Oei, dat klopt niet hoor. Het is in nl veel te donker om genoeg vit D aan te maken. Hoewel donkere mensen er sneller last van hebben, Hebben een heleboel volwassenen Echt een tekort aan vit D...het is Echt heel belangrijk dat je dat geeft aan je kleintje....en argumenten van veel buiten is niet genoeg want er is simpelweg een tekort aan Licht en te koud (teveel bedekkende kleding dragen dus). Dus ondanks bv op verzoek echt vit D geven, zo belangrijk.
Er bestaat gewoon vit D zonder suiker hoor. En dat moeder melkl ( over het algemeen) zoet smaakt klopt wel, maar er zit toch geen toegevoegde suiker in . Dus die klopt echt niet
Dan moet je er wel voor zorgen dat je zelf een hoog en goed vit D gehalte hebt en dus een goed supplement tot je nemen. ( volgens mij las ik dit ergens in een artikel van Eurolac)
Maar vitamine K is ook zeker heel belangrijk. Mijn kraamhulp gaf aan dat de dosering daarvan in de loop der jaren alleen maar hoger is geworden, omdat het zo belangrijk bleek.
Ik denk dat wij van mening verschillen. Dat is prima. Ik vind dat er veel te veel troep in de kleintjes gestopt word. Helaas hebben beide kindjes meteen na de geboorte die geniepige vit K spuit gehad. Ik ben gezond, mijn kindjes zijn gezond. We eten gezond, altijd buiten zonder zonnebrandcrème tenzij hoogzomer. Ik eet gezond en neem zelf wel extra vitamine D. Ik doe het op deze manier, daar staan wij achter.
Daar verschillen ook de meningen over.. Dat betekend dus dat alle baby's met een te laag vit K gehalte geboren worden.. Ik denk niet dat de natuur daar een fout heeft gemaakt, er zal een reden voor zijn waarom baby's een lager vit K gehalte hebben dan volwassenen..
Het is wel zo dat vrijwel iedereen tegenwoordig (bewust of onbewust) ongezond leeft. Groente en fruit heeft steeds minder voedingswaarde, bijna alles wat je bij de supermarkt koopt zit propvol met ongezonde toevoegingen, iedereen wordt platgespoten met allerlei rommel in vaccinaties, we ademen vieze uitlaatgassen en fabrieksrommel in elke dag, komen in aanraking met straling, hebben en veel te gehaast en druk leven met te weinig slaap. Wat heeft dat allemaal voor invloed op het gehalte vitamines in ons lichaam? En in dat van de baby die in ons lichaam groeit? Dat zou ook wel eens de reden kunnen zijn dat baby's te weinig vitamine K hebben en dan hebben ze dus wel extra nodig. Maar goed, heb me dus de hele zwangerschap geprobeerd te verdiepen in vitamine K, kwam erachter dat er amper informatie over te vinden is behalve "het moet want baby's hebben een te laag gehalte en dat geeft risico op bloedingen" en "als alle baby's een te kort hebben dan zal het wel zo horen want de natuur maakt geen foutjes". Tja, daarmee kan ik dus niets. Dus uiteindelijk hier wel gegeven. Ik wijk pas van het "normale" af als ik heel zeker ben van mijn zaak en niet zomaar omdat 1 bron zegt dat vitamine k niet nodig is om te geven.
Vanaf welke leeftijd geef je dan wel vitamine D? Want je neemt zelf wel extra, met de intentie om het door te geven door je moedermelk neem ik aan? Het is tot 4 jaar oud geadviseerd. Geef je het dan wel nadat je bent gestopt met bv? Of bijvoorbeeld naarmate de vaste voeding toeneemt en de borstvoedingen afnemen?
Ik snap het wel en vind het goed dat je kritisch kijkt. Ik heb alleen deze mening gevormd aangezien ik al jaren op wetenschappelijk gebied werk met tekorten aan vit D. Ik vind zelfs dat het belang nog steeds wordt onderschat hoewel ik volledig erachter sta om niet zomaar dingen aan baby's te geven naast bv.
Hmm...ik heb hier nog nooit zo overnagedacht! Stom eigenlijk! Ik heb het haar gewoon altijd gegeven ondanks dat ze alleenmaar bv kreeg
Ja erg verstandig... Zag net iets op tv over mensen die doorslaan met gezond eten/leven, is zelfs een naam voor.
Ik geef inmiddels vitamine D van Vibovit, omdat ik toch niet zo blij word van suiker in zo'n kleine baby. En ja, in moedermelk zitten natuurlijk geen toegevoegde suikers, weet ik .