Weet niet zeker of dit hier goed staat maar anders zal het bericht wel verplaatst worden.. In 2012 ben ik geopereerd aan een endo cyste waarbij ook een eierstok en bijbehorende eileider zijn verwijderd. De gyn gaf toen aan dat als ik na een half jaar proberen niet zwanger zou zijn ik contact op zou mogen nemen met de huisarts. Ik ben begin aug vorig jaar gestopt met de pil en m'n cyclus was meteen erg regelmatig, 24-25 dagen met een LF van 11 dagen. Afgelopen twee rondes heb ik getempt en ben er dus zeker van dat ik wel een eisprong heb gehad. Een maand of twee terug heb ik zelf nog een inwendige echo gehad bij de gyn en de eierstok, eileider, baarmoeder en baarmoederslijmvlies zagen er perfect uit. Ondertussen zijn we 8 rondes verder en wil ik eigenlijk naar de huisarts. Iig om al eens het zaad van vriendlief na te laten kijken.. Nu hebben we alleen het probleem dat we allebei bij een andere huisartspraktijk zitten. Moeten we hiervoor naar zijn huisarts of naar de mijne? Zijn huisarts heeft mijn achtergrond niet en de mijne weet ik niet of hij voor vl een zaadonderzoek kan aanvragen.. Iemand hier ideeën over?
Misschien is het een idee om je partner bij dezelfde huisarts in te schrijven? ( als dat mogelijk is ) En anders kan zijn huisarts altijd bij die van jou medische informatie inwinnen. Dus een afspraak maken lijkt me sowiezo een goed idee. Dan moet jij waarschijnlijk toestemming geven om die medische informatie te delen. Ik denk dat het wel mogelijk is in de huidige situatie.
Ik wil eigenlijk idd uiteindelijk bij dezelfde huisarts maar omdat we ook het plan hebben om binnen nu en een jaar te verhuizen en misschien zelfs naar een ander dorp wil ik eigenlijk wachten met switchen van huisarts anders blijven we bezig. Ben de afgelopen jaren al paar keer overgestapt wegens omstandigheden en dat begint btje vervelend te worden.. Als ik dit zo lees kunnen we dus het beste bij de huisarts van m'n vriend langs gaan.. Kan hij evt ook voor een verwijzing naar gyn zorgen? Of is dat wel iets dat mijn huisarts moet doen?
Ik zou naar je eigen huisarts gaan gezien zij jou verhaal weten. Het zaadonderzoek zou ik niet door een huisarts laten doen maar bij het ziekenhuis door een fertiliteitarts. Doorverwijzing aanvragen en gaan succes!
dezelfde huisarts is makkelijker, maar hier hebben wij via mijn huisarts een verwijzing naar de gyn voor de mmm aangevraagd. hier word je samen uitgenodigt voor een "intake" en dan zal de gyn ook het zaad na willen kijken. dus in principe kun je het dus via jou huisarts doen en hoef je niet samen bij dezelfde huisarts doen. en mocht je het toch eerst via huisarts willen laten nakijken en je komt later alsnog in de mmm zal de gyn dit alsnog zelf na kijken
Ah oke! Dat is goed om te weten! Dan wordt het inderdaad mijn huisarts voor de verwijzing naar de gyn bedankt!!!
Hier hetzelfde gehad. Wees zijn beide naar onze eigen huisarts gegaan. Huisarts doet eerste onderzoek spermacellen, ik kreeg verwijsbrief voor de gynaecoloog. Uit het sperma onderzoek bleek al dat het niet goed zat dus mijn verwijsbrief om laten zetten voor de fertiliteitsafdeling. Verwijzing gaat inderdaad via de vrouw. Succes!
Het gaat om onderzoek dat je wil bij je partner. Daarvoor moet hij bij zijn eigen huisarts zijn. Een andere optie is om het via je eigen gyn te spelen. Zeker als hij al had aangegeven dat je terecht zou kunnen als het na 6 maanden nog niet was gelukt (wat relatief kort is). In het ziekenhuis hebben ze daar vaak speciale poli's voor. Zowel de man als de vrouw worden dan onderzocht.
Het spijt mij bovenstaande meiden. Maar het is echt af te raden om een sperma onderzoek bij een huisarts te doen. Zij hebben hier echt veel te weinig ervaring mee. Gezien het medisch bij jou niet goed zit en ze al hebben gezegd dat je door mag naar de gynaecoloog zou ik dit ook aanvragen. Je kunt dit ook bij je man zijn arts doen maar je eigen is makkelijker gezien hij of zij weet waarom je de verwijzing nodig bent. Een fertiliteitarts weet wat ze moeten bekijken en weet ook hoe ze de uitslag af moeten lezen. Iets wat een huisarts gewoon niet goed genoeg kan helaas. Mijn advies. Vraag om een verwijzing. Zoek een goed ziekenhuis en laat daar alle onderzoeken doen. Ook alle bloedonderzoeken. Ookal doet je huisarts dit, een fertiliteitsarts doet dit altijd nog zelf opnieuw omdat ze zelf beter weten wat en hoe en waarom. Succes
Jij kunt bij je eigen huisarts een doorverwijzing vragen voor de gyn. De gyn doet de benodigde onderzoeken, waaronder een zaadonderzoek. De onderzoeken met betrekking tot vruchtbaarheidsbehandelingen worden standaard op naam van de vrouw gedaan. Zaad-en cyclusonderzoeken moet je inderdaad niet bij de huisarts laten doen, ze hebben hier niet voldoende kennis over. De meeste huisartsen sturen je daarom ook meteen door, als je lang genoeg bezig bent geweest met zwanger worden of wanneer er meteen al duidelijke medische indicaties zijn.
Dank jullie wel meiden voor de lieve en handige facties. 6 maand is idd kort, maar gezien m'n verleden en het feit dat ik nog maar 1 eierstok heb wilde hij me niet te lang laten rondlopen ermee. Ook tijdens het onderzoek dat ik eind vorig jaar heb gehad heb ik dit nog ter sprake gebracht en toen zei hij nog weer hetzelfde.
Dan heb je een duidelijke medische indicatie om sneller te worden doorverwezen, toch? Ik ben na het stoppen met de pil één keer ongesteld geworden. Daarna heb ik een halfjaar gewacht op de volgende menstruatie, die niet kwam en alleen maar negatieve zwangerschapstesten. Naar de huisarts geweest en meteen doorverwezen naar de gyn. Daar bleek dat ik PCOS heb. Zonder eisprong viel er weinig te proberen in ons geval, dus dan hoef je zeker geen jaar te wachten.
Wij gingen naar huisartsen voor doorverwijzing naar gyn, moesten beiden een eigen verwijsbrief halen bij onze eigen huisarts.
Waarom hadden jullie beiden een verwijsbrief nodig dan? Je gaat toch samen 1 traject in en niet twee verschillende? Verbaas me hier best wel over..?
Twee verwijsbrieven is niet nodig. Het vruchtbaarheidstraject komt op naam van de vrouw te staan, dus de vrouw heeft een doorverwijzing nodig. Je stapt er natuurlijk als stel in, en het maakt in dit geval niet uit bij wie de oorzaak ligt. Stel dat je IVF moet doen vanwege een slechte zaadkwaliteit, dan nog komen de behandelingen op naam van de vrouw.
Nog een aanvulling: bij mij gaf de gyn als tip om het zaadonderzoek via de huisarts aan te vragen ipv dat zij dat aanvroeg. Dat gaat namelijk wel op naam van de man en kost dan eigen risico. (Nu gaat het alleen ten koste van mijn eigen risico). Wij hebben dit gedaan, maar heb het verder niet uitgezocht of dit juiste info is.
Hoi Nienke, een tijdje geleden heb je op mijn berichtje gereageerd waarin ik vertelde dat ik maar 1 eierstok heb en me best wel zorgen maak. Het onderwerp is gesloten en was benieuwd hoe het nu met je gaat, vandaar dit bericht hier.