Hoe eieren eten tijdens de zwangerschap? Doorbakken, of mag zachtgekookt ei ook?

Discussion in 'Gezondheid' started by Mlissa, Feb 2, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dorien87

    Dorien87 Bekend lid

    Oct 31, 2012
    707
    93
    28
    Female
    Leerkracht
    Retie
    Proberen een gulden middenweg in te vinden en doen waar je jezelf het beste bij voelt.

    Hier geen rauwe eitjes of zachtgekookte eitjes (man wat kijk ik daar weer naar uit!!!) maar wel een spiegeleitje dat voldoende gebakken is (dus niet teveel 'slijm' ofzo).
     
  2. Mlissa

    Mlissa Actief lid

    Apr 28, 2014
    219
    1
    18
    Heb toch maar gevraagd bij de verloskundige bij de vorige afspraak en ze vertelde me dat het niet mag omdat het rauw is. Dus doe het maar niet meer :)
     
  3. Aleeyah

    Aleeyah Fanatiek lid

    Jul 23, 2015
    1,312
    0
    36
    Ik zou proberen zacht gekookt te vermijden, gewoon voor de zekerheid. Zelf lust ik gelukkig alleen hardgekookt dus heb daar geen last van :).
     
  4. Mommy11

    Mommy11 Bekend lid

    Apr 7, 2015
    905
    202
    43
    Ik dacht altijd dat zachtgekookt en spiegeleieren niet mochten tijdens de zwangerschap.. Heb het dan ook niet gegeten (en deze zwangerschap wederom niet) terwijl ik er best wel eens zin in heb
     
  5. Unanoche

    Unanoche Lid

    Aug 28, 2015
    41
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik aat geen rauwe eieren en vlees tijdens zwangerschap. Maar ik ken ook vriendin van mij die japanse ramen (met halfgekookte ei) en salmonsushi regelmatig aat toen ze zwanger was en niks aan de hand. Dus eet wat je denkt dat het goed is voor jou en je zwangerschap. Als je niet zeker ben met rauwe eieren, dan hoef niet.
     
  6. j010

    j010 Bekend lid

    Apr 27, 2015
    691
    186
    43
    Female
    010
    Ik eet ook al de hele zwangerschap ieder weekend een zachtgekookt ei. Ik denk altijd maar als het witte gedeelte maar voldoende hard is, en de dooier zacht is het wel oke.
     

Share This Page