Ja, ik heb er een. Fijn ding. Ik maak er veel mee. Ik heb er regelmatig broodpudding in, want mijn oven kan qua temperatuur niet laag genoeg. Ik heb er ook al eens een brood in gemaakt. Bakpapier kan er ook gewoon in.
Boeiend topic. Lijkt mij ook echt super handig zo'n slowcooker. kan je ook tijd instellen? Want ik kan zo'n ding ook niet 8 uur lang laten koken neem ik aan?
Bij mij zit er een timer op. Als de tijd om is schakelt hij over naar "warmhoudstand". Maar 8 uur in de slowcooker is juist heel gebruikelijk... Als ik ga werken gooi ik ''s ochtends alles erin, zet de timer op 8 of 9 uur op lage stand en als ik 10 uur later thuis kom is alles gaar en warm.
Nu heb ik zojuist het doekje van de cleaning academy besteld en nou zie ik dit weer. Je wordt wel hebberig van al die topics😜
Hij is juist superzuinig qua verbruik. In het linkje heeft iemand dat mooi vergeleken met andere kookmethodes. Ben Op Weg: Financieel Onafhankelijk: Besparen op: koken. Met behulp van een slowcooker. De berekeningen.
Boeff bourgignon zit erin het ruikt heerlijk, vnl naar wijn moet nog een uur of 4 nu. Super handig! Maloutje, de groenten doe jij er verder zonder vocht in? morgen wilde ik kip met aardappelschijfjes eten en ik heb ff verse boontjes gehaald. Hoelang staat dat bij jou op lage stand?
Ik heb nu ongeveer 2,5 jaar een slowcooker en ik ben er nog steeds dik tevreden mee! Ik gebruik hem nog 'slechts' 1x per maand ofzo, maar elke maaltijd die ik er in maak, bevalt zo goed dat ik mezelf voor hou om het vaker te doen (en doe het dan niet omdat ik koken an sich ook leuk vind en er klaarblijkelijk tijd voor heb ). Het is een ideaal ding! Ik heb alleen nog maar eenpansmaaltijden gebruikt. Met aluminiumfolie vlees apart bewaren heb ik nog niet gedaan. Ik weet wel dat het kan, maar dat moet ik nog eens doen. Misschien iets voor volgende week.
Meestal is mijn smaakmaker wel iets waar vocht in zit, er is niet veel vocht nodig in de slowcooker. Bij bijvoorbeeld de boontjes en aardappels had ik een mixje van olie (2el)/limoensap (vers 1,5 limoen)/oregano (1tl)/knoflook (2 teentjes) gemixt en er overheen gegooid. Dit was meer dan voldoende vocht. Let op dat je de schijfjes niet te dun snijdt en bij voorkeur geen kruimige aardappels gebruikt dan. Het stond bij mij 5 uur op lage stand, maar wellicht was 4 ook wel voldoende...
Kan dit trucje met vrijwel alle soorten groenten (en evt vlees)? Ik zie veel recepten waarbij er dan een half uur van tevoren nog van alles moet of waarbij nog los aardappels of rijst gekookt moeten worden, terwijl ik het net als jij juist zou willen gebruiken als ik aan het werk ben. Maar dan kan ik dus gewoon krieltjes en groenten erin doen met olie/boter/bouillon, vleesje apart of er doorheen en dan is het 8 - 10 uur later klaar? Of denk ik nu te simpel? Dat zou namelijk wel dé oplossing voor tijdnood op mijn werkdagen zijn, zeg!
Ik zou het gewoon eens proberen NafNaf. Ik ga het vandaag proberen zoals maloutje eerder haar foto plaatste, en ben verder thuis. Ga het dus even in de gaten houden. Als je eenmaal weet dat het oke lukt kun je het vanzelf zo gaan doen denk ik. Ik ben gistern ook met de kids het dorp in gegaan, toen ik thuis was moest de boeff nog een uurtje en heb ik rijst gekookt. Heerlijk was het.
Ja, maar ik heb er nog geen en dit zou voor mij de reden zijn om hem aan te schaffen. Als dat dan niet kan, koop ik 'm dus niet... Ik heb gekeken naar gerechten en zie vooral heel veel dingen waarbij je óf heel veel voorwerk hebt óf je het laatste half uur nog heel veel moet doen. Ik vraag me dus af of er ook voldoende volledige maaltijden in te maken zijn voor op mijn werkdagen? Die boeff lijkt me ook heerlijk, hoor! En zo zag ik ook veel lekkere kipgerechten. Maar ik ben nu vooral ook op zoek naar tijdbesparing...