Grappig dat ze het suikervrij noemt want in de appelstroop zit (volgens mijn pot 57.2 gram suiker per 100 gr, en in de honing zit 79 gram suiker in 100 gram. Er zal natuurlijk een verschil zitten in deze suikers en geraffineerde suikers, maar als je diabeet bent lijkt mij deze ontbijtkoek toch niet zo suikervrij als de benaming doet vermoeden.
Dankje, maar ik vind het eerlijk gezegd ook gewoon leuk om te doen... Dus dan merk je sowieso minder dat het veel werk is, denk ik. Carino, ik laat de dadels (op het moment sukkari Saudische dadels) eerst wellen nadat ik ze in stukjes heb gesneden en daarna bak ik het zachtjes in een koekenpan waardoor ze steeds meer een prutje worden. Dit met een beetje kokosolie. Na het wellen zou in een goede hakmolen op zich ook wel kunnen, zelf heb ik (nog) geen keukenmachine. En wat brood maken betreft, zou ik eerst met een makkelijk recept beginnen. Dus geen dingen gebruiken als een voordeeg of zuurdesemstarter, beetje ingewikkeld voor in het begin en dat kan je later altijd nog leren. Ik vind het recept van Teunie Luijk (Eenvoudig Leven: Brood) erg goed voor een beginner en op zich maak ik m'n brood ook zo, alleen kneed ik het gewoon met de hand.
Weet ik het ging mij meer om de naam suikervrije ontbijtkoek terwijl het toch niet zo suikervrij is. Als ik deze koek zou maken en dus niet verder zou kijken dan mijn neus lang is en mijn vader die zou voorschotelen met de mededeling dat die suikervrij is dan kan dit toch wel wat gevolgen met zich mee brengen. (buiten de koolhydraten om dan)
Ik lees haar blogs ook regelmatig. ik heb dat brood ook gemaakt, alleen rijst hij bij mij nooit zo mooi als bij haar.
Ik had van de week als ontbijt voor mij en mn zoontje havermout gemaakt met amandelmelk en daar doorheen rozijntje en donkere abrikozen. Die had ik even 5 min in heet water laten wellen en erna klein gehakkeld in de foodproccesor. Het is zo klaar. Maar je kan natuurlijk het ook de avond van tevoren even maken. Dan hoef het in de ochtend alleen even opgewarmd worden. Oh ja en toen het heet was had ik er ook nog appel rasp door gedaan. Dan wordt de appel lekker zacht Je kan er natuurlijk ook allemaal ander fruit door doen