Ik ben aan het overwegen om een crockpot/ slowcooker aan te schaffen. De reden is dat het mij heerlijk lijkt dat als je laat thuiskomt na een drukke werkdag, BSO en crèche het eten al klaar is, je meteen kan eten en niet eerst hoeft te koken. Maar het is mij niet duidelijk of je er een complete maaltijd in kan klaar maken of dat je alsnog aardappels, rijst of pasta ernaast dient klaar te maken. Alle recepten die ik op internet vind zijn voor vlees en groente. Staat niets over aardappels, rijst of paste er bij in de slowcooker. Als die er meteen bij zouden kunnen dan zou het de ideale oplossing kunnen zijn voor ons. Maar als je toch nog aardappels, rijst of pasta ernaast moet koken, dan heeft het voor mij geen meerwaarde, dan kan ik net zo goed dingen blijven koken die binnen ca. 20 min klaar zijn. Wie weet dit? En als het wel mogelijk is, wie heeft er goede recepten ?
Ik heb geen slowcooker, dus geen ervaring ermee. Maar wat ik dus dacht: je kan aardappels toch altijd toevoegen zoals bij stoofschotels/ovenschotels? Dan wordt het natuurlijk wel iets anders dan standaard aardappel/vlees/groentengerecht.
ja, aardappels, nu ik er over nadenk zou inderdaad wel moeten kunnen. Ik vraag mij alleen af of rijst en pasta na 9 a 10 uur in slowcooker niet pap wordt.
Toch zou ik alleen pasta of rijst koken minder moeite vinden dan een hele maaltijd koken. Je kan toch ondertussen tot het gaar is alvast de tafel dekken en dergelijke.
Of brood erbij eten. Of bulgur, dat hoeft alleen maar te wellen in heet water. Of alvast rijst koken en 's avonds in de magnetron opwarmen.
Die van mij kook ik gewoon zoals rijst... Kan me haast niet voorstellen dat het van wat heet water echt goed gaar wordt? Of bedoel je die fijne bulgur?
Die is al gedekt . Doe ik 's morgens al. Ik ben echt op zoek naar tijdswinst. Ik kom ongeveer 18.30 uur thuis met de kinderen. Mijn man 5 min later. Ik kook nu simpele aardappels, vlees en groente. Dat kost ca. 20 min. Dan eten we iets voor 19.00 uur. Dat is eigenlijk voor de kinderen te laat, dus leek mij slowcooker wel wat qua tijdswinst. Dingen opwarmen in magnetron vind ik niet lekker, wil wel verse maaltijd. Niemand die een slowcooker / crockpot heeft?
Ik heb een crockpot en gebruik hem eigenlijk om dezelfde reden als waar jij naar op zoek bent. Tijdswinst, maar toch wel een lekkere maaltijd. Soms maak ik een stoofpot met aardappels er al bij, helemaal compleet dus. En dat kan prima, het wordt geen slappe hap. Maar vaak kook ik nog wel apart rijst of pasta... Maar dat kost me lang niet zo veel tijd als een volledige maaltijd koken (daarnaast ben ik al om 18:00 uur thuis dus dat scheelt weer wat).
Ik heb er geen hoor. Maar als je je groenten en vlees nu daarin doet en dan avond van te voren rijst of pasta kookt en dan idd opwarmt...dat is gewoon vers hoor.
OK, dat worden het stoofpotten van aardappel, groente, vlees. Dan kunnen we meteen eten bij thuiskomst. Bedankt!
Sorry, ik breek even in maar vroeg me af of jullie dat geen eng idee vinden dat zo'n apparaat 9 of 10 uur aanstaat terwijl er niemand thuis is? Dat is nog een beetje mijn bezwaar om er 1 aan te schaffen namelijk.
Ik zou dat echt niet aandurven. Maargoed ben sowieso best bang aangelegd als het om apparaten e.d gaat.
Slowcookers zijn ideaal. Ik maak regelmatig een curry. Naan kan namelijk gewoon in de broodrooster voor erbij. Ook dingen als chili con carne, tajines (met gewelde couscous) en soepen vind ik er prima in. Aardappels en bonen gooi ik er wel in. Pasta en rijst nog niet gedaan, maar ik eet ook niet zo veel toegevoegde koolhydraten dus die maak ik altijd los voor de anderen. En mijn tijdwinst zit hem er vooral in dat ik kook voor twee dagen en dan de tweede dag opwarm. Dat vers lekkerder is geldt in mijn ogen niet voor de typische slowcookergerechten. En onveilig. Tja. Ook je cv is een systeem dat continu aan staat. Hoor je nooit iemand over. Verder is het doordat je met een relatief lage temperatuur werkt en het vocht in de maaltijd blijft echt erg moeilijk om het te laten aanbakken. Dat gebeurt eerder als je even wegloopt bij de magnetron.
Zoals al eerder genoemd misschien savonds de aardappels of rijst koken? en dan de rest in de crockpot zodat je savodns alleen de rijst nog hoeft op te warmen. Verder heb je idd heel veel lekkere stoofpotten waar je aardappels gewoon bij in kan doen. heb ook wel eens gelezen van pasta/lasagna in de crockpot, misschien een idee?