Ben ook erg benieuwd dus lees ook even mee. Ikzelf vind gevulde Puntpaprika met boursin quisin met ham en een bosuitje wel erg lekker
Hehehe, qua avondeten heb ik niet echt recepten, want ik eet gewoon met man en kinderen mee, maar dan zonder aardappelen/rijst/pasta. Dus alleen groenten en vlees. Maar ik heb een hele tijd geleden wel een lekkere gevulde paprika gemaakt. Met o.a. gehakt en feta. Dat kun je variëren zoals je wil. Ik lees verder graag mee
Ik heb niet echt een favoriet, maar wat wij hier best vaak eten is gebakken witkool, in reepjes, in boter met kruiden en dan een stuk vlees erbij. Het is nog erg goedkoop ook Of we maken Coleslaw van de witkool. Hier in Zweden hebben we een maandelijkse magazine met alles over LCHF incl veel recepten er in en maak ik elke keer nieuwe gerechten uit het magazine om uit te proberen, dus we eten meestal erg gevarieerd. Een leuke website voor recepten, maar helaas in het Zweeds LCHF Recept (als je het door google translate vertaald, dan kun je Zweeds het beste naar Engels vertalen, want naar het Nederlands klopt het vaak van geen kant) Ook haal ik veel recepten van Pinterest en instagram af, meestal wel in het Engels.
Hoi! Wij zijn hier gek op courgettine, met verse pesto, tomaatjes uit de over enz.. Een goeie gevulde soep. Stamppot en dan ipv aardappel pastinaak. Groente uit de oven, zoete aardappel, pastinaak, pompoen, venkel en wat vlees erbij. Hamburgers op een wrap met zoete aardappel patatjes Lasagne en ipv lasagnebladen, courgette. Courgette bootjes, gevuld met een gehaktmengsel. Nasi en dan ipv rijst bloemkool raspen.. Pizza, bodem maken van bloemkool rasp..
Courgette spaghetti met avocadosaus Kan zowel koud als warm worden gegeten. Voor de saus: Avocado Zout/peper/knoflook naar smaak Komkommer ongeveer een kwart Scheutje kokosmelk Sap van een halve limoen Alles in de blender en de saus is klaar Maak van de courgette slierten net als spaghetti Dan doe ik het in een pan en verwarm heel kort. Tijdens het verwarmen de courgette besprenkelen met olijfolie en een beetje zout. Voeg kleine tomaatjes toe en laat ook heel even mee verwarmen. Niet te lang anders wordt de courgette te nat. Courgette hoeft niet warm gemaakt te worden. Kan dus ook gewoon koud. Echt heel lekker en snel. Ik eet er vaak een ei bij of een klein stukje kip.
@ Bosi; Klinkt heerlijk ! Ga ik ook eens maken. Heb toevallig van het weekeinde een spiraalsnijder gekocht dus kan ik mooi courgetteslierten mee maken ! Wij eten regelmatig Bloemkookcouscous.. Bloemkool heel klein hakken kort opbakken met wat je maar wil. Wij doen er vaak kip door paprika courgette tomaatjes Wat citroensap en veel koriander erdoor
Het is ook echt heerlijk... Wij eten ook heel vaak bloemkool couscous Ik doe de bloemkool dan in de blender en maak het aan met olijfolie, knoflookpoeder ...zout en peper. Dan doe ik er tomaat, paprika en muntbladeren doorheen. Ook erg lekker...fris en heerlijk voor in de zomer.
Gisteren ook weer wat lekkers geprobeerd Gevulde paprika punten...met geitenkaas, tomaat, basilicum en honing. Zout en peper naar smaak Doe de geitenkaas, basilicum, scheutje honing en zout en peper in een bak en meng goed door elkaar. Doe op het laatst de tomaatjes erbij. Snijd de paprika door midden en vul met het mengsel. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de paprika's af voor ongeveer 20 graden. Ik vond het erg lekker. De volgende keer doe ik er wel iets minder honing in ( ik had wel 2 scheuten...ongeveer 1 eetlepel...en dat vond ik te zoet) En ik voeg wat walnoten erbij. Dat lijkt me wel een lekkere combinatie. Ik heb dit gegeten met een stukje kip van 100 gram..
Kip kerrie - Lowcarbchef.nl Deze is erg lekker. Ik kook er dan bloemkool bij die ik op het laatst erdoor roer.
Ik vind spitskool met gehakt erg lekker. Vaak doe ik er ook een ui en wat champignons bij. Kruiden met zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder en een scheutje ketjap. (kan ook zonder ketjap) Ook maak ik geregeld stukjes kipfilet die ik zelf paneer. (kipfilet in stukjes snijden, ei erbij en even roeren. Daarna een mix maken van wat bloem/paneer en kruiden. Kip/ei mengsel daarbij doen en mengen maar) Met champignons/paprika/ui, heerlijk
Witlof uit de oven (echt heel lekker!) Benodigheden: - 2 stronken witlof, zonder kern, gesneden - 2 sjalotjes, gesnipperd en gefruit - 150 gram gerookte kip in stukjes gesneden (niet dat broodbeleg maar zo'n stuk) - 2 eieren, geklutst - 60 gram roomkaas - 200 gram geraspte kaas - peper/zout/nootmuskaat Houd 100 gram kaas apart. Meng de overige ingrediënten door elkaar en doe in een ovenschaal Als laatste de overgebleven geraspte kaas eroverheen strooien en 30/40 minuten in de oven 180 graden (voorverwarmd).
Kip met paddenstoelen en mozzarella uit de oven 2 kipfilets aanbakken en in kleine stukjes snijden 350 gram gemengde paddenstoelen aanbakken alles in een ovenschaal Scheut wijn erover (wit of rood, maakt niet uit) 1 bolletje mozarella in plakjes over de kip Half uur in de oven. Eigenlijk moet je er dan nog iets van groente bij eten, maar ik eet altijd gewoon 2 dagen uit die schaal