Gebakken, gekookte aardappels of?

Discussie in 'De lounge' gestart door bunchy, 21 mei 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.673
    515
    113
    Een lekker en niet vet alternatief? Liever geen puree..
     
  2. kersje

    kersje Fanatiek lid

    4 jul 2011
    1.594
    1
    36
    Noord-Holland
    Gepoft?
    Uit de oven?
     
  3. Amy32

    Amy32 Bekend lid

    28 jun 2010
    700
    76
    28
    Gepoft, in partjes uit oven
     
  4. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.640
    5.947
    113
    Aardappelen besprenkelen met wat olijfolie, knoflook en rosmarijn er bij en dan in de oven. Simpel maar lekker!
     
  5. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.802
    777
    113
    Tussen de fruitbomen
    Gepofte aardappel?
    Weet niet wat je erbij wil doen maar dit is wel lekker en niet vet.....
     
  6. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Of een keer een ander soort aardappel? Bv roseval met schil uit de oven.
     
  7. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    Of blokje kippenbouillon bij het kookwater en serveren met wat peterselie.
     
  8. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.779
    7.366
    113
    Als we tijd hebben gaan ze altijd in de oven.
    Bakpapier op de bakplaat, aardappels erop (ligt aan de tijd die we hebben hoe groot ze zijn, soms in hele kleine blokjes, soms partjes), olijfolie erover, aardappelkruiden erover en 3 kwartier in de oven.

    Of als het iets ongezonder mag, aardappels wassen, niet schillen. Kerfjes erin maken met een scherp mesje, dus niet helemaal in plakjes snijden, maar onderaan dicht laten zeg maar. Dan tussen die gleuven plakjes spek. Olijfolie erover, eventueel kruiden, en een uurtje in de oven.
     
  9. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.541
    3.057
    113
    Niet gezond, maar aardappel gratin :)
     
  10. Boommm

    Boommm Niet meer actief

    Wij eten ze vaak uit de oven. In partjes snijden. Beetje rozemarijn, knoflook en olijfolie eroverheen en dan in de oven!
     
  11. Islah

    Islah Niet meer actief

    Zoals al vaker genoemd uit de oven, heel lekker.

    Ik maak (wel wat minder gezond) ook wel eens aardappelgratin, aardappelsoep (klinkt gek maar heerlijk!) en aardappelsalade. Je kan er echt zoveel kanten mee op. Of Marokkaanse tortilla met vooral aardappel erin verwerkt.

    De soep maak ik zo:

    Uitje fruiten, aardappels in blokjes erbij en dan ruim water. Peper en zout, laurierblaadje en eventueel kruiden naar wens toevoegen. Verse bladpeterselie erbij en flinke scheut room (de room op het laatst toevoegen). Je kan eventueel ook nog andere groenten erbij doen zoals courgette of paprika.
    Laurierblaadje eruit en gladmixen. Ik vind het altijd het lekkerste met wat gesmolten kaas erdoor.
     
  12. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Gnocchi? Daar zijn veel lekkere recepten mee te vinden. Gnocchi is kant en klaar te koop of gemakkelijk zelf te maken.
     
  13. Islah

    Islah Niet meer actief

    Oh en opgebakken aardappels gemaakt van de dag ervoor gekookte aardappels vind ik ook erg lekker.
     
  14. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.473
    8.734
    113
    Zoete aardappel. Is feitelijk geen aardappel maar een groente. Veel gezonder en vol vezels.
    Kan je koken, pureren, bakken of lekker in stukjes op de bakplaat met olijfolie en kruiden erover (voorkoken niet nodig).
     
  15. bunchy

    bunchy VIP lid

    21 aug 2009
    6.673
    515
    113
    Meiden: in de oven: niet eerst koken?
    En zo nee, schillen en in stukjes snijden en dan roze Marijn erover en geperste knoflook?

    Hoe pof je in godesnaam een aardappel?
     
  16. Tesske

    Tesske VIP lid

    24 mrt 2009
    6.799
    0
    0
    In de actifry
     
  17. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.858
    5.118
    113
    Home
    lekker kruiden en dan in de oven
     
  18. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.541
    3.057
    113
    Kan beide, als je het rauw in de oven doet moet het er wel langer in natuurlijk.
    En wij doen het gewoon met schil :) wel eerst goed wassen.
    Knoflook doe ik in stukjes snijden of heel erbij.
     
  19. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Ik doe de aardappelblokjes rauw in een ovenschaal die ik vooraf ingesmeerd heb met een drupje olijfolie. De rozemarijn ris ik en hak ik een beetje fijn. Zeezout erop, en knoflook uitgeperst en erdoor husselen. Wel af en toe even omscheppen. Uurtje op 180 graden ongeveer. Ik snijd wel kleine blokjes aardappel, zoals kant en klaar uit een zakje, die grootte
     
  20. Islah

    Islah Niet meer actief

    Nee hoor. Als het in partjes of plakken is gesneden dan wordt het vanzelf gaar, duurt wel iets langer dan koken. Bij mij gaan ze meestal zo'n 45 minuten de oven in, kan ook iets minder maar ik vind ze het lekkerst met een knapperig bruin laagje. Ik schil ze overigens niet. Omdat je ze niet kookt hebben de aardappels zo veel meer smaak.

    Aardappel poffen nog nooit gedaan maar ik weet wel dat je de aardappel (met schil en al) moet inprikken, beetje insmeren met olijfolie en wat zout, in aluminiumfolie wikkelen en vervolgens in de oven.
     

Deel Deze Pagina