Hallo! Gisteren heb ik Chinees gegeten van de afhaal Chinees en iets zit me toch niet lekker!! Ik had eerst kipsate. Stuk afgesneden. Check altijd of dit gaat is. Maar naar mijn inziens vond ik er een licht rozige gloed over heen liggen. Dus iemand zag me kijken en zei ja dat is gewoon gaar hoor. Dat is zo en zo voorgekookt. Dus stom van mij, dacht ze hebben gelijk! Ik daarna koe loe yuk op. Snijdt het doormidden..Dit was bruin/roze. Ook op gegeten. Die andere koe loe yuk was wel gewoon wit van kleur. Nou ik vervolgens niet geslapen want ben nu bang voor 1 of ander e bacterie! Mijn man zegt dat dit onzin is omdat alles voorgekookt wordt bij de Chinees. Maar krijg het niet uit mijn hoofd. Zucht!! Vinden jullie ook dat
Als je niet vertrouwd moet je t niet doen.... Nu ben je te laat... Als je ziek wordt merk je t vanzelf.... Kun je nu niks meer aan veranderen! Overigens is mijn ervaring wel dat met afhaal Chinees ik altijd aan de race ga tijdens de zwangerschap! Dit heeft niks met ongaar vlees te maken, maar meer meer de kruiden die ze gebruiken!
Ik denk dat je jezelf te druk maakt Alles wat gekookt, gebakken is enz mag je gewoon eten. Er is niks gebeurd wat de baby op welke mogelijkheid maar zou kunnen schaden. Je hebt het al op dus je kan er niks meer aan doen. Enigste wat zou kunnen gebeuren en die kans is minimaal dat je er zelf niet lekker van zou kunnen raken. Relax!!
Ja jullie hebben gelijk. Bovendien bijv listeria overleeft boven de 70 graden niet. En 70 graden is het eten altijd geweest! Soms denk ik wel eens dat ik tijdens mijn zwangerschap mijn relativerend vermogen kwijt ben!
Wat de anderen zeggen. Grote kans dat er niks aan de hand is en je kunt nu toch niets meer doen. Zelf eet ik sowieso geen Chinees tijdens de zwangerschap. Omdat het algemeen bekend is dat heel veel restaurants het niet zo nauw nemen met de hygiëne en ook het feit dat ze veel vetsin gebruiken.
Ik vraag bij de Chinees altijd 'zonder vetsin' ze hebben er zelfs een aparte code voor in hun computer, dus denk dat wel meer mensen er om vragen. Ook als ik niet zwanger ben krijg ik liever geen giftige smaakversterkers binnen
Oh wat goed dat jullie Chinees ook zonder vetsin hebben! Denk dat dat niet vaak voorkomt! Ik vermijd ook zoveel mogelijk smaakversterkers als ik niet zwanger ben. We eten überhaupt maar 1x per jaar Chinees ofzo. Dus niet zo moeilijk om dan even in de zwangerschap niet te gaan. Want een uitzondering maak ik voor mezelf wel af en toe maar niet voor de baby
Niet te druk overmaken! Volgende keer wel beter naar je eigen gevoel luisteren, maar gedaan is gedaan Mbt Chinees; vorige zwangerschap heb ik daar geen vlees gegeten, inderdaad met de hygiëne vertrouw ik het niet zo... behalve kip, dat is goed te controleren.
Algemeen bekend dat ze het met de hygiene niet zo nauw nemen... beetje kort door de bocht, generaliserend en xenofoob.
Hahaha xenofoob.. Sorry hoor maar dat slaat werkelijk nergens op. Weleens de smaakpolitie gekeken? Daar mogen ze nooit naar binnen bij de Chinese restaurants En buiten dat zijn er al zovaak mensen ziek geworden na Chinees eten, en niet alleen wat je op tv hoort, ook in mijn omgeving.
Niet om je verder te verontrusten ofzo, maar dat kun je natuurlijk nooit weten. Zonder een vleesthermometer tijdens het garingsproces, weet je nooit of het vlees in de KERN echt zo warm is geweest. Temperatuur van de buitenkant van een stukje vlees zegt lang niet alles.
Jij doet nou net hetzelfde als degene op wie je reageert! Generaliseren! "Er zijn al zovaak mensen ziek geworden van Chinees eten." Je doet voorkomen alsof iedereen ziek wordt van Chinees eten! Vandaar natuurlijk dat er geen enkel Chinees restaurant meer bestaat, omdat iedereen daar ziek van wordt. Gelukkig geen ziekmakende Chinese restaurants bij ons in de buurt. Ik ken niemand in onze omgeving die ziek wordt van Chinees eten, ook geen gevallen bekend in de regionale media hier. Wel vind ik Chinees eten vaak erg zout. Daarom eten we niet zo vaak Chinees meer tegenwoordig. Zodra wij dat eten, kan ik de hele avond water blijven drinken.
Ik zeg zovaak. Ik zeg niet iedereen. Dat maak jij er nu van. In mijn omgeving en op tv iig vaak genoeg gehoord dus voor mij reden genoeg om het niet te eten tijdens de zwangerschap, en ook vanwege smaakversterkers. Maar iedereen staat gewoon vrij om het te eten hoor. Doe waar je je goed bij voelt