Wat ik heel slecht aan Nederlands brood vind is dat het zo bewerkt is dat het dagen goed blijft, dan weet je bij voorbaat dat het niet natuurlijk kan zijn. En qua gebak vind ik ambachtelijke taarten uit Oostenrijk, Zwitserland, Italië veel rijker. Maar ik ben persoonlijk niet zo van cake met slagroom en een beetje fruit als 'gebak"
In Tunesië zijn de tompoucen met water aangemaakt 🙁 Mijn stiefvader is Tunesisch en kom sinds mijn 1e al jaarlijks in Tunesië. Wel lekker vind ik die lange koekjes en witte met goudpapier
Tja geen idee waarmee ze het maken haha, nooit gevraagd eigenlijk. Ik vond ze in ieder geval wel lekker en was allang blij dat ik eens een tompouce zonder luizen kon eten. Verder vind ik ze daar op makroud na geen lekker gebak hebben om eerlijk te zijn.
Met kruiden volgens mij nooit gezien... Maar dat 'standaard' brood wat een beetje zurig smaakt, vind ik echt heerlijk. Volgens mij was het weer geen zuurdesembrood maar dat weet ik ook niet zeker.
Nederlands brood is inderdaad lekker, maar echt Frans stokbrood, Duitse kaiserbroodjes of vers Turks brood hmmmm ook heerlijk. Wat betreft gebak, het traditionele gebak wat je hier bij de banketbakker koopt vind ik niks aan, schnitt enzo en veel alcohol in de gebakjes, bah. In Turkije is het gebak ook niet veel soeps, heel vettig en heel zoet-zoet-zoet, weinig echte chocola etc. Gebak in Zwitserland is geweldig! Toen ik daar stage liep gingen we weleens een taartje eten ergens, echt overheerlijk. Geen overvolle slagroomtaarten, maar gewoon echte pure smaken met fruit en chocola.
Mijn absolute nummer 1 qua gebak is de Sachertorte van de Wiener Konditorei in Den Haag. Mocht je van chocolade houden en daar eens in de buurt zijn? Aanrader!
Ik ben echt dol op de bakkunsten uit Nederland. Brood, cake en dergelijke, heerlijk! In andere landen veel te zwaar, dikke plakken etc. En een surinaamse kennis, ik weet niet wat die in al het deeg gooit maar het smaakt echt niet. En dat terwijl ik Nederlands eten niks vind. Vandaag rauwe andijvie stampot gemaakt met spekjes en rookworst omdat vl nederlands eten op zijn tijd lekker vind maar het liefst eet ik elke dag curry/rijst/naanbrood/pizza/pasta/wok en honderden andere buitenlandse gerechten!
Precies dit. Daarnaast vind ik brood uit Italië echt heerlijk. Stevig brood in alle soorten en maten. Toen we vanuit Italië naar NL verhuisden was dat een van de dingen die ik echt mistte.
tja geen idee of nederlanders het beste kunnen bakken. ik denk dat elk land wel zo'n specialiteit heeft wat daar echt het lekkerst smaakt. net als de plaatselijke bakkers hier. waar ik mijn brood koop koop ik geen gebak/taart ik vind hun brood wel de lekkerste maar hun gebak/taart vind ik dan weer niet zo..