Ik vries ook veel in: zelfgemaakt brood, sauzen, groenten (koop vaak groot in met aanbiedingen) e.d. Vind alleen aardappel en pasta eenmaal ingevroren niet meer lekker smaken. Groenten voor gebruik niet ontdooien.
Inderdaad groente niet ontdooien voor gebruik. Wat ik wel doe is de saus waar ik de groente in ga gebruiken klaarmaken in de wokpan, ook al is het een italiaanse saus. Het vuur van de wokbrander kan hoger en de groente hebben dan niet de kans om te koken in het vocht van het invriezen. Zo blijven ze een bite houden en worden ze niet zacht en slap.
Ik vries dingen in die ik bevroren verder kan bereiden , bijv gesneden groente, soep er. En vers vlees uiteraard. Maar etenswaren die eerst moeten ontdooien voordat we ze eten vind ik na het invriezen echt vreselijk smaken. Bijv brood, taart (heb het laatst ergens gegeten, je proeft het gelijk), fruit ed.
Dat is denk ik persoonlijke smaak. Ik vries brood altijd in en gebak ook als dat over is en het smaakt prima hier.
IK vries ook van alles in. Brood, gebak, groenten, fruit. Sommige dingen inderdaad niet ontdooien voor gebruik zoals fruit (gelijk de blender in) en groenten. Kool zou ik zelf inderdaad niet doen. In vries restjes kip tandoori enz. ook met rijst en al in. Dat is wel minder lekker. Maar beter als weggooien en dan als je een keer geen tijd hebt een pizza bestellen.