Gister op het cb geweest en mijn dochtertje van 11 maanden weegt 14,5 kg . Ik ben daar best van geschrokken , en de verpleegkundige ook . Ze eet niet zo veel . Alleen krijgt nog best vaak bv . Met tandjes nachten kan ze snachts nog best veel aan de borst liggen . De vrouw zij dat het met haar eetschema bijna niet kan dat ze zoveel weegt . En ik ben later terug gebeld dat ik haar moet laten onderzoeken bij de kinderarts . En natuurlijk heb ik daar ook een afspraak voor gemaakt . Ze willen uitsluiten dat het niks medische is , ik pas zelf natuurlijk ook wat dingen aan zoals snachts geen voeding meer proberen te geven maar water als ze dorst heeft . En ook bij de oma's suikervrije sap neer zitten . Thuis drinkt ze roosvicee suikervrij maar bij de oma's niet altijd suikervrij . Ook heb ik haar beleg aangepast naar alleen mager beleg . Meer als dit kan ik niet doen . Ik maak me best zorgen , want is de nachtvoeding wel echt een reden voor zo een hoog gewicht . Volgends de arts kan dit niet door nachtvoeding alleen komen . Ik hoop dat er medische niks aan de hand is , en dat het er af gaat zodra ze gaat lopen . Ook heb ik wel een beetje het idee dat ze denken dat ik haar veel slechte dingen geef kwa eten ( wat ik snap ivbm haar gewicht ) maar het is echt niet zo . Nu ik de dingen heb aangepast die nog wel anders konden hoop ik dat we wel verschil gaan zien en het lijntje iig niet meer stijgt . Heeft iemand hier ervaring mee ?
Gewoon water en thee geven. Sapjes, al dan niet suikervrij/met zoetstoffen, zijn helemaal niet nodig.
Uiteraard is water en thee gezonder dan sap of ranja, maar een kindje in de groei wordt niet direct te zwaar van een of twee glaasjes sap per dag. Beweegt je dochter veel? Meestal als ze gaan kruipen en later lopen vallen ze veel af. Mijn zoontje is ook een flinke, maar zijn gewichtslijntje is van +2 bij 11 maanden afgevlakt naar +1 bij 18 mnd, lengte is altijd +1 geweest. Denk wel dat het goed is dat de kinderarts er naar kijkt want 14,5 kg is wel erg veel inderdaad. Hopelijk is het niks ernstigs en valt ze straks mooi af als ze flink in beweging komt!
Klopt. Suikervrij betekent vaak dat er wel zoetstoffen in zitten. Ik zou ook helemaal stoppen met die Roosvicee en sapjes. Dan maar even volledig over naar water en thee. Hoe ziet haar eetschema er precies uit dan?
Dat klopt, maar als een kind echt zo zwaar is, is het wel verstandig om ook dat te stoppen. Alles wat niet nodig is, is meegenomen en kan iig niet meer extra aanzetten. Vruchtensappen, waaronder is roosvicee ook maar even schaar, bevatten net zo veel suiker als limonade, en zetten dus net zo veel aan. Wat is haar lengte? En idd: beweegt ze al veel of loopt ze nog niet?
Misschien is het een idee om de borstvoeding af te bouwen en over te stappen op flessen melk. Je mag met 11 maanden (officieel 1 jaar) gewone melk geven, dan kun je halfvolle of zelfs magere melk kiezen. Dat scheelt een hoop calorieën.
Sapjes kan je wel laten inderdaad en water en thee geven, al denk ik inderdaad dat het aan een beetje sap per dag niet ligt. Wat ik niet zou doen is alles mager geven, dat is niet goed voor kinderen in de groei. is ze ook lang?
Hoe ziet het totale voedingsschema eruit over de dag? En inderdaad is ze al wel goed in beweging enz.? Vaak zie je het babyvet zodra ze gaan kruipen/lopen enz zo verdwijnen. Snap wel dat je je er niet prettig bij voelt en prima toch dat er verder gekeken wordt!
Nou mijn zoon 13 mnd weegt 9100 gram en krijg t nog zo 6.bv op een dag Zou die niet stoppen En water is genoeg voor die kleintjes Wat meer groentes minnder aardappel Is ook zielig on haar honger laten lijden
Gewoon water geven. Anders wennen ze eraan om altijd iets zoets te willen drinken en dan drinken ze op een gegeven moment gewoon geen water meer. Mijn kinderen zijn gewoon water gewend, op heel soms een bekertje verdund sap na, en die vragen dus ook gewoon om water als ze dorst hebben. Maar ik zie toch bij veel andere kinderen, die dat niet gewend zijn van baby af aan, dat ze water zogenaamd niet "lusten". Suikervrij sap lijkt mij daarbij echt ontzettende troep, omdat daar vaak zoetstoffen in zitten... Veel synthetische zoetstoffen zijn voor kinderen zelfs nog erger dan voor volwassenen, maar dat terzijde. En 14 kg klinkt ontzettend veel natuurlijk voor een baby (mijn dochter woog dat met 4 jaar nog niet eens, maargoed die heeft ondergewicht) maar het heeft natuurlijk ook met de lengte te maken. Is ze bovengemiddeld qua lengte? Qua fruit zou ik minder vaak banaan geven (als je dat tenminste geeft) en meer fruit zoals appel, peer etc. En minder tussendoortjes, drie maaltijden zijn gewoon genoeg. Dingen als rozijnen e.d. zijn dikmakers. Al zijn het natuurlijke suikers, het bestaat wel voornamelijk uit suikers.
Zelfs al is het een bovengemiddelde lengte, dan is nog erg veel. Mijn dochter woog rond 2 jaar 13,8 kg en dat zat ongeveer tegen het 2+ lijntje aan voor die leeftijd (maar volgt wel al vanaf geboorte dat lijntje). Dus bij 11 maanden val je dan echt heel ruim buiten de curve. Een vervelend probleem! Ik zou idd ook graag een eventuele medische reden bekeken willen hebben, hoop dat je daar snel meer duidelijkheid in krijgt.
Maar dat is toch een heel verschil met ts? Mijn dochter weegt nu (8 maanden) al zwaarder dan jou zoon. Ze weegt 10 kilo bijna. En ze laat der vast geen honger lijden maar past der voeding aan. Ot; ik zou inderdaad de sapjes even laten en gewoon water of thee aanbieden. Alleen maar goed toch dat ze het gaan onderzoeken?
Ik zou de sapjes idd laten staan, gewoon water, thee en melk dat deden wij hier ook nog heel lang. Nu krijgt ze eenmaal per dag een sapje. Wat eet ze verder? Ik hoop dat je wel duidelijkheid krijgt, want ze weegt best veel maar dat er wat simpels aan te doen is!
Gaf de cb arts/verpleegkundige jullie het advies om je dochter op 'dieet' te zetten? Want als dit niet het geval is zou ik er nog niet veel aan veranderen en eerst even wachten op het plan van aanpak. De verpleegkundige geeft namelijk duidelijk aan dat ze van haar huidige eetpatroon nooit zo zwaar had kunnen worden.
Dat snap ik, maar een eventuele bovengemiddelde lengte nuanceert het wel iets, dat ze tenminste "gewoon" overgewicht heeft in plaats van obesitas. Al is overgewicht natuurlijk nooit goed.
Mijn meisje van nu 17 mnd oud weegt 15.7 kilo. Die is ook te zwaar volgens cb en ze moet op dieet. Alleen doe ik dit niet. Ik ga haar niet op dieet zetten omdat het cb haar te zwaar vind. Kinderarts heeft het cb al ren bericht gestuurd dat ze niet overdreven moeten doen Door te zeggen dat mijn dochter te zwaar is want 15.7 kilo bij 17 mnd valt nog mee (ze is nu 95 cm) Als je dochter ook langer id dan gemiddeld mag ze ook meer wegen. Ze woog met 13 mnd oud 14 kilo. Dus ik vind haar nu 4 mnd later niet veel aangekomen. Je kan een diëtiste vragen wat je aan zou kunnen veranderen in eet en drinkpatroon. Succes.
Hier weegt dochter van net 17 mnd oud 15.7 kilo. Ze is er wel al 95 cm bij. Cb zei dat ze morbide obesitas heeft. Wat erg onzin is. Ze is voor haar 17 mnd misschien zwaar maat 95 cm is dan ook erg lang en in proportie. Soms maakt het cb er echt een probleem van. Ze loopt bij de kinderarts en die zegt ze is perfect in verhouding Dus cb gaat ene oor in en andere uit.
Eerlijk gezegd zou ik me daar dus echt nog niet druk om maken, Mijn zoontje woog 12,4 kilo bij 9 maanden, ook veel te zwaar, hij at gewoon normaal groente en fruit als tussendoortje rijstwafel of soepstengel at goed Zijn boterham, na het eten kreeg hij volle yoghurt en als drinken kreeg hij water en soms diksap, tuurlijk was hij te zwaar maar hij kreeg niets extra's en honger laten lijden vind ik ook zo sneu, En toen begon hij met kruipen en met 12 maanden met lopen, hij heeft echt maaaanden op de 13 kilo gezeten.... Dat hij alleen in lengte nog groeide, en nu hij 7 jaar is weegt hij bij een lengte van 122 cm een kilootje of 20/21 dus nu is hij weer te licht ! Mijn andere dochter woog bij 4 jaar 14 kilo, met een lengte van 115 cm, die was weer te licht, En mijn andere dochter is nu ruim 2,5 jaar 89 cm en 13 kilo, haar vinden ze al stevig.... En mijn zoontje van 8 maanden weegt nu 9 kilo, ook een stevige bink maar toen de kinderarts hem zag en ik het gewicht op de weegschaal zag zei ik " ach hij moet iets van mama weg hebben " zei de kinderarts, als dit kereltje lichter was geweest had hij het veel zwaarder gehad ( hij is geboren met een midden rif breuk ) al woog hij nu 11 of 12, dat gaat er wel weer af, wees maar blij dat hij zo goed aankomt in gewicht. Dus volgens de kinderarts was het weer netjes
Mijn tweede en derde waren ook veel te zwaar. De jongste nog steeds. Ik maak me er niet druk om. Ze is kerngezond, heeft een normaal eet en drinkpatroon, beweegt goed en ruim voldoende. Ik was vroeger zelf ook zo'n groot en zwaar kind. Is helemaal goed gekomen, zonder dieet en onderzoeken. Mijn tweede is ook al veel dunner geworden en ook mijn dochter haar BMI daalt naar mate ze ouder wordt. En dat is volgens ons CB helemaal prima!! Mijn dochter was met 3 jaar 106 cm en 23 kg. Nu is ze bijna vier, een kg zwaarder en 116 cm.
Ik heb ook eens iets raars gehad, mijn oudste is altijd al fijn en slank geweest maar omdat ze een periode snel moest overgeven (zonder buikgriep hoor) werd ze nog dunner. Na een jaar of iets meer was dat wel verminderd en daardoor ook -gelukkig!- een paar kilo aangekomen. Ze was toen juist perfect qua gewicht, al was het nog steeds niet bovengemiddeld. Wilden ze me doorverwijzen naar een diëtiste "want stel dat het zo doorgaat..." nou ik heb de verwijsbrief meegenomen, maar verder niks mee gedaan. En je raad het al, ze heeft nu nog steeds ondergewicht haha ondanks dat ze als een bouwwerker kan eten. Dit was overigens niet bij het cb maar kinderarts van het ziekenhuis.