Foute boel of niet?

Discussie in 'Miskraam' gestart door Honey1985, 28 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Honey1985

    Honey1985 Lid

    22 apr 2016
    97
    0
    6
    NULL
    NULL
    Hoi dames,

    Ik maak me een beetje zorgen. Ik heb sinds maandag steeds een heel klein beetje licht bruinige afscheiding.

    Ik ben zwanger geworden na mijn 5e IUI en ben komende maandag 6 weken zwanger. Ik heb dinsdag meteen het ziekenhuis gebeld en de assistente zei me uit te gaan van een miskraam. Nu heb ik 9 mei mijn eerste echo en eerder kunnen ze niets zien zeggen ze in het ziekenhuis. Maar maak me echt wel zorgen natuurlijk.

    Ik moet nog anderhalve week in spanning wachten en testen heeft ook geen zin omdat de HCG erg langzaam af zou breken als het toch weg zou zijn.
    We hebben zo veel moeite gedaan om zwanger te worden en zo lang gewacht tot eindelijk die positieve test....

    Is hier misschien iemand met dezelfde ervaring? En wat was toen het vervolg?

    Alvast bedankt,
    Groetjes Honey1985
     
  2. naatasja

    naatasja Fanatiek lid

    17 jan 2012
    1.003
    71
    48
    Enschede
    Wat rot dat je zo in onzekerheid zit, hoop voor je dat je 9 mei een goede echo hebt.

    Ik heb er wel ervaring mee maar die is niet positief. Heb wel veel gelezen en gehoord dat alleen bruin bloed niets hoeft te betekenen. Bij mij kwam er al gauw rood bloed bij.

    Hoop op het beste voor je.
     
  3. Kiekeboe4

    Kiekeboe4 Niet meer actief

    Ik heb ook geen goede ervaring, maar het hoeft vooralsnog niks te betekenen. Ik vind de opmerking vanuit het ziekenhuis dan ook wel erg kort door de bocht. Bij mij begon het bij bruin, maar werd 3 dagen later rood. Zolang dit niet gebeurd mag je nog goede hoop houden hoor. Veel succes en sterkte! Het is niet leuk zo lang wachten :(
     
  4. Honey1985

    Honey1985 Lid

    22 apr 2016
    97
    0
    6
    NULL
    NULL
    Hoi Naatasja,

    Echt balen dat het voor jou niet positief afliep.
    Bij mij heeft er geen andere kleur bloed bijgezeten. Ik probeer maar positief te blijven maar vind het erg lastig.

    Mag ik vragen wanneer er bij jou rood bloed bij kwam?
     
  5. Honey1985

    Honey1985 Lid

    22 apr 2016
    97
    0
    6
    NULL
    NULL
    hoi Kiekeboe4,

    Dank je wel voor je reactie. Ik wil toch een beetje weten wat ik kan verwachten zodat de teleurstelling niet te groot is.

    Ja ik werd heel verdrietig van de reactie van het ZKH. Vandaar dat ik hier eens wilde weten wat de verschillende ervaringen zijn.

    Ik vind al het wachten zo slopend...
     
  6. Lala90

    Lala90 Bekend lid

    21 aug 2015
    958
    1
    0
    Ik vind de reactie ook erg kortzichtig. Op Internet kun je vinden dat bloedverlies bij 20-30% van de zwangere vrouwen voorkomt en dat van die vrouwen ongeveer de helft (50%) een miskraam krijgt. De kans op een miskraam neemt toe naarmate het bloed roder van kleur wordt. Ofwel: er lijkt voor nu zelfs iets meer kans te zijn dat het juist goed zit, dan fout. Ik wil ook geen valse hoop geven, want het kan natuurlijk fout zitten, maar dit zijn de cijfers en er hoeft dus echt niets aan de hand te zijn.
     
  7. nicole1987

    nicole1987 Fanatiek lid

    19 sep 2015
    3.027
    970
    113
    Vrouw
    brabant
    Heb je geen harde ontlasting gehad? Want bruin is eigenlijk oud bloed dus kan vaatje gesprongen zijn van de druk.
     
  8. Lala90

    Lala90 Bekend lid

    21 aug 2015
    958
    1
    0
    Dat ze voor 9 mei niets kunnen zien is ook onzin overigens. Ik zou zelf een verloskunde-praktijk bellen en vragen om een vroege echo, al dan niet op eigen kosten (hier 39 euro). Met 6 weken is de kans op het zien van een kloppend hartje al heel groot, en anders kunnen ze in ieder geval een zwangerschapsring zien en of het op de goede plek is geïmplementeerd / er bijv. een cyste zichtbaar is die je bloedverlies kan verklaren.
     
  9. Honey1985

    Honey1985 Lid

    22 apr 2016
    97
    0
    6
    NULL
    NULL
    Nee geen harde ontlasting gehad.
    Het is ook echt niet veel wat ik verlies en echt een beetje lichtbruin van kleur. Dus niet de kleur zoals een menstruatie wel eens kan beginnen.
    Ik had goede hoop toen het gebeurde tot ik het zkh had gesproken. Ik vind het wel een fijn idee dat iedereen hier zegt me niet teveel zorgen te maken en ik zal straks inderdaad eens een verloskundige bellen wat die ervan denkt.
    Al kost zo'n echt 100 euro, dat heb ik er wel voor over nu om zekerheid te hebben.
    Bedankt in ieder geval voor al jullie reacties en medeleven. Echt een hart onder de riem dit!
     
  10. esya17

    esya17 Lid

    18 jan 2013
    37
    0
    6
    NULL
    NULL
    Hai,

    Ik heb je een pb gestuurd..
     
  11. Koekie83

    Koekie83 Actief lid

    24 jul 2015
    230
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb vanaf voor NOD tot ruim 12 weken regelmatig bloedverlies gehad, zowel bruin als helderrood en de kleine kruimel doet het super. Ik weet uit ervaring dat je onwijs in de stress kan schieten en zo'n opmerking van het ziekenhuis helpt totaal niet. Overigens heb ik bij 5 weken wegens bloedverlies gewoon een echo gehad, er is dan niet veel te zien, maar wel een mini vruchtzakje. Heel veel sterkte meis, ik duim voor je dat het goed blijft gaan.
     
  12. 1203mama

    1203mama Niet meer actief

    Ik heb ook alle kleuren bloedverlies gehad en hele maandverbandjes vol met stostels en krampen. Ging naar het ziekenhuis met 8 weken om te kijken of ik leeg was omdat ik dacht dat ik een mk had gehad en daar was ineens een klein knipperlichtje. Bloedverlies hoeft echt helemaal niks te betekenen.. zeker geen bruin bloed omdat dat oud bloed is. De onzekerheid is echt vreslijk en ik hoop dat je via je vk sneller een echo kan krijgen en dat het allemaal niks betekent
    Sterkte😘
     
  13. Honey1985

    Honey1985 Lid

    22 apr 2016
    97
    0
    6
    NULL
    NULL
    Dit soort verhalen doen me echt goed. Ik heb toch maar even een mail naar de VK gestuurd in de hoop dat die misschien wel al een echo wil maken. Even afwachten wat ze terugstuurt. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte en maak me al een klein beetje minder druk nu.
     
  14. nicole1987

    nicole1987 Fanatiek lid

    19 sep 2015
    3.027
    970
    113
    Vrouw
    brabant
    Ik had ook een keer wat bruinig erbij maar dat was wel dag ervoor harde ontlasting maar kan ook van gemeenschap zijn of misschien oud bloed van menstruatie ofzo.

    Een pretecho is overigens niet zo duur rond 40 euro ofzo, dus als je niet eerder mag komen is het zeker de moeite waard :)
     
  15. UmmK

    UmmK Bekend lid

    9 mei 2015
    773
    55
    28
    NULL
    NULL
    Ik heb met 6 weken een week lang bruin bloedverlies gehad en nu toch echt een gezond zoontje gekregen.
     
  16. Annemiek125

    Annemiek125 Niet meer actief

    Hier in de zwangerschap van mijn zoontje 3 jaar geleden ook rond de 6 weken bruinverlies gehad, heb echo gekregen ivm miskraam die ik heb gehad daarvoor, maar alles was goed! Heb daarna ook nog wel eens wat verloren, had met 13 weken ineens veel slijmverlies met zelfs echt wat rood bloed erbij, was gelijk in paniek, maar was niks aan de hand!

    Als het niet donkerder wordt zou ik me niet zo veel zorgen maken (is makkelijker gezegd dan gedaan ;)) Bij mijn mk werd het bruine steeds donkerder tot het echt rood werd. Zolang dat niet gebeurd hoeft er niks aan de hand te zijn hoor! Wel erg botte opmerking van het zkh dat je uit moet gaan van mk.. hoeft helemaal niet!
     
  17. Yinxy

    Yinxy Fanatiek lid

    22 dec 2012
    1.461
    2
    38
    Noord Brabant
    Bloed, ongeacht de kleur, wilt niets zeggen. Hoe vervelend en zenuwslopend het is.

    Ik had voor ik zwanger was van m'n zoon, 4 mk gehad, asherman, operaties en nog meer. Ik ging bij 5 weken bloeden en niet zo zuinig. Heb dagen wel en soms even rust gehad, maar toch wel iedere week t/m 13 weken gebloed alsof ik ongesteld was. Gezien m'n geschiedenis heb ik vanaf week 5,5 iedere week tot de 13 weken een echo gehad. Ja dat waren en veel maar ik ben er ook erg dankbaar voor. M'n kleine man is nu 14 mnd en kerngezond.

    Ik hoop dat je eerder terecht kan en dat je zorgen weg genomen kunnen worden.

    Ps bij de bevallig kwamen ze er achter waarom ik zo veel oa door bloedde. Niet alleen door de littekens in m'n bm, maar ik had meerdere placenta's op m'n placenta. Dat kan ook voor bloedingen zorgen. En dat zie je niet op een echo maar pas wanneer je placenta eruit is.
     
  18. Honey1985

    Honey1985 Lid

    22 apr 2016
    97
    0
    6
    NULL
    NULL
    Lief al jullie reacties!

    Net de verloskundige gesproken. Ze heeft me wel een beetje kunnen geruststellen. Ze belt me vanavond even terug had het erg druk nu.

    Zij gaf ook aan dat het een innestelingsbloeding kan zijn. Hopelijk dus toch loos alarm. Maar ik denk dat zij me in ieder geval wel met iets meer tijd te woord zal staan vanavond dan het ziekenhuis.

    En met jullie verhalen erbij ben ik in ieder geval weer wat positiever gestemd dan vanmorgen.

    Groetjes
     
  19. Eki

    Eki Fanatiek lid

    20 jan 2012
    2.127
    1
    36
    Ik heb deze zwangerschap ook 1x (helderrood) bloedverlies gehad. Dezelfde dag bij de vk een echo gehad, ik bleek 5,4 weken te zijn en er was behalve een vruchtzakje met zwangerschapsring (restje van het dooiertje) ook nog een tweede vrichtzakje te zien wat aan het verdwijnen was, vanishing twin noemde ze het. Dat was een waarschijnlijke verklaring voor het bloedverlies.

    Overigens heb ik met 6,4 weer een echo gehad en daar was een (net) kloppend hartje te zien, dus dat er pas 9 mei iets te zien zou zijn is onzin.

    Ik zou als ik jou was een pretechobureau bellen en op eigen initiatief een echo laten maken.
     
  20. twins2009

    twins2009 Bekend lid

    10 nov 2012
    563
    1
    0
    NULL
    NULL
    Ik heb met 5 weken ook bruinverlies gekregen. Bij mij was het niet positief. De VK zei toen nog dat bruin en bloedverlies niet altijd slecht nieuws is. Zelfs vlak voor de echo zei ze nog dat het vaker voorkwam. Bij mij was het alleen met de echo met 5 weken meteen duidelijk. Mijn baarmoeder was alweer bijna helemaal schoon. Het kan dus goed of slecht zijn.
     

Deel Deze Pagina