37 weken zwanger, verstandskies eruit?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door schoentje24, 20 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. schoentje24

    schoentje24 Bekend lid

    6 aug 2013
    869
    1
    18
    Hoi dames,

    Iemand dit meegemaakt? Ik ga morgen de tandarts bellen omdat ik sinds een aantal dagen last heb van ontstoken tandvlees dat over mn half doorgebroken verstandskies neigt te groeien. Ik denk dat ie eruit moet, maar is dit wel verstandig zo op het einde van de zwangerschap? Heeft iemand dit meegemaakt.

    Mocht het "veilig" zijn om te doen dan nog twijfel ik. Voor t zelfde geld heb ik er flink veel last van en daar zit ik momenteel niet echt meer op de wachten.. vind de laatste loodjes al erg zwaar laat staan met dit erbij.

    Iemand ervaring of tips?
     
  2. SJ86

    SJ86 Fanatiek lid

    19 feb 2015
    2.068
    39
    48
    Persoonlijk zou ik het niet doen... als het enigszins kan....uitstellen.
     
  3. EverAfter

    EverAfter Bekend lid

    14 aug 2014
    674
    43
    28
    Vrouw
    Ongeacht of het veilig is of niet, persoonlijk zou ik het uit proberen te stellen... In die laatste weken heb je wel wat anders in je hoofd, het zorgt toch weer voor stress, stel dat het niet mooi heelt... En je mag ook geen sterke pijnstilling nemen.
     
  4. Fratello di deb

    Fratello di deb Actief lid

    19 apr 2013
    171
    0
    16
    Zuid-Holland
    Ik verging ook van de pijn van ontstoken tandvlees, dacht ik. Bleken mijn verstandskiezen te zijn, zijn er allebei getrokken met 16 weken. Viel reuze mee en herstelde goed, maar een week heb je wel wat last. De pijn die ik had was niet te doen dus had ik het ook met 37 weken moeten doen, maar als het mogelijk is zou ik het uitstellen ja. Ze zullen vast wel met je mee denken toch en het is maar net hoeveel pijn je hebt en of dat nog uit te houden is.
     
  5. lovelie

    lovelie Actief lid

    12 okt 2015
    294
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik zou het uitstellen als het kan....ik had bij m ene verstandkies helemaal geen klachten....Tijdens het trekken niet maar ook erna niet. ...bij mn 2e okk met trekken niet, duurde iets langer dan bij de 1e kies maar daar ben ik toen best wel beroerd van geweest een week lang ivm het niet mogen spoelen en het bloed wat daar dan op de oude plaats van je kies zit....vieze smaak in mn mond en week lang echt kots misselijk.....ook die bacteriën die vrijkomen bij het trekken van een kies lijken me niet helemaal goed voor je kleine....
     
  6. Lilith

    Lilith Fanatiek lid

    6 feb 2006
    1.848
    0
    36
    Ik heb toevallig afgelopen week een kies laten trekken bij de kaakchirurg (bijna 36 weken zwanger). Napijn viel me alles mee! Beter dan dat je met een ontstoken kies zit, die pijn is vele malen erger...
     
  7. Rogne

    Rogne Actief lid

    14 jan 2016
    187
    0
    16
    Hoi Ik zou gewoon naar de tandarts gaan, ik ben tandartsassistente en als ik je verhaal lees denk ik niet meteen aan het verwijderen van je kies. Mogelijk krijg je een mondspoelmiddel die je mag gebruiken tijdens zwangerschap (wel even navragen maar ze zijn er wel) om de ontsteking terug te dringen. Het kan ook zijn dat de tandarts besluit om het stukje dat over je verstandskies heen groeit (dit heet pericoronitis) weg te snijden met verdoving, dit klinkt erger dan het is, kleine ingreep geen grote wond. Je verstandskies kan hierna gewoon verder doorkomen. Als je kies getrokken moet worden kun je dit het beste overleggen met je tandarts, verstandskiezen kunnen lange wortels hebben en dit betekend dus grote gaten met nog meer kans op ontsteking, zeker onder invloed van zwangerschapshormonen. Een oud gebruik tegen pijn is kruidnagel (de indianen gebruikte dit al honderden jaren geleden), smaakt vies maar is vaak wel effectief (dit zit ook in het middel Alvogyl dat wordt gebruikt voor de wondgenezing na het trekken van tanden en kiezen). Ik hoop dat ik je hiermee een beetje heb kunnen helpen :)
     
  8. schoentje24

    schoentje24 Bekend lid

    6 aug 2013
    869
    1
    18
    Bedankt allemaal voor de reacties! Ik ben net terug en ze gaan na de bevalling pas een keer foto's maken omdat ze er geen noodzaak in zien. Ze hebben het goed dchoongespoeld en kan dus even vooruit ;)
    Ik denk niet dat ze hem nu hadden willen trekken, ook niet als ik niet zwanger was geweest.
     

Deel Deze Pagina