Ik heb tussen de zs van mijn zoontje en deze zs een miskraam gehad, hier kwam ik achter bij de eerste echo, maar het vruchtje was al heel vroeg gestopt met groeien, hartje had niet geklopt. Ik heb bij deze ( doorgaande) zwangerschap, lang niet blij durven zijn, ondanks dat het maar zo kort was. Zouden jullie het op een geboortekaartje vermelden van een volgend kindje, en hoe zouden jullie dat dan neerzetten? Ik dacht zelf eerst aan ( maar vind dat wel erg zwaar en gericht op de miskraam en niet om het geboren kindje, waar het in dit geval natuurlijk omdraait): "Na een verdrietige periode is bij ons de zon weer gaan schijnen". Maar wat ik al zei vind ik dat (in mijn geval te zwaar en ook niet fair tegenover mijn zoontje, alsof die periode met de mk alleen maar verdrietig was en we niet van hem genoten/ genieten.
Ik zou er persoonlijk niks over vermelden, zeker gezien de miskraam in een vroeg stadium was. Het draait nu echt om de geboorte van jullie zoontje. Maar jullie moeten natuurlijk doen waar jullie jezelf goed bij voelen!
Ik heb ooit gezien: Broertje/zusje van Naam kind 1 en * Subtiel maar toch vermeld. Of ik het zelf zou doen weet ik niet, dat is echt heel persoonlijk.
Ik vind het wel een mooie gedachte, heb het nog nooit gezien op een geboortekaartje dus weet ook niet zo goed wat je kunt schrijven. Wij hebben deze zwangerschap door behandelingen gekregen en wij zochten ook een passende tekst maar niet te zwaar. Op google moet je gewoon intikken waar je naar zoekt en kom je op verschillende site's waar mooie teksten staan die je dan naar je eigen hand kunt draaien ( ik had ingetikt : geboortekaartje tekst, na lang wachten ). Wij hebben uiteindelijk gekozen voor : Een droom en groot verlangen Hoop is nu door geluk vervangen Succes en hoop dat je iets passend kunt vinden!
Persoonlijk zou ik dit niet doen. Niks ten nadele van jullie verdriet maar het blijft voor altijd op een geboorte kaartje staan en ergens schrijf je dan toch over een verdrietige periode waar dit kindje niks aan kan doen.
Ik zou het niet doen. Het is het geboortekaartje van je dochter, niet van het kindje waar je niet van hebt mogen genieten. Je kunt natuurlijk wel een mooi gedichtje/songtekst gebruiken om het geluk te laten zien. Wij hebben bijvoorbeeld voor een passage van My Light van Sully Erna gekozen, maar er zijn heel veel (waarschijnlijk) mooiere teksten die je kunt gebruiken zonder direct te verwijzen naar de mk
Ik zou doen wat jij het fijnste gevoel bij heb...ik zou het niet gek vinden staan op een kaartje. Maar doe war jij/jullie zelf willen en je goed bij voelen.
Zoals al is gezegd is het heel persoonlijk. Ik persoonlijk zou het niet doen. Ik heb ook een miskraam gehad (net als bij jou) voordat zoon werd geboren. Voor en tijdens de zwangerschap was ik daar best mee bezig, nu eigenlijk maar zelden...
Kunt iets symbolisch doen misschien? Een regenboog misschien ergens in je kaartje verwerken? Dat geeft aan dat je na de storm je regenboog hebt gekregen. Of misschien iets anders. Misschien een ster of iets, dat kan aangeven dat beide broers of broer en zus over deze spruit kijken. Dus dan leg je het er niet zo dik op, maar hoort het kleintje die helaas niet heeft mogen zijn er toch bij. Weet niet of je dat wat vindt? Wij laten ons kaartje tekenen en gezien wij 2 miskramen eerst gehad hebben, zat ik zelf dus aan iets kleins/symbolisch te denken. Dat het voor ons iig duidelijk is en voor mensen die er van weten etc. Maar wil zelf niks in de tekst verwerken, omdat het voornamelijk om deze twee moet gaan natuurlijk. Dus meer een knipoog naar de eerste twee die nu over deze twee waken. Maar uiteindelijk kiezen wat voor jullie goed voelt natuurlijk.
Ik zou het eerlijk gezegd niet doen, of beter gezegd ik heb het niet gedaan. Voor de zwangerschap van mijn zoon ook een miskraam gehad, waar ook nooit het hartje heeft mogen kloppen. Ik weet niet hoe het bij jouw zit, maar niet iedereen die een geboortekaartje van mij ontving was hiervan op de hoogte. Het was geen geheim, maar vond het zelf niet passen op het geboorte kaartje. Als ik een heel stuk verder was geweest en iedereen van de zwangerschap geweten zou hebben dan zou ik het wel doen.
Wij hadden vijf vlindertjes op het kaartje van onze dochter. Als je het niet wist, viel het niet eens op. 😉
Ik zelf heb 3 miskramen gehad en 1 zoontje verloren in de zwangerschap. Ik zou de miskramen niet vermelden op het geboortekaartje van een volgend kindje maar mijn zoontje wel.
Nee. Het is niet eens in me opgekomen om het te vermelden. Iedereen beleeft een miskraam anders (vooral als het er meerdere zijn) maar het komt vrij vaak voor en in de eerste weken van de zwangerschap hield ik er rekening mee dat het kon gebeuren (mijn zus had twee miskramen voor haar eerste kind, dat scheelt ook). Ik was wel erg verdrietig, vooral vanwege het traject waardoor ik zwanger ben geraakt, maar had ook vrij snel mijn oog op de toekomst. Ik noem mezelf ook nooit mama van een sterretje ofzo. Bij een overleden kindje of een verder gevorderde zwangerschap die mis gaat vind ik het een ander verhaal maar bij een miskraam onder de twaalf weken zou ik het zeker niet doen.
Ik zou het niet doen. Overal is een tijd en plaats voor, maar een geboortekaart is hier niet voor. Het is als op een verjaardag je scheiding aankondigen of bij een speech op een begrafenis aankondigen dat je gaat trouwen. En het is meer dan een kwestie waar jullie je goed bij voelen. Je kind kan er wat van vinden, zoals je zelf al aangeeft. En de ontvangers kunnen de indruk krijgen dat ze iets gemist hebben of dat ze niet adequaat gereageerd hebben op jullie kennelijk alles overschaduwende leed.
Ik zou het zelf bij een hartje wat niet geklopt heeft nooit vermelden (ik ben nu voor de 5e keer zwanger maar vermeld geen miskramen in m'n onderschrift etc) als het nou een verder gevoederde zwangerschap is zou je het eerder vermelden. Nu heb ik zelf m'n eerste miskraam ook niet als zo heftig ervaren toen ik eenmaal zwanger was van onze zoon. En voor deze zwangerschap had ik ook een miskraam, maar als ik zie wat we daar nu voor terug krijgen...
Een vriend van ons maakt het geboortekaartje en verwerkt twee kleine sterretjes in de tekening Dat vonden wij zelf subtiel (waarschijnlijk valt het niemand op), maar voor ons toch een stukje erkenning