Meisje (3) alleen thuis en belt 112

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door DastyQueen, 11 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Ik laat luc nog niet eens alleen thuis. Die is bijna 8.
     
  2. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    Hoe bizar, welke ouder laat haar kind nu alleen thuis.
    Ik heb een dochter van 3 en van 6 en vindt persoonlijk dat die allebei nog niet alleen thuis hoeven te zijn.
    Onze oudste heeft ook wel eens geen zin om mee boodschappen te doen, maar toch gaat ze gewoon mee.
    Je kan een kind de verantwoordelijkheid nog niet geven.
     
  3. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    3 jaar o das echt jong. Hoor hier ook wel is dat ouders weggaan als kind slaapt. Wellicht hier ook. Middagdutje, ff boodschappen doen en kind eerdwr wakker. Vind het alleen thuis laten zowiezo schandalig maar je neemt ontzettend risico als ze ook al kunnen lopen. Nog gevaarlijker als baby. Wat als kind uit ledikant klimt en valt of deur open krijgt en van trap donderd of op zoek naar eten capsules op een voor de vaatwasser ofzo. Weet ik veel zie ineens van alles in me hoofd gebeuren.
     
  4. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    En geen zin is toch echt pech, 6 en 8 gaan gewoon mee. Kunt niet altijd je zin krijgen
     
  5. chantal26

    chantal26 Fanatiek lid

    25 jun 2007
    4.181
    0
    36
    Helemaal mee eens.
     
  6. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ergens juist wel slim natuurlijk.

    Maar goed, heel triest dit verhaal.
     
  7. Jadele

    Jadele Actief lid

    4 feb 2016
    136
    0
    16
    NULL
    NULL
    Iedereen zegt: stel je voor dat er brand uitbreekt of het kindje uit het ledikantje klimt of ....(vul maar in).

    Maar stel dat je als ouder zijnde zelf een ongeval onderweg krijgt. Je wordt aangereden o.i.d. waarbij je buiten bewustzijn raakt. Ambulance neemt je mee en niemand die weet dat er een klein kindje alleen thuis zit.
     
  8. without a name

    17 sep 2015
    64
    0
    0
    NULL
    NULL
    Echt heel erg. Zo een moeten ze gelijk onder toezicht plaatsen. Mijn oudste van 8 laat ik nog niet eens alleen thuis laat staan die van 6 en 3.

    Een keer is mijn dochter bij een meisje uit de buurt gaan spelen. Ze gingen zwemmen in de tuin ( zon opblaasding) kwam ik dus later achter dat die ouders weg waren gegaan om uitgebreid boodschappen te doen in een plaats die een half uur rijden was. Hun oudere zoon van 12 was wel thuis. Nou ik ben uit mijn vel gesprongen en heb mijn dochter op het hart gedrukt om voortaan altijd naar huis te komen als de ouders van degene waar ze speelt weg gaan
     
  9. Sugarblossom

    Sugarblossom VIP lid

    23 jul 2010
    5.439
    11
    38
    Vrouw
    Nederland
    Dat had ik ook al gemerkt maar goed als er brand uit breekt en je weet nooit wanneer het ook gebeurd is het zo gedaan hoor. Je kunt het niet meer terug draaien je eigen kind brrrr moet er niet aan denken. Never nooit in mijn leven zal dit gebeuren dat ik mijn kind alleen thuis laat en ook niet even. Ben het zeer met je eens!
     
  10. Sugarblossom

    Sugarblossom VIP lid

    23 jul 2010
    5.439
    11
    38
    Vrouw
    Nederland
    Ja ook daar dacht ik aan. Levens gevaarlijk!
     
  11. Sugarblossom

    Sugarblossom VIP lid

    23 jul 2010
    5.439
    11
    38
    Vrouw
    Nederland
    Without a name
    Ik denk dat het meteen afgelopen was met dat afspreken daar. Weten ze wel niet wat er kan gebeuren :$ :( Ik kan me voorstellen dat je uit je vel ging, zou ik ook gedaan hebben.
     
  12. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    3 mei 2013
    8.890
    3.414
    113
    :$ dan spoor je toch niet! Straks waren ze verdronken of iets anders ergs.
     
  13. frannie82

    frannie82 VIP lid

    28 nov 2010
    10.407
    2
    38
    Hier meegemaakt bij overburen. Er belde iemand aan bik mij van UPS omdat hij had aangebeld bij ze en het meisje van 3 open deed en zei dat papa en mama er niet waren. Pakje heeft hij bij ons achter gelaten omdar hij het raar vond. Een minuut of 10 later kwam haar vader laaiend aan de deur dat hij alleen mar even naar de Gamma moest
     
  14. In your eyes

    In your eyes Niet meer actief

    Verschrikkelijk!

    Hier blijven ze pas sinds een paar maanden alleen, (zijn 6 & bijna 8) wanneer ik de hond uit laat, vuilnis weg gooi of even naar de brievenbus loop. (Woon in een flat).
    Heb met de buurvrouw een afspraak dat als ik niet binnen een bepaalde tijd heb geappt dat ik terug ben ze gaat checken.

    Even boodschappen doen en alleen thuis blijven? Absoluut niet, ze gaan mee, of ze blijven bij de buren.
     
  15. Tweedeopkomst

    Tweedeopkomst Niet meer actief

    Mijn zoontje van bijna twee laat ik s middags wel slapen als ik m'n dochter van school haal. Maar dan heb ik met de buurvrouw twee deuren naast mij de afspraak de een neemt de auto de ander de babyfoons en huissleutels. Dan kunnen beide dreumessen blijven slapen en beide kleuters van school gehaald worden. Durf het ook echt niet aan om m'n zoontje te laten liggen zonder luisterend oor.

    Ze zijn enkel alleen thuis als ik eens sta te kletsen met de buren (dan kan dochter zelf naar buiten komen als er wat is) want sta dan vlak naast de deur. ik laat ze wel eens in de auto zitten als ik de bakker in loop, maar alleen als de auto naast de winkel geparkeerd staat en je vanaf de winkel de auto ziet.
     
  16. Miss Appletree

    Miss Appletree VIP lid

    21 mei 2013
    5.119
    193
    63
    Somewhere out there
    Wellicht gaat de moeder vaker alleen op pad en heeft ze haar dochter geleerd om 112 te bellen in geval van nood. Misschien via een snelkeuzeknop. Mijn dochter is ook 3 (wordt in de zomer 4), maar zij kan al prima met de telefoon omgaan. Opnemen, op de speaker zetten, praten, ophangen, ze weet welke knopjes het zijn. Wel bijzonder om te lezen dat er zelfs na het gesprek met moeder geen duidelijkheid is over hoe lang het meisje alleen thuis was. :(

    Jonge kinderen alleen thuislaten vind ik niet verantwoord. Sommigen moeders hebben een briefje bij hun voor het geval er iets met hun gebeurd terwijl hun baby thuis ligt te slapen, maar of dat als eerste gevonden wordt door de hulpdiensten. :)
    Overigens schandalig dat er mensen zijn die een driejarige thuislaten om naar de bouwmarkt te gaan. :x Je neemt je kind toch mee, dat is toch een vanzelfsprekendheid. Het zou niet eens in mij opkomen om onze dochter thuis te laten.
     
  17. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.064
    10.333
    113
    Mijn oudste van 6 blijft wel eens alleen thuis. Het gebeurt vooral wel eens als de jongste van de psz moet worden opgehaald en hij niet mee wil. Meestal vindt hij het leuk om mee te gaan, maar als het hard regent, dan blijft hij wel eens thuis. Er zijn dan duidelijke afspraken en de oudste houdt zich daaraan. Hij kan in paniek raken als anderen de regels breken, dus doet dat zelf met dit soort dingen niet. Maar toen hij drie was gebeurde dat echt niet.
    Mijn jongste van 3 is laatst voor het eerst alleen thuis geweest. Hij was ziek, sliep eindelijk en mijn man kon niemand bereiken om de oudste mee te nemen uit school. Toen heeft hij uiteindelijk toch het besluit genomen om snel heen en weer te fietsen om de oudste op te halen. Hij heeft lang getwijfeld en gaf ook aan dat hij het liever anders had opgelost,maar durfde de jongste ook niet weer uit bed te halen. We vonden het beiden niet erg ideaal en hopen eigenlijk dat dit niet weer zo plaatsvindt. Maar ik snap op zich waarom mijn man deze keuze heeft gemaakt.
     
  18. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Nu is opnemen en ophangen wel makkelijker, dat konden ze hier ook snel. Maar nummer kiezen en bellen is toch weer een stukje lastiger. Maar goed, als je het je kind leert, lukt dat vast.
     
  19. Sun01

    Sun01 Fanatiek lid

    10 dec 2014
    2.029
    227
    63
    Op het AD staat een artikel. Ik kan hem alleen niet kopiëren.
    Er wordt in elk geval geschreven dat er ooit een ongelukje gebeurd is in huis waardoor ze dochter geleerd hebben om 112 te bellen op het moment dat ze 'mama' roept maar geen reactie krijgt. Dit heeft ze dus prima opgepakt
     
  20. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.351
    319
    83
    Vrouw
    '3-jarige belt 112 omdat ze uren alleen thuis is.' Dit bericht uit Winterswijk leidde dinsdag tot felle reacties: 'die moeder is een monster'. Toch ligt het genuanceerder: ook een oudere zus van 19 jaar was thuis, maar die moest naar school. Moeder Odille durfde dát niet aan de politie te vertellen.

    Het was een aandoenlijk tafereeltje dat de agenten maandagmiddag aantroffen in de flatwoning aan de Europalaan in Winterswijk: in de deuropening van de woning, keurig in een jurkje, stond de 3-jarige Jordana te wachten op de politie. Met de draadloze telefoon in haar hand. ,,Ze zei niks, keek ons zo aan van: daar zijn de agenten,'' vertelt politieman Willem Saris.

    Eenmaal binnen, in een normaal ogend huis, wisten agenten uit haar te krijgen dat ze 'al de hele middag alleen thuis was'. En daarom 112 had gebeld. In de telefoon vonden de agenten het nummer van de moeder, die in allerijl werd gebeld voor 'een goed gesprek'.


    Ze zei niks, keek ons zo aan van: daar zijn de agenten
    Politieman Willem Saris
    Oudste dochter
    Moeder Odille moest dinsdag lijdzaam toezien hoe ze op internet voor monster werd uitgemaakt. Een dag na het gekke incident vertelt ze hoe het werkelijk is gegaan. Althans, eerst vertelt haar oudste dochter (19) hoe het maandagmiddag zover kwam dat de 3-jarige Jordana alleen thuis was.

    ,,Ik was zelf namelijk ook thuis,'' zegt de oudste dochter (die niet met haar naam genoemd wil worden). ,,Maar ik moest op een gegeven moment naar school. Ik moest naar de trein. Maar mijn moeder was naar de Lidl en ik kreeg haar niet te pakken. Dus toen heb ik tegen Jordana gezegd: kijk even naar de tekenfilm Dora, want mama is zo thuis.''


    Mijn moeder was naar de Lidl en ik kreeg haar niet te pakken. Dus toen heb ik tegen Jordana gezegd: kijk even naar de tekenfilm Dora, want mama is zo thuis
    De oudste dochter van Odille
    Onmogelijk
    Het is echt onmogelijk, vertelt de oudste dochter, dat haar zusje uren alleen is geweest. ,,De politie zegt dat ze vier keer naar die tekenfilm heeft gekeken. Dat kan ze helemaal niet. Ze weet niet hoe de afstandsbediening werkt. Denk je dat een 3-jarige precies weet of ze uren alleen is geweest?''

    Agent Willem Saris kijkt op van het verhaal. Hij had van moeder Odille begrepen dat de kleine Jordana niet mee wilde boodschappen doen en dáárom even alleen was achtergelaten. Maar moeder Odille kan dat wel verklaren: ,,Ik kan toch niet tegen de politie zeggen dat mijn oudste dochter mijn jongste dochter alleen heeft gelaten? Dit is mijn schuld, het is míjn verantwoordelijkheid! Natuurlijk wist ik dat ze naar school moest, maar er was een misverstand over de tijd. Wij zijn een normaal gezin, echt! Ik run m'n eigen winkeltje en ik houd van allebei mijn dochters.''

    Stichting
    De politie weet ook niet goed raad met de zaak. Odilles huishouden oogt normaal en Jordana zag er prima uit. Vandaar dat de stichting Veilig Thuis nu moet uitzoeken of alles bij Odille in haar gezin inderdaad oké is.

    Toch kan Odille ook een klein beetje trots zijn. Nadat ze een keer een ongelukje had in huis, hebben zij en haar oudste dochter de kleine Jordana geleerd 112 te bellen als ze om 'mama' roept en geen antwoord krijgt. En dát heeft de kleine maandagmiddag perfect gedaan.
     

Deel Deze Pagina