Speeltuin en kindvriendelijke stopplaatsen in Duitsland (ri Italië)

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door EdN, 24 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.691
    3.472
    113
    Wij gaan deze zomer op vakantie naar het Gardameer, waarschijnlijk via de route Venlo-koblenz-mannheim-karlsruhe-Stuttgart, en dan via Oostenrijk. Wie heeft er tips voor fijne stopplekken langs die route waar de kinderen veilig even goed kunnen rennen of spelen? Een speeltuintje zou helemaal super zijn.

    Overnachtingstips ergens tussen Stuttgart- Ulm-Kempten zijn ook meer dan welkom. Voor de ervaren autoreizigers, is dat een beetje een realistische afstand voor 1 dag? Ik vind het moeilijk inschatten.
     
  2. aappie20

    aappie20 Fanatiek lid

    19 feb 2012
    3.214
    492
    83
    Hmm stuttgart zou ik even in de gaten houden via de radio. Dat is vaak echt een geweldig punt voor files en dan niet voor een half uur maar rustig 2 a 3 uur. Ik zou kiezen voor een overnachting in reutte net over de oostenrijkse grens. Dan kun je onderweg bepalen of je over stuttgart gaat of niet. Ik ben eerlijk heg kan je 2 uur schelen over stuttgart of 3 uur ophoudne. Over de fussenstops overal hebben ze tegenwoordig een burgerking dus daar zit het wel goed met speeltuintjes en verschoningaruimtes.
     
  3. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.691
    3.472
    113
    Oh, is dat echt zo, bij Stuttgart? Bedankt voor de waarschuwing, dan plannen we ook even een alternatieve route.
     
  4. Afkes 10tal

    Afkes 10tal Fanatiek lid

    4 mrt 2013
    1.352
    737
    113
    Wij hebben opweg naar oostenrijk de fout gemaakt dat bij elke burgerking wel een speelplek was. Is niet zo.

    Je heb verschil in een rusthof en een rustplazt oid. (excuus voor mijn spelling mijn duits is zeer slecht) in mijn herinnering heb je bij de rusthofen meer speelgelegenheden dan bij de plazten. Of juist andersom :( ik weet het echt niet meer. Alleen dat er een verschil is. Misschien kan een in Duitsland woonend forumlid helpen?
     
  5. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Wij stoppen op de terugweg altijd in Bingen an Rhein.
    Echt een fantastische speeltuin aan de Rijn, met een heel waterparkje waar de kinderen tot de knieën in kunnen lopen met allerlei pompen, glijbanen en speeltuintjes.
    Wij op een kleedje, kinderen zwembroek aan en heerlijk 2 uren spelen. En genoeg lekkere plekjes om goed en goedkoop te eten.
    Vanaf Bingen moeten wij nog 5 uren rijden dus voor ons is het een perfecte plek.
    Even googlen op Bingen am Rhein Spielplatz.
     
  6. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.691
    3.472
    113
    Kijk, dat bedoel ik, supergoede tip, dank je!
     
  7. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Kijk even op de site van serways. Daar kun je per filiaal zien of (en welke) voorzieningen ze hebben voor kinderen.

    Sowieso een goed concept: altijd schone toiletten en het geld dat je betaalt voor het toilet krijg je deels terug in de vorm van een tegoedbon die je in kan wisselen in het restaurant. De grootte van de speelgelegenheid wil nog wel eens wisselen, maar soms zitten er pareltjes tussen (ooit een filiaal getroffen waar zelfs een treintafel met houten rails stond opgesteld).
     
  8. Noa25

    Noa25 Fanatiek lid

    23 nov 2006
    1.282
    0
    0
    Limburg
    Wij hebben overnacht in Ehrwald in Oostenrijk. Gewoon in een pension. Was goedkoop en een hele fijne speeltuin in de buurt. 's avonds zijn we gaan eten ergens een stukje de bergen in. Ook met een leuke speeltuin.
    Van daaruit was het nog maar een paar honderd km naar het gardameer. Maar de eerste dag iets langer in de auto zitten vinden de kids meestal niet zo erg. Wij hadden ervoor gekozen om de tweede dag nog maar een paar uurtjes te hoeven rijden.
    We waren rond 16.00 uur in Ehrwald, daar nog ff lekker gewandeld voordat we gingen eten. En de volgende dag pas om een uurtje of 10 vertrokken.
     
  9. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.691
    3.472
    113
    Dit is een hele fijne site, daar heb ik heel veel aan, bedanktvoor de tip.
     

Deel Deze Pagina