2 mei is de sleuteloverdracht van ons huurhuis. Wij betalen nu 850 euro huur en begonnen op 780 euro (jaarlijks zoveel % omhoog gegaan ) nu tot mijn schrik zie ik op de website van de woningbouw een huurprijs van 710 euro staan Terwijl toen wij erin kwamen de huur ook ineens veel duurder was dan de oude huurster. Morgen gaan we natuurlijk bellen maar ik vindt dit echt zo oneerlijk... destijds toen het veel in t nieuws was dat de huurprijzen te hoog waren in vergelijking met de woning ook gebeld naar de woningbouw maar nee bij hun kon geen huurverlaging, iemand ideeën wat te doen?
Oneerlijk he. Zo betalen ons onderburen met tuin ook iets van 100 minder. Helaas mogen ze dat zelf bepalen.
Bij ons was het omgekeerd.. volgende huurders betaalden 100 euro meer! Wij waren ook verschoten toen we de huurprijs op de site zagen Niets aan te doen denk ik?
Aangezien de nieuwe prijs 710 is geworden, zal het nu een sociale huurwoning zijn geworden, terwijl het bij jullie vrije sector was. Dat is hier in de straat ook zo gebeurd. De eerste huurders hadden een lagere huur, door huurverhogingen zitten ze nu rond de 600. Daarna werden het ineens vrije sector woningen en ging de huurprijs naar de 900! En een paar jaar geleden werden het toch weer sociale woningen en nu zit de prijs op 710. Wij betalen dus allemaal wat anders. Een woningbouwvereniging moet elk jaar een bepaald quota hebben qua huurwoningen. En daardoor kan het dus zijn dat sociale woningen ineens vrije woningen of dus andersom. Wel heel zuur voor jullie zeg!
Dit is vaak zo. Waarom weet ik ook niet. Soms is het ook zo dat helft van een wijk met allemaal zelfde huizen sociale huur is dus onder 710 en de rest boven 710. Zelfs m2, zelfde sanitair etc Onze buurvrouw woont hier langs al 20 jaar. Betaald 470 euro huur. Ooit begonnen met 210 euro. Huis om de hoek, precies het zelfde. Net leeg en staat nu te huur voor 700 euro per maand. Nog net onder sociale huur grens
Ik lees dat je toch wel redelijk kans maakt bij een rechter, iemand hier ervaring mee? Dat ineens sociale huurwoning had ik niet overna gedacht dat zal het dan wel zijn, wel gek want is t enige sociale huurwoning huis hier in de straat dan, alles is vrije sector. En nog ben ik het er dan niet mee eens gewoon belachelijk...
Wat hier staat idd. Sowieso is het de bedoeling dat meer vrije sector huizen onder de buurtoeslag grens komen omdat er te weinig sociale huurwoningen zijn. Oneerlijk? Ja.. maar helaas mag het wel..
Een woning kan het beste in prijs worden aangepast tijdens mutatie (verhuizen van de oude bewoner) en sommige woningbouwen (zoals de onze) gaat ook stap voor stap de woningen in prijs aanpassen waar nu nog mensen in wonen. Die andere woningen in jou straat zullen wellicht ook aangepast worden in prijs.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/woz-waarde-woning-en-huurprijs Er is een nieuw woningwaarderingsstelsel waardoor NIEUWE huurders juist veel minder (of meer) gaan betalen. Dat is bij wet geregeld. En dus mag dit. Nu kun je wel naar de rechter gaan stappen, maar dat heeft volgens mij geen zin en zal je waarschijnlijk dus alleen maar geld gaan kosten.
Wat wil je bereiken dan? Dat de volgende huurders meer gaan betalen of willen jullie geld terug? Jullie zijn toch gewoon akkoord gegaan met jullie huurbedrag, dus ik snap het probleem niet?
Ik denk dat je hier weinig mee kan. Jullie woning wordt nu een sociale woning. Oneerlijk, ja. Maar je kunt dit niet veranderen, desondanks kun je natuurlijk wel je ongenoegen uitspreken. Wij betalen ook bijna 700 aan huur, terwijl de woningen op de hoek volledig zijn gestript en alles nieuw is van binnen en buiten en die mensen gaan rond de 600 betalen. Tja, ik kan er weinig aan veranderen.
Veel gemeenten kampen met tekort aan sociale huurwoningen en de vraag is door de asiel stroom erg hoog. Dus gaat men opnieuw inschalen, omdat deze mensen alleen in een sociale huurwoning gezet mogen worden of er anders kamerhuur voor alleenstaande asielzoekers van gemaakt moeten worden.
Je kan verhuizen Ga je toch in de woningen op de hoek wonen? Ik snap eigenlijk niet zo waarom het belangrijk is wat de huurder na je gaan betalen. Toen jij er woonde vond je het blijkbaar waard wat je ervoor moest betalen. En nu opens niet meer? Toen ik mn huurhuis uit ging had ik geen idee wat de huurders na mij gingen betalen. En het kon me ook echt niet schelen. Ik had er heerlijk gewoond.
Je doet er niks tegen. Ik betaal 200 meer dan de vorige bewoner. En dan mijn buren. Zelfde huis, tuinen even groot. Etc.
Tja zo werkt het nu eenmaal. Wij betalen voor ons flatje met 2 slaapkamers 600. Er zijn 6 woningen op de bovenste verdieping die een extra verdieping hebben. Die hebben dus 4 slaapkamers en een dakterras. Sinds een paar weken hebben wij nieuwe buren in de woning met 2 verdiepingen en die betalen maar 650 terwijl de vorige buurman meer betaalde. Niks aan te doen helaas...
dit zal allemaal aangepast worden zodra de huidige bewoners uit hun huis gaan. ze gaan de huidige bewoners nu geen huur verlaging geven want die betalen toch al.
ik ben een jaar geleden in een senioren eengezinswoning komen te wonen. Deze status van 55+ is eraf gehaald omdat er te weinig sociale huurwoningen in onze gemeente zijn. maar mijn buurvrouw (woont er al heel lang) betaald 340 per maand en ik betaal 680 per maand aan huur. oneerlijk is het wel ja maar het heeft met het aantal vierkante meters te maken waarop de huurprijs berekent word en dit was een aantal jaar geleden nog niet. Voor een senioren woning hebben wij een groot huis. 3 slaapkamers (2 boven 1 beneden) badkamer beneden (zojuist gerenoveerd) wc apart en keuken en grote L-vorm woonkamer. met grote tuin. Ik ga niet over mijn huur klagen want ik heb een mooi huis onder me reet gekregen waar ik 6 jaar lang op heb mogen wachten.