Voedingstops noodzakelijk?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door Tessss, 2 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tessss

    Tessss Fanatiek lid

    9 jul 2015
    1.240
    445
    83
    Hoi allemaal,

    Wat ik me afvraag: hebben jullie voedingstops/jurkjes aangeschaft en is dit echt een must have? Ik vind het nogal prijzig voor die paar maanden en bovendien loop je er dan altijd hetzelfde bij in je basic top. Hoe doen jullie dat?

    Idem voor de voedingsbeha; echt noodzakelijk of alleen voor bepaalde situaties en welke dan?
     
  2. Zoe123

    Zoe123 VIP lid

    9 feb 2013
    11.425
    5.512
    113
    Vrouw
    #2 Zoe123, 2 mei 2016
    Laatst bewerkt: 2 mei 2016
    Tops nee, bh ja absoluut!
    Hoe kan je anders voeden?
    Een gewone bh omhoog duwen is niet fijn..
    Een voedingsbh is openklappen en aanleggen.
     
  3. Stringetje

    Stringetje Fanatiek lid

    7 feb 2015
    1.213
    478
    83
    Gelderland
    Zelf gebruikte ik tijdens de borstvoedingsperiode absoluut voedingsbh's. Om de haverklap tiet tevoorschijn toveren gaat dan gewoon gemakkelijker. ;) Ik zie dat met een gewone bh niet voor me.
    Voedingstops echter niet gebruikt. Ik had meestal een spaghettihemdje aan met longsleeve of shirt over. Dan deed ik met de voeding shirt omhoog aan 1 kant (afhankelijk welke borst aan de beurt was) en van diezelfde kant het stretchty spaghettitopje naar beneden zodat voedingsbh in beeld kwam en die hoefde ik dan ook alleen naar beneden open te klappen. Zo, veel woorden voor een handeling die 1 sec. duurde maar dan begrijp je het hopelijk. Ik vond speciale voedingstops niet nodig, vaak te duur en niet eens mooi. Met m'n eigen kleding ging goed. Blij ook weer eindelijk verlost te zijn van zwangerschapskleding...
    Succes!
     
  4. Chiaraa

    Chiaraa Fanatiek lid

    27 apr 2008
    1.561
    1
    0
    Hier hetzelfde wat betreft tops, hemdjes en bh's! Ik had op t eind van mijn zwangerschap 1 goede bh gekocht. Nadat deze beviel na de bevalling er nog bijbesteld. Ik dacht eerst maar even ervaren. Het zijn flinke bedragen!
     
  5. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Hier wel bh's maar geen tops/kleding.
     
  6. Tessss

    Tessss Fanatiek lid

    9 jul 2015
    1.240
    445
    83
    Ok, thanks! Beha's dus. Is het mogelijk die in me verlof al aan te schaffen ivm eventueel nog groter wordende borsten wanneer de melkproductie op gang komt? Tot nu toe draag ik nog steeds mijn eigen beha's, mijn borsten zijn nauwelijks groter geworden gedurende de zwangerschap en ben al bijna 31 weken zwanger. Heb dan ook wel een 75 F van mezelf.
     
  7. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    3.878
    0
    36
    inderdaad alleen bh's, geen tops. Gewoon een hemdje onder je shirt, shirt omhoog, hemdje omlaag. Ik heb de bh's ook voor de bevalling gekocht.
     
  8. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Hier draag ik de bh's ook al tijdens de zwangerschap, ik koop ze bij Bonprix, niet duur en ook in grote cupmaten te bestellen.
     
  9. madelein

    madelein VIP lid

    28 feb 2011
    6.755
    623
    113
    Voedingsbhs kan je echt niet zonder nee.

    Ik heb wel een aantal tops, die gebruik ik met name als ik weg ga en de kans er dus is dat ik in het openbaar moet voeden. Dan vind ik zo'n top wel ideaal.
     
  10. Nacho

    Nacho Fanatiek lid

    3 jun 2015
    2.369
    9
    38
    Vrouw
    Baby & Mama Coach
    Houten
  11. Linnaea

    Linnaea Fanatiek lid

    20 apr 2015
    3.443
    26
    38
    Volg een thuisstudie en werk daarnaast als bijlesd
    Voedingsbeha's zijn erg fijn! Maar als die allemaal in de was zitten draag ik ook wel eens een zwangerschapsbeha, die zijn soepel genoeg om toch makkelijk mee te kunnen voeden.

    Kleding inderdaad niet. Ik kijk wel elke ochtend na het aantrekken van mijn kleding of ik ermee kan voeden. Zo niet, moet ik iets anders aan. Sommige kledingstukken kan ik voorlopig dus niet meer aan. Maar ja, dat moet maar. Speciale kleding hoef je in ieder geval niets te kopen, met de meeste normale kledingstukken lukt het wel.
     
  12. Tessss

    Tessss Fanatiek lid

    9 jul 2015
    1.240
    445
    83
    Dank je wel voor jullie reacties! @lieke1989; zijn de beha's van Bonprix ook een beetje stevig? Ik heb al een keer een voedingsbeha gepast maar dat zag er niet uit doordat mijn borsten zo zwaar zijn. Wil dus wel eentje met beugel. Normaal draag ik prima Donna, Marlies Dekkers, Sapph, Freya. Maar wil eigenlijk niet zo' enorm dure voedingsbeha aanschaffen.

    En hoe voeden jullie met jurkjes aan? Gewoon een arm er uit of hebben jullie daar ook een trucje voor?
     
  13. Tara84

    Tara84 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    3.878
    0
    36
    Ik had twee stevige beugel bh's van de prenatal en een paar zonder beugel van de hema voor de eerste weken thuis en 's nachts.
    Jurkjes heb ik het eerste jaar in de kast gelaten:)
     
  14. Daan90

    Daan90 Bekend lid

    10 mrt 2013
    651
    3
    18
    Hier heb ik via bonprix voedingsbh's besteld, erg prettig en leuk geprijsd (was toen 2 voor nog geen 20 euro ofzo geloof ik).
    Bh's zijn wel echt een must.
    Tops nooit gehad, en heb toch 15 maanden bv gegeven. Ik had altijd een hemdje aan die ruim zat boven, zodat die over mijn borst naar beneden kon. Dan deed ik shirt omhoog, hemd naar beneden en voedingsbh los. Dan is maar een klein stukje borst bloot en daar ligt de baby voor.
     
  15. Lieke1989

    Lieke1989 Niet meer actief

    Bh's van bonprix:Ik vind ze iets minder stevig dan een bh met beugel maar ze zitten wel goed en stevig genoeg.ik heb er pas weer nieuwe besteld en ze zitten echt fijn,beter dan mijn voedingsbh van mamae.die is met beugel maar ik vind hem ondanks dat die voorgevormd is of juist daardoor lastig met voeden.
     
  16. Micera

    Micera Fanatiek lid

    23 jun 2013
    3.296
    547
    113
    Bij de eerste had ik alleen voedingsbh's, geen tops. Ik heb toen 15 maanden borstvoeding gegeven, en dat ging op zich prima. Maar achteraf dacht ik: ik had best shirts kunnen kopen.

    Nu bij de 2e had ik wel 2 voedingstshirts gekocht, en 1 met lange mouwen voor de nacht. O, wat vind ik dat fijn voeden! Veel prettiger dan een gewoon shirt en een hemdje er onder. Geen hoop stof tussen je kindje en je kin, en als het warm is gewoon maar één laagje stof van het tshirt ipv shirt + hempje. Omdat ik nu weer van plan ben lang te voeden, heb ik na de bevalling best wat shirts bijgekocht. Als ik een keer een gewoon shirt aan heb, merk ik weer hoe fijn ik de voedingsshirts vind.

    Of te wel: is het nodig? Nee, je kan best zonder. Maar ik vind het wel erg prettig :)

    Oja, jurkjes hebben wel écht een voedingsfunctie nodig. Of je moet een jurkje met knoopjes voor hebben. Je kan je jurkje namelijk niet omhoog doen om te voeden, zonder in je blote kont te komen zitten :D
     
  17. Linnaea

    Linnaea Fanatiek lid

    20 apr 2015
    3.443
    26
    38
    Volg een thuisstudie en werk daarnaast als bijlesd
    Ik draag best vaak jurkjes, maar doe gewoon het schouderbandje over mijn arm omlaag, werkt prima ;)
     
  18. Beckje

    Beckje VIP lid

    12 jul 2010
    8.652
    4
    36
    voedingsbh is een must (ook omdat ik in mijn geval geen moment zonder voedingspad kon) en verder tops... hema heeft ze geloof ik ook. lage Vhals tops kan ook en dan een topless shirt eronder (of gewoon een buikband als die strak genoeg zit)
     
  19. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    Ik had ook 75 F en heb een voedingsbh van Carriwel gekocht en bevalt super. Had m via borstvoedingsinfo avond, maar meen dat Prenatal hem ook wel heeft. Was iets van 35 euro dacht ik maar goedkoper heb ik niet echt kunnen vinden in grote cupmaat. Deze rekt goed mee, wat erg fijn is omdat voor/na een voeding nogal kan verschillen en zit heel comfortabel. Zou geen bh met beugels nemen. Ik dacht eerst dat zonder beugels niet stevig genoeg kon zijn voor mij, maar deze dus wel en beugel kan mogelijk melkkanaaltjes dichtdrukken.
    Ook geen tops maar 2 laagjes kleding wat makkelijk open/omhoog/omlaag kan. Beetje oefenen maar je hebt geen speciale voedingstop nodig om discreet te kunnen voeden.
     
  20. nijna

    nijna Fanatiek lid

    25 nov 2015
    1.365
    85
    48
    Ik heb nooit voedingstopjes aan. Ik heb bij de oudste een shirtje gehad, maar die deed ik nooit aan. Meestal zijn ze niet zo heel charmant omdat het meteen ook een zwangerschapsshirt is met extra buikruimte. En na je bevalling ben je niet meer zwanger :D:D.
    Koos daarom toch altijd voor een shirt met een hemd en voedingsbh eronder. Voor 's nachts zijn de voedingshemdjes van h&m heel erg handig.
     

Deel Deze Pagina