Klimop van buurvrouw ruïneert onze gevel.

Discussie in 'De lounge' gestart door Jebb, 24 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jebb

    Jebb Niet meer actief

    Onze buurvrouw heeft zo'n klimop in haar tuin. Dat ding is ondertussen giga groot en de 'pootjes' tasten heel de voegen en gevel van zowel haar als ons huis aan.

    Ik heb geprobeerd een aantal rakken los te trekken, maar hij is veel te hoog daarvoor. Bij de buurvrouw is ie ondertussen door het ventilatierooster de badkamer (boven) in gegroeid en bij haar kan het slaapkamerraam boven niet meer dicht.

    Ik wil straks aan haar gaan vragen of ik in ieder geval de onderkant af mag zagen, zodat ie niet nóg verder groeit. Maar punt twee is dat ik hem gewoon van mijn gevel af wil hebben. Zij is in de 80 en houdt haar voortuin sowieso niet bij. Maar die rotplant verwijderen gaat ons ook niet lukken, aangezien hij ondertussen tot de dakgoot rijkt.

    Wie heeft de tip om de gevel verder te beschermen en eigenlijk ook die klimop te verwijderen?
     
  2. Meris

    Meris Fanatiek lid

    14 jun 2008
    3.355
    1
    0
    Iets met gif ofzo 😁
     
  3. mei2013mama

    mei2013mama Actief lid

    11 jul 2013
    181
    0
    0
    Ik hoor altijd niet lostrekken maar onderaan doorzagen en dan wachten tot ie afgestorven is. Daarna kun je het verwijderen zonder dat de schade al te groot is. Ben overigens bang dat je het altijd wel zult zien. Heel lelijk helaas..
     
  4. MamaOktober13

    MamaOktober13 Bekend lid

    15 feb 2013
    869
    31
    28
    Noord-Brabant
    Toen wij ons huis kochten zat er ook een mega klimop tegen de gevel aan, wat een ellende is dat! Wij hebben hem eerst vergiftigd en toen de wortels verwijderd zodat de taken afstreven daarna kon de klimop verwijderd worden. Je ziet het nog steeds wel een beetje hoor.

    Ik zou met je buurvrouw in gesprek gaan om te vragen of jullie met misschien wat hulp van familieleden de klimop mogen verwijderen. Een levende klimop zal altijd maar doorgroeien en inderdaad overal Door en naar binnen groeien.
     
  5. Angel1980

    Angel1980 Niet meer actief

    Ik zou ook met haar in gesprek gaan. Misschien wil ze ook wel van de klimop af, maar weet ze niet hoe. Als je 80 bent dan liggen je prioriteiten waarschijnlijk ergens anders... ;) Dus wie weet is ze heel blij als jij de klimop wilt snoeien!
     
  6. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Dit idd!!
     
  7. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.900
    7.617
    113
    Dit inderdaad. Wij hebben een oud huis waar ook klimop tegen aan zat. Je moet eerst de stam doorzagen zodat hij dood gaat. Dan rustig alles verwijderen. Bij ons viel de schade erg mee. Gif is niet nodig.

    Als de buurvrouw haar klimop wel wil houden kun je de takken bij jullie verwijderen door ze eerst door te knippen, af te laten sterven en ze er dan af te halen.

    Als je aan verse klimop gaat trekken beschadig je de voeg en steen.
     
  8. Leraje

    Leraje Fanatiek lid

    19 apr 2013
    4.961
    2.790
    113
    Hier bij familie ook klimop van de schuur gehaald, idd stam doorgezaagd en daarna kunnen verwijderen. Met schoonspuiten van de muur met hogedrukspuit zag het er weer prima uit. Al zal opnieuw voegen nog mooier zijn.

    Zou idd met buurvrouw in overleg gaan, lijkt me niet dat ze 'm per se wil houden. Anders zou je iig de takken kunnen doorzagen die jouw kant op gaan, want je mag altijd takken die over jouw terrein komen, afzagen/knippen/etc. Dan kun je het iig op jouw gevel verwijderen.
     
  9. Jebb

    Jebb Niet meer actief

    Nou, ik mocht hem (graag zelfs!!) afzagen, maar wat een rotklus zeg!!! De stam zit al helemaal tegen de muur. Niet te doen. Pff.
    Zo veel mogelijk gezaagd, maar de muur zit in de weg.
     
  10. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.156
    768
    113
    Hoi,

    Als het goed is staat er iets over burenrechten en plichten in het koopcontract of huurcontract van je buurvrouw. Zij hoort ervoor te zorgen dat buren geen schade lijden door haar toedoen....
     
  11. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.900
    7.617
    113
    Zo ver mogelijk zagen, en dan beginnen met grote zijtakken doorzagen. Zo maak je hem stukje bij beetje klein.
     
  12. Kaila

    Kaila Fanatiek lid

    7 mrt 2014
    1.593
    215
    63
    Ik zou toch proberen te kijken of het lukt hem echt helemaal door te zagen. Hier heeft een buurvrouw hem weer met ductape aan elkaar geplakt, en dat ding bleef gewoon leven! Hij moet dus wel echt goed doorgezaagd zijn om hem dood te krijgen...
     
  13. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    11.900
    7.617
    113
    De buurvrouw is 80. Moet ze daarheen gaan met een contract en haar voor het gerecht slepen? Het is overduidelijk dat de buurvrouw er ook graag af wil, als ze had geweten hoe had ze het al wel gedaan.

    Iedereen hoort ervoor te zorgen dat men geen schade lijdt, onrechtmatige daad. Maar ts heeft geen schade. Hooguit een paar beschadigde voegen. De rechter lacht je de zaal uit. Los van het feit dat ik een beetje vriendelijkheid en begrip naar je buren toe bepleit in plaats van direct met je rechten te gaan zwaaien.
     
  14. liefsvanmama

    liefsvanmama Niet meer actief

    Glassex er op spuiten 😁
    Plant gaat (daar) dood en de haakjes laten los
     
  15. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Kon dit vinden op internet. Dood maken dus en afwachten. Als je de stam niet kunt slopen probeer dan de wortels te breken. Eventueel stuk uitgraven en met bijl of schop de wortels door hakken.

    Succes
     

    Bijgevoegde bestanden:

  16. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Nou, de wortels uitgraven is ook niet bepaald een makkelijke klus. Ik denk dat je met de stam doorzagen sneller klaar bent. ;)

    Bij ons oude huis hadden we een klimop bij het tuinhuisje, maar daar was door de vorige bewoners niet heel veel aangedaan. Wij hebben hem bij gehouden, maar er verder ook niks mee gedaan. Het zag er wel leuk uit, zo'n dikke laag klimop op het dak van het tuinhuis, heel sprookjesachtig... :D Dat wat bij de buren over de schutting groeide snoeiden zij gewoon af. Daarbij hield de klimop het tuinhuisje bij elkaar, dus weghalen zou betekenen dat we ook een nieuw tuinhuisje moesten.

    Mijn zwager, die ons huis kocht, heeft de klimop en het tuinhuisje weggehaald en is echt dagen bezig geweest om hem uit te graven. De wortels liepen zowat door de halve tuin, echt meters ver. Gelukkig door het gazon, maar anders moet je je straat werk ook nog weghalen. Als je pech hebt, groeien er uit de wortels weer gewoon scheuten en blijf je aan de gang.
     
  17. Annemeis

    Annemeis Fanatiek lid

    11 sep 2011
    2.156
    768
    113
    Haha, t Arme mens. Had niet begrepen dat ze al 80 is..
     
  18. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    9.911
    1.188
    113
    Nederland
    Wij hadden een klimop helemaal in onze boom zitten. Hierdoor werd de boom verstikt. Wij hebben sommige takken door gezaagd en speciaal gif spul op de smeert, binnen een week zag je dat de klimop langzaam dood ging.
     
  19. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    We hebben er hier ook eentje. We hebben er een mooie groene schutting was (hout eronder is lelijk). Maar het gaat de muur flink op. Eigenlijk zit het nog op de muur van de buren, maar het is een gezamelijke schutting. Dus ook wel een beetje van mij. Het zijn 60-ers met wat lichamelijk kwalen, dus ik heb aangeboden om de tak door te zagen, en later samen het groene spul op te ruimen (ik de ladder op, zij de kliko vullen? )

    Ik heb de tak proberen te zagen, maar dat lukte niet goed. Daarna met hamer en beitel, toen was hij zo door.. Een week later beginnen de takken al slap te worden. Over 3 weken heeft de buurman vrij en gaan we samen de spullen opruimen..
     
  20. dreumesje

    dreumesje VIP lid

    7 jan 2014
    7.315
    1.782
    113
    Vrouw
    Oh wat fijn dat je hem door mocht zagen!
    Hopelijk lukt het om de klimop helemaal te verwijderen. (Het is echt rotspul..)

    Wij hadden dat vorig jaar met onze achter buurman van in de 70, hij had een appelboom en we vroegen of er een stuk (bij de splitsing) van de boom af mocht omdat al die appels in de vijver vielen.. Het mocht gelukkig en toen we dat stuk van de stam doorzaagden was die in het midden al verrot en zou met een harde wind al omgevallen zijn.. ;)
     

Deel Deze Pagina