Mijn vriend wordt regelmatig via de telefoon of mail met mevrouw aangesproken, dus unisex namen als eerste roepnaam zijn hier taboe, aangezien hij veel last heeft van zijn unisex naam. Ik had vroeger trouwens 3 Sannes in de klas zitten, 2 jongens en een meisje.
Ik vind alleen Sam leuk voor een meisje, voor een jongen helemaal niet. Voor de rest houd ik er niet van, bijvoorbeeld Luca vind ik veel te vrouwelijk voor een jongen/man, sowieso houd ik niet van namen voor jongens die eindigen op -a-.
Is erg afhankelijk van een aantal dingen vindt ik.. Hier had je vroeger veel meisjes 'Kim' en een jongens 'Kim'. Was er gewoon aan gewend. Robin daarentegen vindt ik voor allebei wel leuk! Al hoor je eerder dat jongens zo heten..
Ik ken een volwassen man van in de 40 die ook Sanne heet. Ook een volwassen man (rond de 50 jaar) die Anne heet. Volgens mij waren Kim en Sanne vroeger oorspronkelijk mannen namen en zijn later via unisex naar vrouwen namen gegaan
Leuk! Niet allemaal maar ik had toch best veel unisex namen op mijn lijstje voor een meisje. Waaronder Dani & Robin. Ik hou weer helemaal niet van de tuttige meisjesnamen.
Dat denk ik ook. Ik heb namelijk iemand gekend van een jaar of vijftig - een man - en hij heet Kim. Echt bizar. Ik dacht eerst dat dat zijn vrouw was of dochter ofzo Took me a looooong time.
Mijn dochter heet R obin. Zelf heb ik ook een unisex naam, al komt hij meer bij meisjes dan bij jongens voor. Mijn moeder kende de naam eigenlijk alleen als jongensnaam toen ze het wel een leuke naam leek voor mij. Ach, ik heb er nooit problemen mee gehad. Krijg ook nooit post hoor met 'de heer J. of R.' voor ons. Via de computer klik je toch altijd aan of je een man of vrouw bent en dat wordt automatisch gekoppeld. We zien er ook allebei niet bepaald mannelijk uit . Al hadden we allebei anders geheten als we een jongen waren.
Ik heb zowel een Kim als Sanne in de klas gehad en dat waren beide (Aziatische) jongens. En ook een Kim en Sanne in de klas gehad die meisjes waren.
Ik vind unisexnamen bij jongens meestal leuker. De meeste unisexnamen waren oorspronkelijk alleen een jongensnaam en zijn later pas ook een meisjesnaam geworden (Kim, Kelly, Courtney, Witney, Withley, Sasha, Harper, Hayden, Mees, Finn, Luca, enz.) Andersom gebeurt zelden, dat een meisjesnaam een jongensnaam wordt.
Ik vind uniseks namen bij een meisje echt heel stoer! Bij jongens ligt het heel erg aan de naam (Robin bijv vind ik heel leuk maar Jaimy meer voor een meisje).
Ik vind het lastig. Namen als Diede , Nanne en Jinte Vind ik er leuk voor een jongen. Maar als iedereen steeds zegt dat het Meisjesnamen zijn dan houdt mij dat ook tegen. Het lijkt wel of het meer geaccepteerd is dat Een meisje een stoere ( jongensnaam) krijgt, Dan een jongen een lieve naam krijgt. Ik ken bv ook een meisje die Ted heet
Ik kies een naam omdat ik die mooi vind. Tegenwoordig zijn ontzettend veel namen unisex. Mijn oudste heet N oa, zonder h, en is een jongen. Ik vond zonder h gewoon mooier en ook echt een jongensnaam. Tis pas een populaire meisjesnaam geworden nadat Linda de mol haar dochter N oa noemde. Overigens nooit problemen met aanhef ofzo. De andere namen van mijn kids worden ook vaak aan het andere geslacht gegeven. Zo heten mijn andere zonen J onne, M ees en Q uinn. Q uinn had ik trouwens ook gegeven als hij een meisje was geweest
Nee, niet in het geval van Sanne. Sanne is een koosnaam van een Germaanse naam. Germaanse namen bestonden altijd uit twee delen, elk deel bestond uit een typisch naamwoord. (Bijv. hildebrand, hilde = strijd, brand = zwaard). Deze namen werden in het gebruik natuurlijk vaak afgekort tot 'koosnamen'. Zo is Hidde een koosnaam van namen die beginnen met hilde. Hetzelfde geldt voor Sanne: Dit is een koosnaam voor namen die beginnen met Zan/zon: zan, zoen [san, són] vermoedelijk vrede houdend, en dan verwant aan Nederlands verzoenen en verzadigen en buiten het Germaans aan Latijn sānus gezond deze naamstam komt vooral zelfstandig voor, in de namen Sane, Sanne en Soene, als eerste lid in namen als Sonbert en Songard Die eerste vorm zan-/zon- kon zowel in mannelijke als vrouwelijke namen voorkomen. De koosversie Sanne is dus altijd al voor zowel mannen als vrouwen gebruikt. Maar tegenwoordig zijn we het meest gewend aan Sanne voor een vrouw, en Hidde voor een man. Maar het kan dus ook andersom (bijv. Hidde als koosnaam voor Hildegonde, wat een vrouwelijke naam is ).
Sanne is ook een vorm van Susanna, wat weer een vorm is van de Hebreeuwse naam Shoshana. Vanuit deze herkomst is het echt een meisjesnaam.