Hoi, Misschien iemand met tips want ik weet het niet meer. Ik heb 2 honden en een kat en altijd als we naar de dierenarts gaan word er gezegd..."keurig vlovrij". Met 2 kleine kindjes en een derde op komst vind ik dit ook zeer belangrijk en hou het ontvlooien dus ook goed bij. Nu besloot ik zo'n 2 maanden geleden een langharig katje over te nemen via marktplaats. En al snel kwam ik er achter dat ze VOL maar dan ook echt vol zit met vlooien en vlooienstront. Dus alle dieren weer behandeld : Shampoo - Pipet - Omgevingsspray. Gisteren kreeg ik ineens jeuk en dacht "onee toch". En jawel hoor weer vlooien en die zijn vast ook niet weggeweest. Heb ze alle gekamd en van de langharige kwamen zo 5 vlooien en echt honderden vlooienstrontjes. Ze komt overal en ik vind het super ranzig. Daarbij komt ook dat ik aankomende zondag word ingeleid en dus in een paar dagen tijd alles kan gaan wassen / sprayen enz enz. Maar wat zouden jullie een langharige kat geven? Pilletjes ? Of pipetten ? Vlooienband erbij of juist niet? Ik zit echt met mijn handen in het haar en weet het niet meer
Beginnen met pipetten maar dan wel goede pipetten. Ik heb vectra en bij een besmetting geef ik een druppel en binnen een uur liggen de eerste vlooien dood.
Ja, vectra idd. Wij behandelen vlooien net zoals luizen: alle knuffels/dekentjes/beddengoed etc wassen en/of voor een aantal dagen in een afgesloten vuilniszak in de vriezer. Dan omgevingsspray en uiteraard de vlooienbehandeling (en die dan ook daadwerkelijk herhalen). Overal goed stofzuigen, vooral kleine kiertjes vinden ze erg prettig om te zitten volgens de dierenarts. Hopelijk ben je er gauw vanaf!
Ik gebruik pipetten van de dierenarts. Elke maand 1, zo kan de vlo zijn cyclus niet doorstaan van pop naar larve naar vlo en hoef je dus niet telkens de hele omgeving te ontsmetten. Onze kat had ook vlooien als kitten en daarna nooit meer last van gehad. Met elke maand ben je dus aan het voorkomen ipv genezen.
Het is helaas een kwestie van een lange adem, als je eenmaal vlooien in huis heb ben je er niet 1.2.3 vanaf. De poppen van de vlooien (dus niet de eitjes) kunnen namelijk door geen enkel vlooienmiddel gedood worden, dus als je je huis vlovrij denkt te hebben kunnen de poppen uitkomen en heb je dus gewoon weer vlooien. Gewoon een aantal maanden lang IEDERE maand ALLE dieren ontvlooien met een GOED ontvlooïngsmiddel, bijv stronghold. Het kan even duren, maar dan ben je er wel vanaf. Als je er dan vanaf bent kun je overwegen om de katten op de program te zetten, dat is een injectie die twee keer per jaar gegeven wordt wat er voor zorgt dat de vlooien geen nakomelingen meer kunnen krijgen. Zodat je geen vlooienplaag meer krijgt! Succes!
Niet alleen de dieren ontvlooien maar ook de omgeving aan pakken 1 vlo op de kat is er 10 in huis word er altijd gezegd S6 met die hardnekkige krengen:x
Wij hebben ook altijd een stukje afgeknipte vlooien band in de stofzuigerzak zitten. Zo gaan de opgezogen vlooien ook dood!
Wat wel wil helpen is inderdaad een vlooienband in stukken en in de stofzuigerzak en de kussens van de bank als dat kan. Hier heeft de kat een band gekregen. Dat gedruppel hielp voor geen meter.
Druppelen en herhalen hielp hier prima. Spullen wassen heeft geen bewezen werking dus zou ik zeker niet doen. Ik zou de babykamer sprayen voor de inleiding maar verder gewoon op de dieren richten met druppels. Het lastigste is cooral katten nog wel eens aan de was willen. Komt echt nauw waar je druppelt.
Altijd druppelen tussen de nek en schouderbladen. Is het enige plekje waar de kat zelf niet bij kan met wassen 😉
Ik had hier ooit een vlooienplaag en het enige wat hielp was vlo kill tabletten van Beaphar in combinatie met goede pipetten van de dierenarts (hier werkte alleen Stronghold). Door de vlo kill tabletten vallen alle vlooien er binnen een uur morsdood af. Wel de stofzuiger in de aanslag houden en ermee achter je kat aan lopen want die verliest die dode vlooien overal waar hij ligt, zit of loopt. Als je daarna meteen een pipet geeft gaan vlooien die er opnieuw op springen ook meteen dood. En natuurlijk de omgeving behandelen. Verder kreeg ik hier het advies om stukjes vlooienband onder de bank, onder de kast en onder bijvoorbeeld kleedjes, mandjes of matjes waar de katten op liggen te leggen. Ik was hier na deze behandeling van alle vlooien af.
Zojuist Stronghold pipetten bij de dierenarts gehaald en 2 bussen omgevingsspray + shampoo. Maar nu nog even verzinnen hoe ik begin want zaterdag zijn de kindjes pas uit logeren omdat ik zondag ingeleid word. Zal het een optie zijn als ik de dieren vast behandel en de babykamer + mijn slaapkamer en dan de deuren gesloten houden [ vooral die van de babykamer ]. Heb nu mijn beddengoed in de was omdat ik daar vanmorgen ook een vlo op zag springen maar het is natuurlijk nutteloos als ik die dadelijk weer op bed gooi zonder de kamer te hebben behandeld.