Ik heb gevoed op verzoek (BV en FV) en ik heb mijn zoontje altijd in slaap gevoed. Ook sliep hij al met een paar dagen oud op zn buik. Het is allemaal niet volgens 'de regels', maar wel volgens mijn gevoel én gezond verstand
Ik zou zeggen doe wat voor jullie goed voelt. Ik had ons meisje altijd bij me. Overdag sliep ze beneden in de box of bij mij op de arm of bij papa. In de nacht op onze kamer in haar bedje. Bij 10 maanden hebben we haar naar haar eigen kamer gelegd. En toen begon de drama. Ze wilde niet op haar eigen kamertje werd continue wakker. Ik moest eerst een uur of 2 bij haar liggen op ons bed. Zo gauw als ik haar in haar bedje wilde leggen werd ze weer wakker. En nu wordt ze in juli 5 jaar. En is het slapen nog steeds hopeloos. Elke nacht wordt ik nog wakker gemaakt kan ik eruit langs haar liggen weer terug naar bed. En zo gaan we nog even door tot ze het zelf door heeft. Ik reageer vaak niet in de topics van baby 16 weken ik ben op en zo. Want dan denk joo ik heb het zo al 5 jaar en ga ook gewoon door. Weet wel 10000% zeker dat de volgende baby direct op eigen kamer gaat. En idd wakker op bed leggen. Ben toch niet weer van plan om het nog eens 5 jaar mee te maken.
Wat al gezegd wordt, het zijn adviezen. Doe ermee wat je wilt. Wij volgen ze wel op, maar puur omdat dat voor onze dochter en voor ons het beste werkt.
hahaha echt he... dat zou bij mij dus ook gebeuren... Echt niet dat ik het nog een x zo doe.. maar goed elk kind is ook weer anders.. @ts : doen wat jou mama instinct je ingeeft kan niet missen.
Als je een gezond kindje hebt zou ik die absoluut wakker in bed leggen anders worden ze bij elke wisseling van dromen wakker. Het geeft meer rust als ze zelf in slaap vallen. Ze schrikken niet als ze je in eens kwijt zijn. De kwaliteit van slaap is beter ( voor iedereen). Helaas had onze uk ook reflux en hadden we het bed heel schuin maar bleef ondanks de medicatie slecht slapen.huilde ook uren dag en nacht. Tot 9 maanden is hij slapend in bed gelegd.snachts liepen we met hem. Overdag sliep hij op mij omdat hij anders maar max 1/2 uur sliep. Heel veel commetaar op gekregen. Maar dat zijn mensen die niet begrijpen dat het voor je kindje anders niet mogelijk was. Dit werkte voor onze uk en na 9 maanden is hij zelf gaan slapen.
Mijn advies: kijk wat de achtergrond is van de adviezen die je krijgt. Vraag door, vraag naar bronnen e.d. zodat jij zelf een mening kan vormen of jij die geloofwaardig vindt. Soms roepen mensen zomaar iets omdat ze dat ergens gehoord hebben. Ja bij je in bed dat geloof ik echt wel dat dat gevaarlijk is...in je slaap kun je zo'n kindje verstikken. Maar denk dan eens aan een co sleeper. Zelfde idee maar gelijk veiliger. En even een totaal ander voorbeeld (gaat dus niet over slapen) iedereen beweert nu massaal dat HET advies over bijvoeding verandert is van 6 naar 4 maanden. Dat is niet waar hoor, de WHO 1 van de grootste organisaties die zich o.a. met dat soort dingen bezig houdt houdt nog steeds 6 maanden aan. Dat de NL cb's dat advies op eigen houtje veranderen betekend niet dat dit zomaar klopt. Dat bedoel ik dus met: waar komt het advies vandaan, wat is de bron
O en slapend wegleggen heeft hier nooit voor problemen gezorgd. Ze zijn 7 en 3 en gaan prima zelf slapen
Das ook een goeie idd. Onzin die soms rond gaat.. Onze dochter slaapt idd in een co sleeper, op een aerosleep matras voor het geval ze door draait.
Je weet zelf meestal wel wat het beste werkt bij je kind. Ik heb wel veel aan t advies van mijn CB gehad. Na wat oefenen en volhouden slaapt ze nu heerlijk in als ze wakker in bed gelegd wordt. Voorheen altijd moeten wiegen en inbakeren. Een en al drama tot maand drie. Ook de eerste maanden onzeker, eerste kindje, doe ik t wel goed??... Ik heb altijd voeden op verzoek gedaan en ze kwam zelf op vaste tijden. Soms is het een beetje uitproberen maar vooral goed naar je kind kijken, die geeft meestal zelf aan wat t beste werkt.
Het is maar waar je je goed bij voelt en waar je baby goed op reageert. Wij vonden het belangrijk om onze zoon direct goede slaapgewoonten aan te leren, maar hij pakte dit dan ook erg goed op. Hij is gek op zijn bedje, nog steeds. Maar eerlijk is eerlijk, we vinden het ook wel eens jammer dat hij nooit tussen ons in slaapt. Het zit gewoon niet in zijn systeem. Ik was trouwens niet van het laten huilen en heb ook dagen/avonden met een baby boven op me geplakt gelegen. Bij ons was het de wijkverpleegkundige van het CB die aangaf, hoewel ze ook heel duidelijk zei dat ze dit absoluut niet mocht aanraden, dat onze zoon misschien wel op zijn buik zou slapen.. Ze had gelijk. Blijven luisteren naar je eigen gevoel in combinatie met je gezonde verstand. De kinderen van mijn zus sliepen tot aan hun 12 bij haar in bed. Dat nooit, was ons streven
Mijn zoontje van bijna 17 maanden valt nog steeds elke avond en middag aan de borst in slaap. Slaapt 's nachts tussen ons in, en ik laat hem nog steeds nooit huilen. Gewoon doen waar jij je lekker bij voelt. Hier lag hij de eerste maanden elk uur aan de borst of op mij, achteraf gezien had hij koemelkallergie en dus last. Ben blij dat ik mij niet aan die stomme regels heb gehouden. Dat ik hem verwen geloof ik niks van.
Dus vanaf maand drie gaan slaaptrainen? Oefenen als in even laten huilen en na 10 min kijken? Of niet huilen? Ben benieuwd, wil geen wel of niet laten huilen discussie dus je kan ook pb sturen
Och, mijn moeder werd voor gek verklaard bij het CB dat ze mij na 6 maanden nog borstvoeding gaf. Dat was voor het eigen genot volgens de kinderarts van het CB. Bijna 3 jaar later, toen mijn zusje was geboren, werd er, door dezelfde kinderarts (!) gezegd dat ze zo goed bezig was en zo door moest gaan. Slaat nergens op toch? Wat betreft slapen, vroeger sliepen alle kindjes op de buik. En nu wordt gezegd op de rug omdat er dan minder kans is op wiegendood. Maar een oververmoeid kind doordat hij/zij niet goed kan slapen kan toch nooit gezond zijn? Dus gewoon kijken wat het beste voor jou en je kindje is. Als onze dochter niet lekker is, slaapt ze tussen ons in. We hebben 2 losse dekbedden dus daarmee is het grootste gevaar geweken (dekbed over het kind heen trekken). En iedereen kan dan gewoon slapen, dus een win win situatie Enne...omze dochter slaapt nog steeds moeilijk zelf in. Ze heeft moeite om rust in dat kleine lichaampje te krijgen en door haar te helpen, valt ze niet huilend in slaap en slaapt ze veel beter (9 van de 10 nachten slaapt ze door)
Wel of niet huilen discussie past wat mij betreft ook wel in dit topic Goed om te lezen dat er velen zij die dingen volgens hun eigen gevoel doen! Idd niet slapen is ook geen optie. Moet zeggen dat de afgelopen 2 dagen overdag slapen sowieso een dingetje is ineens...
Ik heb in het begin veel lopen klungelen. Mijn dochter huilde soms van voeding tot voeding, had maaiende armpjes en verborgen reflux. Ik was alleen maar aan het wiegen om haar in slaap te krijgen en zag geen andere mogelijkheid, vond het gehuil zo erg en zielig, maar werd er zelf ook gek van Eerste kindje, onervaren, onzeker. CB gebeld en die kwam meteen langs. Wij hadden een hele lieve begripvolle wijkverpleegkundige en die kwam met jbpm, pacco-doek (inbakeren) en het boek 'regelmaat brengt rust'. We konden het een voor een proberen en kijken of iets hielp. Door jbm kwam er niks meer naar boven, door in te bakeren krabde en sloeg ze zichzelf niet meer wakker en lag echt rustig te slapen. Alleen het zelf in slaap komen was nog een dingetje. Daarom toch rust en regelmaat toegepast uit het boek. Nooit langer dan 15 minuten laten huilen, en dan bedoel ik huilen van vermoeidheid. Zodra ze overstuur was ging ik bij haar zitten om gerust te stellen. Na een tijdje ging het steeds beter. Nu slaapt ze gewoon in zonder te huilen, vrolijk en wakker in bed leggen en ze gaat gewoon slapen. Dat had ik toen niet durven dromen. Als je wanhopig bent grijp je bijna alles aan om te kijken of het werkt, maar ik heb ook veel adviezen naast me neer gelegd waar ik geen goed gevoel bij had en toch van overtuigd was dat het niet zou werken. Ook denk ik dat een baby (die daar moeite mee heeft) het, van wakker naar in slaap vallen, zelf pas leert vanaf een bepaald aantal weken. Het wiegen en geborgenheid had ze gewoon nodig de eerste weken Hoop hiermee je vragen te hebben beantwoord, misschien heb je er wat aan. En ik ben inderdaad ook niet van plan om een discussie te voeren over wel of niet laten huilen, ik deel gewoon mijn ervaring Ik heb ook veel gehad aan dit forum de eerste maanden en nu nog..
Ik ben met 4 maanden begonnen met der wakker weg te leggen. Als ik dat niet doe dan blijft madam gewoon wakker, ze vind het veelste gezellig Soms slaapt ze snel en soms duurt het een half uurtje. Ik ben niet van het laten huilen dus als ze huilt ga ik der wel even naartoe om bijv der speentje te geven oid. Nu huilt ze bijna nooit maar gaat ze vaak keihard kreunen en met der speen tegen der ledikant aan slaan en ook dan loop ik even naar der toe.