Raspatat met worteltjes en een kipburger Morgen: Pitabroodjes met gyrosreepjes, ijsbergsla en knoflooksaus
350 gr rundergehakt 1 winterpeen 2 stengels bleekselderij 2 kleine of 1 grote ui 2 teentjes knoflook 2 kleine blikjes tomaten puree 2 blikken tomaten blokjes Klein glaasje rode wijn 100 ml rundvleesboullion (meer als je geen wijn gebruikt) 1 laurierblad Flinke theelepel paprika poeder Blaadjes basillicum Winterpeen/selderij/ui en knoflook fijn snijden. Gehakt rul bakken en daarna je groentes erbij. Even laten bakken en daarna rode wijn toevoegen en ff mee laten koken. Vervolgens boullion, tomatenpuree en tomaten blokjes erbij. Ook gaat laurierblaadje en paprikapoeder erbij. Dit zo'n 3 a 4 uur laten pruttelen. Laurierblad verwijderen en basilicum toevoegen en klaar is je saus. Ik maak er ook altijd nog bechamelsaus bij. Roux maken, afblussen met melk en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Ik ben inpiratieloos! de groente op moment is 3x niks, normaal maak ik een weekmenu maar hier in de folder staan nergens "verse" groentes...