Faillissement werkgever

Discussie in 'De lounge' gestart door Channie, 29 apr 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Hallo allemaal,

    Heeft er iemand van jullie ervaring met het uitbetalen van loon bij faillissement van de werkgever?

    Ik zou 23-04 mijn loon ontvangen samen met nog 900 andere collega's echter is precies op deze dag uitstel van betaling afgegeven en een dag later officieel faillissement. Wij hebben dus allemaal geen loon gekregen.

    Uwv zegt steeds dat ik moet wachten tot de informatie bijeenkomst maar ik kan niet wachten! Ik zit bijna zonder geld, en dan is mijn zoontje ook nog jarig dinsdag :(, de kids hebben vakantie en we kunnen gewoon niks. Nu zou ik vandaag terug gebeld worden door de afdeling voorschot betalingen vanwege de schrijnende situatie, echter hebben ze dat uiteraard weer niet gedaan! En nu, nu is het weekend dus nu kan ik ze niet bereiken.

    Nu wordt er vanuit de curator van het werk verwacht dat wij minimaal 4-6 weken doorwerken. Ik heb nu nog één week vakantie, echter als mijn geld niet komt dan kan ik dus niet doorwerken. Ik moet 30 km reizen voor mijn werk en dat kan ik gewoon niet betalen als ik niet betaald krijg. Kan ik hier wat tegen doen? Er staan namelijk dat je faillissement uitkering in het gedrang kan komen als je niet komt werken.

    Ik ben inmiddels druk bezig met solliciteren en ik mag ook bij 4 andere werkgevers op gesprek komen, dus dat komt uiteindelijk wel goed, maar het gaat om NU.

    Iemand ervaring over de procedure, werkwijze en hoe lang het allemaal gaat duren? Het kan toch niet zo wezen dat ik straks niet in staat ben om mijn kinderen te voeden?

    Groetjes Channie
     
  2. tikigo

    tikigo Bekend lid

    16 okt 2012
    595
    0
    16
    NULL
    NULL
    Je zal salaris zal je uiteindelijk wel ontvangen, echter kan dit wel even duren helaas...

    Weet niet of ze voorschotten uitbetalen, kan familie misschien bijspringen?

    Wat een rotsituatie zit je in....
     
  3. Twinkle81

    Twinkle81 Fanatiek lid

    4 jul 2014
    4.945
    1.033
    113
    Voorschoten
    Wat balen zeg!
    Ben je lid van de vakbond? Die zorgen er dacht ik ook voor dat je achterstallig loon alsnog krijgt. Als je dat niet bent, ben ik bang dat je op het uwv moet wachten. Ook bij het uwv kun je een voorschot aanvragen, maar ik weet niet hoe snel ze dat verwerken.
    Sterkte en succes met solliciteren. Hopelijk vind je snel iets nieuws
     
  4. Anne09

    Anne09 Fanatiek lid

    11 aug 2011
    1.290
    57
    48
    Ik word werkloos - UWV - Voor Particulieren
    Hier staat antwoord op de meeste vragen die je stelt. Het beste kan je het uwv bellen als je nu in de problemen komt. Uiteindelijk krijg je je loon via het uwv, maar ik acht de kans groot dat het niet binnen enkele dagen geregeld is. Ze beantwoorden trouwens ook vragen op ZP in een ander subforum.
     
  5. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Mijn familie kan niet bijspringen daarom is de nood ook zo hoog! De huur en gwl is wel betaald gelukkig omdat mijn man wel zijn loon heeft gekregen, echter redden we het hier totaal niet mee helaas :(

    Uwv zou mij vandaag terug bellen voor een voorschot maar dit hebben ze dus niet gedaan.

    Solliciteren maak ik mij het minst druk over op dit moment et 4 sollicitaties in het vooruitzicht, maar daarmee is het probleem van achterstallig loon niet opgelost :(. Ik ben geen lid van de vakbond.

    Ik vind het gewoon te absurd voor woorden dat dit zomaar kan gebeuren, zonder directe actie zeg maar. Er zijn meerdere collega's die dus echt hun huur niet eens kunnen betalen gewoon helemaal niks.
     
  6. Twinkle81

    Twinkle81 Fanatiek lid

    4 jul 2014
    4.945
    1.033
    113
    Voorschoten
    Dingen als huur etc kun je tijdelijk uitstel voor vragen. Desnoods met afbetaling. Geeft je net dat bertje lucht zodat je ook je boodschappen kunt doen. Als je altijd een goede huurder bent geweest, is er veel te regelen. Geldt ook voor andere grote dingen. Brutalen hebben de halve wereld en je kunt het altijd vragen toch?
     
  7. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Jeetje wat een rotsituatie. En helemaal als je bent aangewezen op het UWV. Administratief niet de sterkste.
    Ik heb geen idee of je moet komen werken als je geen geld hebt voor vervoer. Als het onmogelijk is lijkt het me niet. Als jouw auto stuk gaat is het jouw schuld en moet je zelf een oplossing bedenken. Maar nu kan je niet komen door hun. Dat lijkt me anders toch?

    Vind het ook zo sneu met de verjaardag van je zoontje. Heb je al een cadeautje gekocht? Of lukt dat nu niet?
     
  8. sunshineS1976

    sunshineS1976 Niet meer actief

    Oh wat een drama zeg. Ik ben niet van het sparen maar aan deze optie niet eens gedacht dat dit kan gebeuren. Idd zou bedrijven bellen van de vaste lasten en situatie uitleggen. Wellicht kun je de helft betalen of niets en dat je t meteen betaalt als je geld er is. Je krijgt alles als t goed is terug van uwv, maar hier kunnen wel weken overheen gaan... zkr als t een groot bedrijf is. Is er echt niemand anders van fam/schoonfam/ beste vrienden die jullie nu iets kunnen lenen?
     
  9. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.188
    2.400
    113
    Kan je man geen voorschot vragen. Dit is duidelijk overmacht.
     
  10. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Meteen een les voor de volgende keer (ik heb hem ook door schade en schande moeten leren, hoor!) Als men beloofd op een bepaalde dag te bellen, en ze hebben rond 16.00 nog niet gebeld, bel dan zelf! Niet wachten tot 16.45, want dan ben je te laat. ;) Ik doe dat tegenwoordig altijd, want ze kunnen het zo mooi vertellen, maar jij zit ermee!

    Idd kan je man een voorschot vragen, alleen is het maar de vraag hoe snel ze dat geregeld hebben op zijn werk. Daar heb je dit weekend niks aan, in elk geval. Ik zou toch even familie lief aankijken, al is het maar dat je van 3 mensen 50 euro kunt lenen, dan heb je in elk geval wat geld om de verjaardag van te vieren.

    En bellen naar degene waar je nog wat te betalen hebt, dat het nu even niet lukt, maar dat het eraan komt! Ik heb ook wel eens een klant aan de telefoon die even niet de hele factuur kan betalen, en dat is prima, als ik het maar weet.

    Wat je ook nog zou kunnen doen, maar ik weet niet of ik daar zelf voor zou kiezen is, als je automatische afschrijvingen hebt, deze terughalen. Dat kan niet voor rekeningen die je handmatig hebt overgemaakt, maar wel voor een automatische afschrijving. Maar nogmaals, daar zou ik zelf ook een drempel voor over moeten, ik denk niet dat ik dat snel zou doen.
     
  11. lellebel2

    lellebel2 Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.325
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hé jeetje wat ontzettend vervelend allemaal! Wat betreft het uwv..ze zijn niet de snelste. Ze kunnen wel een voorschot geven (na heel wat uitleg van jouw kant want ze geven het niet zomaar) maar dan duurt het alsnog max 5 werkdagen eer je het daadwerkelijk gestort krijgt.
     
  12. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Ik heb dit ook gehad helaas. 4 Dec kregen we het te horen. Uiteindelijk half februari voorschot gehad en kort daarna de rest. Houdt rekening met 6 weken na faillissement dat de eerste betaling plaatst vind.

    Wat ik heb gedaan is meteen gebeld met de bank. Heb hun gevragen of ik tijdelijk in de min mocht. Tot Max 1000 euro. Dit puur om de automatische incasso af te schrijven. Had bij uwv brief gevragen met bewijs dat ik recht had op faisement uitkering Inc loonstrook. Bank vond het goed en zo kon alles netjes afschrijven. Boodschappen was ff lastig maar met beetje improviseren lukte dat net met salaris van man. Helaas was het bij ons in december dus trieste feestdagen gehad toen. Zodra de uitkering was gestort was ik uit het negatieve saldo en heb ik het in de min kunnen weer stop gezet.

    Bel meteen zodra je iets niet kunt betalen, dit zodat bedrijf weet dat het later komt. Dit geeft vertrouwen bij het bedrijf en kun je gewoon uitstel vragen ipv dat hun achter jou aan moeten, extra kosten etc. Zeg bijv volgende maand 2x betalen en probeer te schuiven en te regelen dat de belangrijkste betaald kunnen worden. dwing ondertussen een voorschot af bij uwv
     
  13. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    De huur en GWL zijn betaald van mijn man zijn loon net als de televisie en verzekering. Ik bedoelde er zijn collega's die dat nog niet eens konden betalen.

    Nee helaas nog geen cadeautje voor onze kleine man. Voorschot vragen aan mijn man zijn werk had ik nog niet eens aan gedacht eigenlijk, maar weet wel dat die niet zo coulant zijn, maar goed nee heb je en ja kun je krijgen. Lenen bij familie is echt geen optie helaas.

    Ik heb uiteraard om 16.30 zelf het uwv terug gebeld maar het is procedure dat ze niet naar deze afdeling mogen doorverbinden en ze zei het staat er in dat ze u belt vandaag dus dan doet ze dat ook! Ja ik heb het gemerkt..

    Ik heb nu nog 160 euro op de bank staan, daarvan moet nog een cadeau af en uiteraard boodschappen. Het punt is gewoon dat ik geen idee heb, hoelang ik wel niet met die 160 euro moet gaan uitkomen..
    Belangrijkste rekeningen die niet betaald konden worden deze maand, heb ik uiteraard allemaal gebeld en de situatie uitgelegd dus dat zit nu wel goed hoop ik.
     
  14. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Ik ben een vooruit denker en ik ben gewoon als de dood dat ik mijn kinderen straks niet eens kan voorzien in basis behoefte doordat de werkgever ineens failliet gaat. Natuurlijk hoor ik de mensen al denken had dan gespaard, maar als dat kon dan had ik dat uiteraard gedaan.
     
  15. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Ooh lovewinnie wat een rot kerst dan zeg! Echt heel vervelend. Maar 6 weken ?!?! Jeetje dit gaat nog meer problemen geven dan ik aanvankelijk dacht :( :(
     
  16. lellebel2

    lellebel2 Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.325
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ik denk dat het handig is dat je van het ergste uit moet gaan, puur om je te kunnen voorbereiden. Je vraagt je af hoelang je nog met die 160 euro moet doen.. ik zou zeggen..minstens 3 weken totdat de toeslagen gestort zijn ( ergste geval) dus dan zou je op 50 Euro per week komen ongeveer. Het hoeft en ik hoop het ook echt niet voor jullie dat dat ook gebeurd maar dan ben je iig min of meer voorbereidt op een hele lastige periode.

    Verjaardag van je zoontje, kun je dat mischien uitstellen tot wanneer jullie weer voldoende geld hebben? Desnoods op zijn echt verjaardag een lekker klein taartje of tompoezen kopen en een klein action kadootje om hem toch nog het verjaardags gevoel te geven.

    Zijn maar ideetjes he
     
  17. Channie

    Channie Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.149
    0
    0
    Wij hebben geen toeslagen, dus daar kunnen wij niet op wachten.

    Verjaardag komt goed, dat is iets wat mijn familie wel kon doen. Mijn moeder en schoonmoeder regelen de taart. Cadeautje dacht ik inderdaad ook al aan de action, hij snapt het toch nog niet en dan krijgt hij later zijn grotere cadeau.
     
  18. lellebel2

    lellebel2 Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.325
    0
    0
    NULL
    NULL

    Oo shoot dat is even balen..dacht als jullie wel toeslagen kregen dat je daar naar kon uitkijken zeg maar.
    Uhhmm iig maandag gelijk weer het uwv bellen natuurlijk, verder zoveel mogelijk proberen voor 2 dagen te koken en vooral gerechtjes proberen te maken met de producten die je nog in de vriezer en koelkast hebt.

    En tsjah..wat iemand anders hier al zei, desnoods 1 betaling weer laten storneren. Het is niet iets wat je graag doet maar goed..jullie moeten natuurlijk wel kunnen eten.
     
  19. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    30 okt 2015
    5.943
    6.290
    113
    Hoe kun je nou geen toeslagen hebben met 3 kinderen?
    Of je verdiend teveel, dan snap ik niet dat je geen buffer hebt. En anders weet ik het niet?
     
  20. lellebel2

    lellebel2 Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.325
    0
    0
    NULL
    NULL

    Grrrrrrr wat maakt dat nu nou uit.
     

Deel Deze Pagina