Deel je favoriete koolhydraatarm gerecht

Discussion in 'De lounge' started by yaro, Feb 21, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. yaro

    yaro Niet meer actief

    Ik ben op zoek naar lekkere koolhydraatarme gerechten. Wat is jouw favoriet? Of favorieten?
     
  2. Ben ook erg benieuwd dus lees ook even mee.

    Ikzelf vind gevulde
    Puntpaprika met boursin quisin met ham en een bosuitje wel erg lekker
     
  3. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    Jul 22, 2008
    18,631
    31
    48
    #3 SushiLover123, Feb 21, 2016
    Last edited: Feb 21, 2016
    Hehehe, qua avondeten heb ik niet echt recepten, want ik eet gewoon met man en kinderen mee, maar dan zonder aardappelen/rijst/pasta. Dus alleen groenten en vlees.

    Maar ik heb een hele tijd geleden wel een lekkere gevulde paprika gemaakt. Met o.a. gehakt en feta. Dat kun je variëren zoals je wil.

    Ik lees verder graag mee :D
     
  4. Angelicdreamz

    Angelicdreamz Actief lid

    Feb 18, 2013
    384
    0
    16
    Zweden
    #4 Angelicdreamz, Feb 21, 2016
    Last edited: Feb 22, 2016
    Ik heb niet echt een favoriet, maar wat wij hier best vaak eten is gebakken witkool, in reepjes, in boter met kruiden en dan een stuk vlees erbij. Het is nog erg goedkoop ook :) Of we maken Coleslaw van de witkool.

    Hier in Zweden hebben we een maandelijkse magazine met alles over LCHF incl veel recepten er in en maak ik elke keer nieuwe gerechten uit het magazine om uit te proberen, dus we eten meestal erg gevarieerd.

    Een leuke website voor recepten, maar helaas in het Zweeds LCHF Recept (als je het door google translate vertaald, dan kun je Zweeds het beste naar Engels vertalen, want naar het Nederlands klopt het vaak van geen kant) Ook haal ik veel recepten van Pinterest en instagram af, meestal wel in het Engels.
     
  5. Prinsessa

    Prinsessa Lid

    Jun 1, 2015
    72
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hoi!

    Wij zijn hier gek op courgettine, met verse pesto, tomaatjes uit de over enz..
    Een goeie gevulde soep.
    Stamppot en dan ipv aardappel pastinaak.
    Groente uit de oven, zoete aardappel, pastinaak, pompoen, venkel en wat vlees erbij.
    Hamburgers op een wrap met zoete aardappel patatjes
    Lasagne en ipv lasagnebladen, courgette.
    Courgette bootjes, gevuld met een gehaktmengsel.
    Nasi en dan ipv rijst bloemkool raspen..
    Pizza, bodem maken van bloemkool rasp..
     
  6. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,264
    6,789
    113
    Courgette spaghetti met avocadosaus

    Kan zowel koud als warm worden gegeten.

    Voor de saus:

    Avocado
    Zout/peper/knoflook naar smaak
    Komkommer ongeveer een kwart
    Scheutje kokosmelk
    Sap van een halve limoen
    Alles in de blender en de saus is klaar

    Maak van de courgette slierten net als spaghetti
    Dan doe ik het in een pan en verwarm heel kort. Tijdens het verwarmen de courgette besprenkelen met olijfolie en een beetje zout.
    Voeg kleine tomaatjes toe en laat ook heel even mee verwarmen. Niet te lang anders wordt de courgette te nat.

    Courgette hoeft niet warm gemaakt te worden. Kan dus ook gewoon koud.

    Echt heel lekker en snel. Ik eet er vaak een ei bij of een klein stukje kip.
     
  7. kris8

    kris8 VIP lid

    Aug 17, 2009
    8,032
    3
    36
    @ Bosi; Klinkt heerlijk !
    Ga ik ook eens maken. Heb toevallig van het weekeinde een spiraalsnijder gekocht dus kan ik mooi courgetteslierten mee maken !

    Wij eten regelmatig Bloemkookcouscous..

    Bloemkool heel klein hakken kort opbakken met wat je maar wil. Wij doen er vaak kip door paprika courgette tomaatjes
    Wat citroensap en veel koriander erdoor
     
  8. yaro

    yaro Niet meer actief

    Wat een leuke ideeën!
     
  9. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,264
    6,789
    113
    Het is ook echt heerlijk...

    Wij eten ook heel vaak bloemkool couscous

    Ik doe de bloemkool dan in de blender en maak het aan met olijfolie, knoflookpoeder ...zout en peper.

    Dan doe ik er tomaat, paprika en muntbladeren doorheen.

    Ook erg lekker...fris en heerlijk voor in de zomer.
     
  10. bosi333

    bosi333 VIP lid

    Aug 1, 2006
    37,264
    6,789
    113
    Gisteren ook weer wat lekkers geprobeerd

    Gevulde paprika punten...met geitenkaas, tomaat, basilicum en honing. Zout en peper naar smaak

    Doe de geitenkaas, basilicum, scheutje honing en zout en peper in een bak en meng goed door elkaar.
    Doe op het laatst de tomaatjes erbij.

    Snijd de paprika door midden en vul met het mengsel.

    Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de paprika's af voor ongeveer 20 graden.


    Ik vond het erg lekker. De volgende keer doe ik er wel iets minder honing in ( ik had wel 2 scheuten...ongeveer 1 eetlepel...en dat vond ik te zoet)
    En ik voeg wat walnoten erbij. Dat lijkt me wel een lekkere combinatie.
    Ik heb dit gegeten met een stukje kip van 100 gram..
     
  11. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    Aug 14, 2013
    4,864
    3,500
    113
  12. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,384
    867
    113
    Ik vind spitskool met gehakt erg lekker. Vaak doe ik er ook een ui en wat champignons bij. Kruiden met zout, peper, paprikapoeder, kerriepoeder en een scheutje ketjap. (kan ook zonder ketjap)

    Ook maak ik geregeld stukjes kipfilet die ik zelf paneer. (kipfilet in stukjes snijden, ei erbij en even roeren. Daarna een mix maken van wat bloem/paneer en kruiden. Kip/ei mengsel daarbij doen en mengen maar)
    Met champignons/paprika/ui, heerlijk :D
     
  13. ClaudiaZ

    ClaudiaZ Actief lid

    Mar 5, 2013
    276
    0
    0
    Flevoland
    Witlof uit de oven (echt heel lekker!)

    Benodigheden:
    - 2 stronken witlof, zonder kern, gesneden
    - 2 sjalotjes, gesnipperd en gefruit
    - 150 gram gerookte kip in stukjes gesneden (niet dat broodbeleg maar zo'n stuk)
    - 2 eieren, geklutst
    - 60 gram roomkaas
    - 200 gram geraspte kaas
    - peper/zout/nootmuskaat

    Houd 100 gram kaas apart.
    Meng de overige ingrediënten door elkaar en doe in een ovenschaal
    Als laatste de overgebleven geraspte kaas eroverheen strooien en 30/40 minuten in de oven 180 graden (voorverwarmd).
     

    Attached Files:

  14. Logan

    Logan Niet meer actief

    Courgetti met zelfgemaakte pesto
    En gewoon heel simpel kip of zalm met groente/sla
     
  15. Betty Barclay

    Betty Barclay Fanatiek lid

    Apr 29, 2011
    3,304
    0
    36
    Zuid Holland
    Kip met paddenstoelen en mozzarella uit de oven

    2 kipfilets aanbakken en in kleine stukjes snijden
    350 gram gemengde paddenstoelen aanbakken
    alles in een ovenschaal
    Scheut wijn erover (wit of rood, maakt niet uit)
    1 bolletje mozarella in plakjes over de kip

    Half uur in de oven.

    Eigenlijk moet je er dan nog iets van groente bij eten, maar ik eet altijd gewoon 2 dagen uit die schaal ;)
     

Share This Page