als ik het heb geraspe kaas erbij en klaar!
     
  12. Bubbel

    Bubbel Niet meer actief

    Klinkt lekker allemaal..!!
     
  13. Kattekit

    Kattekit Bekend lid

    10 okt 2011
    532
    0
    0
    Preischotel

    Pond gehakt
    3 x prei (of meer als je dat lekker vindt)
    Aardappels
    Ketjap en zout en peper naar smaak
    Kaas

    Gehakt rul bakken en als het gaar is ketjap ern wat zout en peper er door naar smaak. Moet niet te flauw zijn.
    Dit in ovenschaal doen.
    Prei klein snijden, in zelfde pan bakken, ook op smaak brengen met zout /peper en ketjap. Bovenop het gehakt in de ovenschaal.
    Van aardappels aardappelpurree maken en dit over het prei en gehakt mengsel verdelen.
    Kaas erover raspen en ong. 10-15 min in de oven op 200 zodat je een lekker korstje krijgt.

    Ik maak dit sochtends meestal klaar als ik een late dienst heb, dan moet het natuurlijk wel langer in de oven. Kaas gaat er dan over vlak voor het in de oven gaat. Man en kind vinden het erg lekker.
     
  14. Nan87

    Nan87 Actief lid

    21 nov 2015
    444
    502
    93
    Mijn favo recept lijkt op dat van Celia

    Brocolli gaar koken.
    Champignons en gerookte spekjes bakken.
    Paprika, uitje en een beetje knoflook erbij.
    Pasta koken.

    Alles in 1 pan gooien. Dan van die .. knoflook kookroom erbij.
    een beetje groene pesto erbij

    Strooikaas eroverheen en klaar.

    Heerlijk :)
     
  15. ShineBright

    ShineBright Fanatiek lid

    29 jan 2014
    2.251
    670
    113
    Lijkt me idd lekker, maar laat je die cheddar nog smelten? of gooi je die gewoon 'koud' in die wrap?
     
  16. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    pasta chorizo

    fusilli
    chorizo
    rode paprika
    courgette
    tomatenpuree
    rode ui
    teen knoflook

    groente + chorizo fijn snijden
    fusilli koken zoals op de verpakking

    chorizo even aanbakken met ui en knoflook daarna de tomatenpuree mee bakken om te ontzuren.
    groente toevoegen gaar laten worden, fusilli erdoor scheppen en klaar.

    lekker met salade en kruiden stokbrood
     
  17. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    servischesoep

    pakjes voor tomatensoep met tuinkruiden
    salami gewoon voor op brood of een gewone salami worst
    bruine bonen 1 of 2 blikken
    3 4 uien
    2 3 prei
    500 g gehakt
    zout
    peper
    knoflook

    tomatensoep bereiden zoals op het bakje

    gehakt rulbakken salami prei en ui snijden daarna mee bakken met het gehakt.
    het gehakt kruiden met zout peper en knoflook.
    als alles goed gebakken is toevoegen aan de tomatensoep
    als de soep zo goed als klaar is de bruine bonen toevoegen (laat de bonen eerst uitlekken)


    serveren met stokbrood
     
  18. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede

    Ik doe het inplaats van honging mosterd saus met chilisaus is ook lekker.
     
  19. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    Mijn eigen variant op gevulde kipfilet.
    De vulling kun je ook gebruiken als pasta saus zelf ook gedaan was lekker..

    Gevulde kipfilet met gekarameliseerde walnoten

    Kurkuma tl
    1 teen knoflook
    1 kleine witte ui
    1 kleine rode ui
    1/2 tl sesamolie
    tl honing
    peper zout
    ontbijtspek
    snufje 5 spice
    snufje italiaanse kruiden
    tl ketchup
    el chilisaus
    spinazie
    tomaat
    mozzarella

    Kipfilet insnijden en laten staan

    boter of olie in de pan daar de tl kurkuma bij doen even aan bakken
    dan de knoflook en ui even in aanfruiten, niet laten kleuren.
    tomaat in fijne blokjes erbij en even aanbakken.
    de spinazie even grof hakken en dat er ook bij doen.
    alles even aanbakken.
    dan de rest van de kruiden erbij

    suiker in een pannetje laten smelten tot karamel
    dan de walnoten erbij doen, daarna even fijnhakken en dat door het andere mengsel doen.


    alles laten afkoelen, zodra het afgekoeld is alles verspreiden over de kipfilet's.
    daar de stukjes mozzarella op doen.
    daarna ontbijtspek er omheen wikkelen en vast zetten met prikkertjes, daar een beetje peper overheen strooien.
    dan afbakken in de oven of koekenpan.
     
  20. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    groente curry

    250 gram sperziebonen
    3 eetlepels zonnebloemolie
    1 theelepel komijn
    1 ui
    1 wortel
    1 rode peper
    1 theelepel kerriepoeder
    1 prei
    250 gram bloemkool
    400 milliliter kokosmelk
    300 milliliter groente bouillon
    1 pakje rijst

    Rijst koken zoals aangegeven op het pakje.

    Sperziebonen beetgaar koken met een beetje zout. Afgieten in een vergiet.

    in een braadpan komijn ui en rode peper en kerrie poeder aanbakken,
    als dat is aangebakken de bloemkool prei en wortel erbij. Even goed aanbakken,
    dan de kokosmelk en de bouillon erbij gieten.

    Laat dit zo 12 tot 15 minuten zachtjes pruttelen.

    Voeg daarna de sperziebonen erbij laat die nog even doorwarmen.
    Serveren met rijst.
    Eet smakelijk.
     

Deel Deze Pagina