Hoe vaak kolven op het werk

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Pitahaya, 8 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pitahaya

    Pitahaya Niet meer actief

    Hallo,

    Ik werk 3 dagen in de week. (woensdag, donderdag en zaterdag). Ik ben dan om 8.00 uur op mijn werk tot 18.00 uur. Dus maak best wel lange dagen. Nu heb ik daarin 3 mogelijkheden om te kolven. Namelijk om 10.30, 13.00 en 15.30 uur. Daar zit dus elke keer 2.5 uur tussen dus ik kolf 3x op een dag. Nu is morgen mijn zoontje 5 maanden en ik vroeg mij af of ik het ook zou redden om alleen om half 11 en om half 4 te kolven. Ik ben zelfstandige dus kolf in mijn pauzes en wat extra pauze zou best lekker zijn. :D Er zou dan 5 uur tussen zitten.
    Vandaag had R. ook 5 uur tussen een voeding en had helemaal niet het gevoel dat ik enorm vol zat.

    Nu kolf ik met 3x kolven vaak ook minder dan R. nodig heeft, dus met 2 natuurlijk helemaal. Ik heb wel een voorraad in de vriezer en ik kan deze eventueel ook wat aanvullen op mijn vrije dagen. Dan kolf ik een keer extra bijvoorbeeld.

    Het lijkt mij zo heerlijk om minder te kolven (echt een hekel aan) maar ik wil niet mijn productie om zeep helpen.
    Wat denken jullie?
     
  2. SmurfjesMama

    SmurfjesMama Bekend lid

    2 okt 2013
    684
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ik kolf sinds een week of 3 maar 1 keer op mijn werk. Dat is niet genoeg voor bij de opvang en dat vul ik aan uit de vriezer. Qua productie merk ik eigenlijk geen terugloop. Ik voed sinds 1,5 week ook 1 keer minder (ben dus aan het afbouwen) en merk gewoon niks aan mijn productie.
     
  3. Deedee1

    Deedee1 Bekend lid

    2 mrt 2015
    877
    1
    0
    Bij mijn dochter kolfde ik 3x per dag en had ik vaak maar net genoeg of niet genoeg.
    Bij mijn zoontje kolfde ik 2x per dag en had ik over het algemeen precies genoeg.
    Ik had wel werkdagen van 8 uur ipv 10 uur.

    Dus ik denk dat er weinig over te zeggen is wat het resultaat bij jou zal zijn.
    Het kan zijn dat je met 2x kolven net zoveel kolft omdat er langere tijd tussen zit. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je echt veel minder kolft.

    Als ik jou was zou ik het eens uitproberen door op woensdag en zaterdag 2x te kolven.
    Dan kan je eens vergelijken of de opbrengst veel minder is dan op donderdag. Als dat zo is, dan zou ik toch nog een tijdje 3x blijven kolven. Of misschien alleen op zaterdag 2x kolven.
     
  4. Jessie80

    Jessie80 VIP lid

    3 okt 2009
    6.203
    266
    83
    Ik heb nu verlof maar kolfde bij de eerste 2 om 9.30 & 14.30; dus ook 5 uur er tussen. En om 8 uur vertrekken en tegen 18 pas weer thuis (weet niet hoeveel reistijd jij nog hebt).
    Ging bij mij altijd prima, maar is ook gewoon specifiek per vrouw. Sommigen kunnen gewoon niet meer dan 150 ml kolven hoe lang er ook tussen zit, anderen kolven met gemak 250.... ik zou het dus gewoon proberen, mocht je na een paar dagen echt een terugloop in productie zien kan je altijd nog terug...
     
  5. Humtum

    Humtum Fanatiek lid

    9 nov 2013
    1.046
    30
    48
    Noord Brabant
    Kijk gewoon even. Als je bv erg terugloopt dan zou ik 3x weer gaan kolven want anders ben je idd aan het afbouwen. Andere optie is misschien om thuis nog keer te kolven? Dan heb je op je werk nog pauze maar blijft het aantal momenten gelijk?
     
  6. Tooss

    Tooss Actief lid

    11 apr 2015
    163
    2
    18
    NULL
    NULL
    Ik ben net weer aan het werk en hier was ook nog ff zoeken, 2 of 3 x. Ben lang van huis, totaal bijna 10,5 uur. Om te proberen de ene dag 2x en dag erna 3x. Beide dagen was de opbrengst even hoog. Was alleen de ene dag een stuk langer bezig. Voordeel van 3x kolven was wel dat mn borsten niet zo vol werden. Ik houd het in principe voorlopig op 2x
     

Deel Deze Pagina