Wat ik zo jammer vind is dat die zakjes amandelmeel etc ontzettend duur zijn. Anders zou ik helemaal losgaan...
De kookboeken van Jeroen Meus, Dagelijkse Kost, lezen. Of hier kijken: Eén - dagelijkse-kost - Dagelijkse kost | Eén
Hahaha, dat is zeker een goed compliment! Mijn moeder kookt ook altijd uit pakjes en zakjes. Ook heel veel kant en klare eten. Ik proef dat echt. Wij gebruiken ook bijna geen zout en Dan proef je bij pakjes en zakjes toch echt wel dat er super veel zout in zit.
Ik gebruik altijd het recept van Jamie. Ik doe er wel verse tomaten in. Als ik blikjes gebruik doe ik er geen water bij, want Dan wordt het net soep. Ik maak de saus altijd in de slowcooker. Jamie's Bolognesesaus recept » Recepten en zo
Voor brood raad ik jou de website van Levine aan Uit de keuken van Levine: Recepten index Zij legt op haar website ook duidelijk uit hoe het brood bakken in zijn werk gaat. Het lijkt heel moeilijk maar het valt echt mee. Brood is ook goed in te vriezen.
Ik gebruik een kilo gehakt, 2 verpakkingen gezeefde tomaat, 7 grote uien, 2 wortels 2 stengels bleekselderij , ketjap, en een eetlepel curry. 4 tenen knoflook niet te vergeten. Gehakt rul bakken In de tussentijd alle groenten schoon maken en in de blender helemaal fijn malen echt tot purree Dit gooi ik erbij en ook de tomaat zit hier al bij, dit flink doorroeren dan een klein kopje ketjap erbij en een eetlep curry doorroeren even laten pruttelen en eet smakelijk.
Leuk topic. Ik probeer ook veel zelf te maken, en dan niet alleen het koken zonder pakjes en zakjes maar ook ons eigen brood, gezondere tussendoortjes (laatst heb ik zelf "gezonde" ontbijtkoek gemaakt, was erg lekker), broodbeleg e.d.
Haha ik snap dit ook niet zo. Prima dat er gezondere baksels bestaan, maar als ik dingen bak die ik zoet met dadel, banaan of honing dan noem ik het niet suikervrij, voor mij zou dat erg onlogisch zijn. Er zitten namelijk gewoon suikers in, zij het iets minder erge suikers dan de witte geraffineerde. Ik vind het altijd overkomen alsof je er zoveel mogelijk van mag eten "want het is toch suikervrij". Maar voor mij blijft het toch een tussendoortje, waarvan je niet teveel moet eten.
Ik maak groentenspreads, chocoladepasta met dadels en noten, notenpasta kan je overigens ook makkelijk maken, en verder maak ik soms fetakaas en vegetarische- en kipkookworst. Binnenkort wil ik me wagen aan hagelslag maken, schijnt ook erg eenvoudig te zijn. Jam kan je ook makkelijk zelf maken maar dat heb ik al heel lang niet meer gedaan. Appelstroop kan je ook makkelijk zelf maken maar daar heb je echt enorm veel appels voor nodig. Onbtijtkoek heb ik laatst gemaakt met o.a roggemeel en havermout (gezoet met honing en banaan, maar wel minder zoet dan hoe het "hoort"). Komt uit het boek Havermoutje. Eigenlijk hoort ontbijtkoek met voornamelijk roggemeel te zijn, dus ik zou het niet (zoals sommigen deden) vervangen door volkorentarwe- of speltmeel.
O ja en Bebogeen maak ik zelf ook door een blikje gecondenseerde melk te koken maar dat is natuurlijk niet zo gezond, haha. Vind het alleen lekkerder dan die potjes Bebogeen.
Heeft er iemand ook een recept of link naar een natuurlijke gezonde broodvervanger. Wil heel graag s ochtends niet telkens naar die boterhammen grijpen maar het lukt mij niet goed om een ander alternatief te vinden dan kwark of eieren. Zoek echt soort pannekoekjes die zonder gluten zijn en die ook nog eens lekker zijn voor mijn dochter Wie maakt dat zelf en wat vind je nou echt lekker als vervanging van die boterham?
Boekweitpannenkoekjes, of havermout met banaan en ei pannenkoekjes. Smoothie met goede gezonde vulling. Ik maak een soort koek/brood van havermout/banaan/ei/kaneel/noot.. Ook soort ontbijtkoek maar dan echt zonder suiker. Zelf granola maken met goede honing.
Wat voor machine gebruik je om die dadelpasta goed fijn te krijgen? Heb laatst een topic gehad over een keukenmachine/foodprocessor maar nog steeds niks aangeschaft. Waar werk jij mee? Ik ga ook starten met zelf brood maken. Heb je nog tips of handigheidjes?
Dat vind ik wel knap! Gezond koken doe ik al (wij aten ook veel uit pakjes), maar om 'de rest' ook zelf te maken gaat me nu nog een stap te ver. Is dat niet erg veel werk?