Hallo dames! Ik hoop dat jullie mij wat antwoorden kunnen geven want mijn hoofd loopt over. Mijn vriend en ik gaan uit elkaar (zijn niet getrouwd/geen samenlevingscontract). We wonen nu in een vrije sector huurhuis die wij allebei apart van elkaar niet gaan kunnen betalen. Het huis moet dus opgezegd worden. Nu gaat er zoveel door mijn hoofd heen dat ik eigenlijk niet meer weet wat ik veder moet regelen. Ik sta dalijk met mijn kind van 2 bij mijn ouders voor de deur, waar ik echt geen lange periode kan blijven (veel te klein huis,spanningen etc.) Heb ik recht op urgentie voor een woning? Ik heb wel werk (vast contract). En wat kan ik aan toeslagen aan vragen? Ook vraag ik me af hoe ik de omgangsregeling moet regelen. Moet dat zwart op wit gezet worden ergens of moet dat onderling eerst geprobeerd worden? Dat zijn een beetje te dingen die denk ik even het belangrijkste zijn. Hoop dat jullie mij iets wijzer kunnen maken.
Heb je recht op toeslagen? Hoe hoog is je inkomen? Is het goedkoper om te kopen of huren? Sta je ingeschreven bij woningnet? Omgangsregeling zou ik zwart op wit zetten, wat willen jullie voor het kind? Wat is goed voor het kind? Te denken aan vrije dagen, vakanties, school, maar ook dokterafspraken (elkaar op de hoogte houden) en afspraken op school. Lastig! Succes!!
Sta je ingeschreven bij een woningstichting ? Alleen staande ouder korting heb je Mischien recht op Ga je als vrienden uit elkaar .? Zou ik de omgang zoveel mogelijk samen regelen op een normale manier Recht op urgentie heb je volgens mij wel omdat je de zorg hebt voor een minderjarig kind dat moet je even na vragen bij de gemeente Wel vervelend en jammer zeg dat je uit elkaar gaat Veel succes
Urgentie krijg je tegenwoordig niet snel meer. Misschien is jouw woningbouw daar anders is. Dat moet je zelf even navragen. Sta je wel ingeschreven? Zo niet, direct doen. Toeslagen kun je berekenen via de site van de belastingdienst. Afhankelijk van je inkomen krijg je toeslagen. Als alleenstaande moeder ontvang je ook een hoger kindgebondenbudget. Mbt jullie kindje heb ik geen tips over de afspraken die je hierover kan maken. Veel succes en sterkte!
Urgentie krijg je zeker weten niet, dat doet ze eigenlijk nooit. Misschien kun je particulier huren, weet niet waar je woont. Maar staan wel eens huizen op marktplaats en funda. Toeslagen heb je recht op als je onder een bepaald bedrag inkomen zit. Kun je via de site van toeslagen berekenen Een omgangsregeling zou ik hoe dat ook zwart op wit zetten, net als de alimentatie. Je weet namelijk nooit hoe de band is in de toekomst tussen jullie, dus qua je kind alles vast laten leggen
Urgentie is niet meer van deze tijd. Volgens mij moet je vanaf je nek toe verlamd raken en bovenin de flat zonder lift wonen om een kansje te maken op urgentie voor een andere woning. Wel heel vervelend dat jullie uit elkaar gaan. Ik zou eens contact opnemen met een mediator, die weet precies wat je allemaal moet regelen om er beide stabiel uit te komen. Dit kan gewoon op vriendschappelijke basis als je beide goed meewerkt.
Anderhalf jaar terug zat ik in hetzelfde schuitje. Krijgen van urgentie hangt af van de gemeente/woningbouw. De meeste doen dit niet meer op basis van relatie beëindiging. Hier kreeg ik het wel omdat ik ons koophuis niet alleen kon betalen dus ook in jouw geval zijn er misschien mogelijkheden. Bedenk wel dat je dan op de slechtste plaatsen komt te wonen dus ook zelf goed opzoek. Zelf ben ik langs de woningbouw geweest en hebben ze bemiddeld voor een woning. Doe dit zolang je nog daar woont want als he eenmaal bij je ouders ingeschreven bent is er geen nood meer. Als je uit elkaar gaat raden ze aan een ouderschapsplan op te stellen ook als je niet getrouwd bent. Voor de woningbouw maar ook andere instanties heb je dit nodig. Je hebt recht op veel toeslagen maar je huur mag niet boven een bepaald bedrag komen.
Urgentie krijg je tegenwoordig niet meer, alleen als het lichamelijk is en je bv de trappoen van de flat niet meer op zou kunnen. Afspraken mbt jullie kind zou ik op papier laten zetten. Zolang je nog samen woont kun je ook nog geen toeslagen aanvragen
In onze gemeente krijg je wel urgentie als je een alleenstaande moeder bent, zonder woning. De woningbouwvereniging die je aangewezen krijgt moet jou dan binnen een half jaar een huis toewijzen. Dit zal niet in alle gemeentes hetzelfde zijn, dus je zal even moeten informeren. Er zullen ook wel meer eisen aan zitten.
Urgentie voor een verbroken relatie ga je niet meer krijgen. Dus als je niet (lang) staat ingeschreven voor een sociale huurwoning gaat dat niet lukken. Heb je ook gedacht aan alle mogelijke toeslagen? Wellicht heb je nu recht op kindgebonden budget, zorgtoeslag en meer kinderopvangtoeslag? En eventueel alimentatie van je expartner. Dan zou je misschien wel in je huidige woning kunnen blijven. En met een vastcontract is kopen ook een goede optie. Op internet staan ook rekentools om een schatting te maken hoeveel je ongeveer kan lenen. Bijvoorbeeld: Hypotheker En hier kan je kijken hoeveel toeslagen je zonder partner ontvangt Toeslagen
Woning: In de meeste gemeentes doen ze al jaren niet meer aan urgentie. Ik zou gaan kijken naar woningen, die d.m.v. loting toegewezen worden. En particulier huren, hoewel dat wel duurder is. Wees niet te kritisch. Accepteer ook kleinere woningen, die er misschien niet zo mooi uit zien. Jullie zijn maar met z'n tweetjes. Je kunt altijd later op je gemakje verder kijken. Omgangsregeling: Zet het op papier. Het liefst met iemand erbij, die er verstand van heeft (bemiddelaar). Leg ook vast dat jullie over 3 jaar wéér opnieuw om tafel moeten voor de omgangsregeling, want over 3 jaar zit je kind op school en vaak blijken eerder gemaakte regelingen helemaal niet meer praktisch (i.v.m. sport/clubjes/afspraakjes/schoolvakanties/etc.) Ik heb dit al een paar keer fout zien gaan, waarbij één van de twee heel star is en niet wil afwijken van de oorspronkelijke afspraak en het kind is er van de dupe. Geld: Je hebt recht op alimentatie. Regel dit z.s.m. en het liefst met een onafhankelijke bemiddelaar (dus misschien samen met bovenstaande). Ga niet proberen het onderste uit de kan proberen te halen, maar ga ook niet te makkelijk genoeg nemen met minder. De kosten voor een kind zijn in de loop der jaren hoger en je wil niet over x jaar in de problemen komen. Maar je wil natuurlijk ook niet dat je ex moeite gaat hebben met rondkomen. Als hij ook financieel gezond blijft, dan is het voor hem ook makkelijker om jullie te ondersteunen. Spullen: Verdeel alle spullen. Dit kan bijvoorbeeld door lijstjes te maken (CD van jou, CD van mij). Bij de dingen die jullie allebei willen, kun je compromissen maken. Heel veel sterkte!
Bij ons krijg je alleen maar urgentie wanneer er bijvoorbeeld brand is geweest, of ernstige schade aan een woning door een natuurramp. Niet persoonlijk naar jou ts, maar een scheiding komt meestal niet uit de lucht vallen, dus op het moment dat die stap wordt genomen ben je eigenlijk al te laat. Verstandigste zou zijn om sowieso een inschrijving achter de hand te hebben wanneer er problemen zijn in een relatie, kom je er samen uit is dat mooi meegenomen, en ben je hooguit een tientje kwijt. Om dit soort situaties te voorkomen dus.. Daarom wordt er bij ons geen urgentie /extra inschrijfduur gegeven, 'want je had je er op voor kunnen bereiden' (aldus de woningbouw) Daar heb jij nu niks aan, maar misschien dat jouw gemeente wel een lotingssysteem heeft voor dit soort dingen, en anders vrije sector of particulier, maar daar betaal je ook voor.
Een ander betaalbaar huis is niet zo snel gevonden. Zeker als je in Rdam en omstreken woont. Is het niet mogelijk om nog in je huis te blijven, totdat je wat anders hebt gevonden en je ex in de kosten bijdraagt. Anti-kraak met een kind is niet mogelijk, dus dat valt al af. Dagelijks zoeken op de diverse huizensite. Waar je voor betalen om op de site te komen, is niets. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk je huisdossier compleet hebt. loonstroken, verhuurdersverklaring, werkgeversverklaring enz. Een ouderschapsplan is ook verplicht als je niet getrouwd bent. En wel zo prettig om later problemen te voorkomen.
Anti kraak met kinderen is wel degelijk mogelijk. Ik heb een boerderij aangeboden gekregen via anti kraak vereniging. Raad TS zeker aan om te informeren
Is kopen geen optie? Wat hierboven ook al gezegd werd, je hebt een vast contract. Ga eens langs bij een adviseur en laat je voorlichten. Wie weet wat er mogelijk is. De kans dat je dan in een goede wijk kan wonen met je kindje is dan vele malen groter dan met een goedkope huurwoning . Verder wil ik je nog veel sterkte wensen en succes met alle moeilijke keuzes.
Hier in de randstad heb je een aantal organisaties die via deze weg huizen verhuren. Helaas kom je hier niet in aanmerking voor zon woning als je kinderen hebt. Ergens ook we logisch.
Dit, je moet echt letterlijk op straat staan wil je kans maken op urgentie. In deze tijd gaan vluchtelingen ook allemaal voor dus de kans op een huis is alleen maar kleiner geworden. Ik sta ook op 3 plekken ingeschreven, soms al bijna 3 jaar maar kan nog steeds niks krijgen (als dat nodig zou zijn) dus ik zou de sociale huur uit je hoofd zetten. Kopen is een goede optie
Ik zou ook kijken naar een optie tot kopen. Bij mij was het de uitweg, sociale huur was hier een wachtlijst van 8 jaar, vrije sector was qua prijs geen optie. Zo had ik toch binnen een half jaar een eigen huisje. Succes met alles, er komt nu een hoop op je af.
Ik zou als gelijk met je ex vriend om tafel gaan om afspraken te maken hoe jullie de omgang met jullie kind en de kinder- en eventueel partneralimentatie willen regelen. Ondertussen op zoek naar een woning die je alleen kan betalen, huur of koop. Naarmate je meer weet over je toekomstige financiële situatie blijkt het misschien mogelijk om in je huidige huurwoning te blijven wonen. Ondanks dat je in Nederland niet zomaar op straat komt te staan, moet je wel eerst zelf alle participatiemogelijkheden van mensen in je omgeving afgaan. Als je bij je ouders kan wonen, sta je niet op straat dus hoef je van de overheid niets te verwachten. Leuk lijkt me anders