Kaasfondue voor 3-4 personen (heerlijk ook voor kinderen) Benodigdheden - 50 gram boter - 1 uitje - 1 klein blikje tomatenpuree - 50 gram bloem - 4 dl bouillon van tablet - 300 gram belegen kaas - 1 dl room - zout, peper - knoflook (poeder) - peterselie Fruit het uitje in de boter, daarna tomatenpuree en bloem toevoegen en roeren. Daarna beetje bij beetje de bouillon erdoorheen roeren. Vervolgens kaas beetje bij beetje erdoorheen roeren tot het een gesmolten massa wordt, vervolgens room, zout peper knoflookpoeder* en als laatste de peterselie toevoegen. Alles goed roeren, tot een massa, proeven of de smaak goed is en indien nodig smaak beter maken door meer zout, peper of knoflookpoeder erbij te doen. * als je echte knoflook gebruikt moet je dat erin doen als je het uitje fruit. Dit doe je in een fondue pan en dan kun je lekker dopen met stokbrood, appel, cherrytomaatjes, komkommer of andere lekkere dingetjes!
Pasta met spekjes, courgette en room Snij de courgette in kleine blokjes, 0,5cm ongeveer Bak de gerookte spekjes, gooi de courgette erbij, kookroom erbij Kook ondertussen farfalle (strikjespasta) Supermakkelijk en snel klaar, kids zij er dol op hier
Eentje zonder veel koolhydraten: Voor 2 personen 2 courgettes ( of 3) 2 rijpe avocado's 1 limoen halve komkommer 2 tenen knoflook kopje kokosmelk Basilicum blaadjes...ongeveer 6 Tomaatjes Maak met een apparaatje slierten van de courgette als spaghetti. Doe de avocado, komkommer, kokosmelk, knoflook en het sap van een halve limoen in een blender. Doe naar smaak zout en peper erbij. Meng dit door elkaar tot een heerlijk sausje. De courgetti kun je iets opwarmen in een pan...niet bakken of gewoon koud in een kom doen. De saus over de courgetti doen. Garneer met tomaatjes en basilicum. Echt heerlijk...en vullend Ik doe er dan een zalmfilet bij of een stukje kip.
Nog een makkelijke ovens hotel met gehakt en aardappelschijfjes en fetakaas. Ik maak het met voor gekookte aardappelschijfjes ) Ui knoflook peper zout beetje aan pakken dan gehakt erbij doen ook rullen. Ondertussen maak ik Wat tomaten puree aan met ong 300 ml water. In een ovenschaal de aardappelschijfjes 1 laag bedenken dan een laag gehakt mensel erover heen doen beetje tomaten saus weer erover. Weer aardappel en gehaktmensel dan de rest vn de saus erover. Tomaat in plakjes snijden en over de schotel spreiden. 30 tot 40 min in de oven doen zodra de tomaten is ingedroogd is het klaar garnered met feta en peterselie That's it!
Hier altijd een succes; Indiase spinazie 1 pak diepvries spinazie zonder room 1 blik tomatenblokjes 2 of 3 vastkokende aardappelen (of voorgegaarde aardappelblokjes) knoflook en (rode) ui garam masala of kerriepoeder zout en peper Snij geschilde aardappelen in blokjes en kook 15 min. Fruit de ui en knoflook Bak de spinazie mee tot ie ontdooid is Voeg tomatenblokjes en kruiden toe Voeg de aardappelen toe en laat inkoken Lekker met basmatirijst en evt. naanbrood
hier ook een favo van ons: afbakciabatta doormidden snijden, beide helften besmeren met rode pesto kaas erover (soort die je lekker vindt, ik doe het met geitenkaas). Plakken tomaat erop (optioneel) Afbakken in de oven Rucola erop en gerookte zalm en balsamicodressing erover
Romige pompoentagliatelle - OhMyFoodness Super lekker! Ik koop alleen wel kant en klare pompoenblokjes zo'n 400 gram.
pikante kip: Kipfilet in stukjes snijden en bakken met pikante kip kruiden een rode, gele en groene paprika in stukjes snijden, ui snipperen allemaal meebakken en 2 teentjes geperste knoflook. Een rode peper ontdoen van zaadjes en in ringetjes meebakken. Tomaat in kleine blokjes snijden en toevoegen als de rest goed gebakken is. Vuur zachtjes zetten zodat de tomaat smelt als sausje. Serveren met rijst.
Wraps met krokante kip, ijsbergsla en chilisaus is hier ook een favo recept. Echt heerlijk. Wat ik ook graag eet zijn zelf gepaneerde stukjes kipfilet. Vaak met champignons/ui erbij maar soms ook gewoon zo. Maar eet dit dan meer als lunch.
En een favo recept van ons hele gezin. Kip broccoli schotel met rijst. Stukjes kipfilet met ui en knoflook aanbakken met zout en peper. Ondertussen stukjes broccoli koken. Kipfilet in een ovenschaal doen. Broccoli er over heen. Maak een mix van creme fraiche, kippenragout en veel kerrie. Dat schenk je over de kip/broccoli. half uur in de oven op, volgens mij, 180 graden. Kan ook met aardappelen gegeten worden maar wij vinden rijst het lekkerst.
Gevuld Turks brood met shoarma - Keuken De shoarma kan je zelf maken met vlees dat je lekker vindt en zelf kruiden Shoarmakruiden maken| Barbara Eet En ipv wit brood kan je natuurlijk bruin brood nemen. Ik ben sowieso fan van deze site. Er staan erg leuke en makkelijke recepten op. Bijvoorbeeld ook de wrap met krokante kip en de kipsalon. Ik heb een al meerdere recepten gemaakt en ze waren allemaal lekker.