"Het kan nu iedere dag/nacht gebeuren", wie ook?

Discussie in 'De bevalling' gestart door schoentje24, 28 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Geef je helemaal gelijk Joycey. You go girl!!!

    Moekkie spannend voor jou ook. Succes. Hoop dat de weeën inmiddels goed op gang zijn!

    Pffff ik loop echt als een pinguïn over straat. Kan echt niet normaal meer lopen. Gevoel dat de baby er elk moment uit kan vallen. Ben benieuwd hoe lang dit nog gaat duren.
     
  2. Wenda

    Wenda Fanatiek lid

    12 dec 2013
    2.431
    1.398
    113
    Gelderland
    Groot gelijk Joycey! Vooral als je gewoon al een paar cm ontsluiting hebt!

    Rataplan, haha fijn is dat hè:D Ik heb er ook al een tijdje last van. Voelt zo zwaar van onder

    Wachten, ik ben ook echt wel ongeduldig merk ik. Ik doe mijn best om gewoon afleiding te zoeken, maar ik kan niet zo heel veel meer. Heb flink last van mijn heupen.
    Nou ja, het kan nog maximaal een paar weken duren:cool:
     
  3. Moekje

    Moekje Fanatiek lid

    29 apr 2012
    1.021
    1
    38
    NULL
    Zuid-Holland
    @Rataplan erg is dat he?! Heb af en toe t ge oel dat als ik flink nies hij zo naar buiten komt hahahaha niets van waar natuurlijk. Maar t gevoel is er wel. Dit heb ik trouwens al een aantal weken.
    Ool dat lopen pfff vanmorgen even met zoon naar de hubo gelopen (echt 2 min) en was er al weer helemaal klaar mee haha
     
  4. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Ik werd hoe langer hoe meer chagrijniger en het voelde echt niet goed; ik heb de arts teruggebeld en gezegd dat ik de inleiding later wil (dan de afspraak die ze maandag had gemaakt voor me). Ze sputterde nog een beetje tegen maar ik zei dat ik me zo ernstig onder druk gezet voel en niet van plan ben om dit zomaar te doen. Vooral omdat het met ons kindje (en mij!) goed gaat. Ze zei: oh sorry, ik kreeg de indruk dat je er klaar mee was. Waarop ik zei: ik ben ongeduldig en wil inderdaad graag mijn kindje vast houden, maar ik wil me niet onder druk gezet voelen.

    Nu i.p.v. maandag wordt ik uiterlijk woensdag ingeleid (41+6 dagen). Daar kan ik mee leven. Dan heb ik tenminste nog een paar dagen. Dan moet ik maandag wel op controle voor een hartfilmpje van de baby en nogmaals bloeddruk laten checken en dergelijke, maar dat is dan maar zo. Kan mij het schelen ;) En dan belt straks de verloskundige terug of ik morgen of overmorgen gestript kan worden.

    Wat een gedoe weerrrr!
     
  5. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Nou ik ben hier dus net mooi genaaid he?

    Die verloskundige die ik had gebeld heeft toch achter mijn rug om met het ziekenhuis gebeld, dus kreeg net die stomme klinisch verloskundige weer aan de telefoon. Die vond het allemaal niet goed blablabla, maar omdat ik het anders toch wel doe, wil ze de afspraak maken dat het maandag onder toezicht daar in het ziekenhuis gebeurt.

    In plaats van morgen dus. Dus weer 2 dagen verder. Nou, ik ben echt witheet. Vanochtend zat ze nog te grappen met dat ze geen visitekaartje achter ging laten en dat het ziekenhuis het niet hoefde te weten en nu dit weer. Kreeg nog een soort van op mijn lazer ook.

    Ik ben hier zo pissed off op dit moment dat ik gewoon besloten heb om helemaal niet meer naar het ziekenhuis te gaan. Ik beval thuis op eigen houtje. Dat ze allemaal maar de rambam krijgen. Heb die verloskundige gebeld om verhaal te halen maar haar dienst zat er natuurlijk weer op - kon moeilijk haar collega op dr flikker geven - dus er zit niks anders op.

    Dan maar zelf proberen te strippen ofzo. F*cking naaiballen. En daar in het ziekenhuis zien ze mij ook niet meer. Ben echt witheet en in alle staten.
     
  6. Wenda

    Wenda Fanatiek lid

    12 dec 2013
    2.431
    1.398
    113
    Gelderland
    Nou ja zeg wat is dat nou weer voor stoms:$
    Is er een reden voor dat je in het ziekenhuis moet bevallen?
    Is het anders geen optie om een andere vk in de buurt op te zoeken, zodat die er thuis bij kan zijn?

    Snap dat je boos bent! Wat een gedoe zeg
     
  7. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Ik heb overgewicht. Dat brengt risico's met zich mee; voornamelijk allereerst om zwanger te worden (gelukt), zwanger te blijven (gelukt), verhoogde kans op zwangerschapsdiabetes (heb ik niet), hogere bloeddruk (heb ik niet; althans, nu vanwege mijn emoties waarschijnlijk wel, maar toch) en een verhoogd risico op nabloedingen van de bevalling (had ik niet, 400ml). Maar gezien de eerste zwangerschap (die vlekkeloos ging - kan menigeen jaloers op zijn) ga ik daar ook niet van uit.

    Ik vind dus dat zij zich teveel vasthouden aan het protocol. Zij stellen dat je mensen met een verhoogd risico op problematiek niet moet strippen omdat het niet 'bewezen' is dat het werkt (terwijl het AMC dat dus tegenspreekt) en zij niet willen dat je contracties eraan over houdt als de zwangerschap niet doorzet. Terwijl ik dit dus al zeker een dag of drie heb gehad de afgelopen week.

    Kortom; of je laat je inleiden, of je mag verrekken. Jammer dan, had je maar geen risicofactor moeten zijn. Protocol boven mensen. En dat zet bij mij erg kwaad bloed. De verloskundige wist bovenstaand verhaal, want dit was precies ook mijn probleem gedurende de eerste zwangerschap en had mij op het hart gedrukt dat ik haar altijd mocht bellen en ze 'aan mijn kant' stond. Nou, blijkbaar niet dus.
     
  8. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Oh wat naar Joycey. Echt zo gemeen om alsnog achter je rug om te gaan bellen. Ik denk dat ze wel echt het beste met je voor hebben en ze echt het beste voor jou willen. In hun ogen dan hè, want lijkt wel of jij even vergeten wordt, wat jij wil.
    Probeer je niet te druk te maken meis. Ik snap helemaal hoe je je voelt. Bij mijn vorige zwangerschap heb ik ook bij de gyn gelopen en daar ook wel eens huilend het ziekenhuis uit gelopen omdat ik me gewoon een nummertje voelde.
    Mijn gevoel speelde niet mee, het was alleen maar hoe hun het wilde.

    Ben ook zo blij dat ik nu gewoon bij de vk zit en ik behandeld wordt als persoon en niet als 'de zoveelste zwangere vrouw'.

    Ik hoop voor jou dat de kleine gewoon lekker voor maandag zelf nog besluit te komen. Voor nu een hele dikke knuffel vanuit hier.
     
  9. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Nou, net als in mijn eerste zwangerschap flikt het ziekenhuis mij dit weer in de laatste 2 weken vd zwangerschap en verpesten het gewoon voor mij. Omdat de bevalling sich perfect was gegaan de verleden keer en ik een topdokter had (die keer) dacht ik van: oké, het voordeel vd twijfel, misschien een samenloop van omstandigheden. Maar in deze kwestie heb ik er geen trek meer in. Ik ga dus ook niet meer naar die controles en zoek het zelf wel uit. Als zij hun eigen plan kunnen trekken, kan ik dat ook. Ik weet in elk geval wat ik aan mezelf heb en dat is bij hen nog maar afwachten. Misschien bel ik als ik moet bevallen - misschien wel niet.

    Helaas Flikken ze dit op de laatste minuut zodat je niet naar een ander ziekenhuis kan. Het ziekenhuis dat alternatieven biedt accepteert je niet zonder medisch dossier en dat moet je natuurlijk opvragen met zoveel werkdagen in acht genomen etc. En dat red ik al niet meer.
     
  10. Moekje

    Moekje Fanatiek lid

    29 apr 2012
    1.021
    1
    38
    NULL
    Zuid-Holland
    Hey Joycey,

    Ik denk dat t eerst even heel erg belangrijk is dat je kalmeert, dit gaat zo niet in je voordeel werken. Ik snap je frustratie. Maar ik snap de verloskunidge ook wel, wellicht s er iets mis zou gaan is zij degene die er op aangekeken word en dat kan voor haat verstrekkende gevolgen hebben.
    Neemt niet weg dat ze dot even met jw had moeten overleggen en bespreken.
    Ag ik vragen om welj ziekenhuis dit gaat? Ik loop om exact dezelfde redenen als jij bij de gyn, en ze hebben mij van te week geprobeerd te strippen alleen werkte mijn lijf nog miet genoeg mee ;). Uit welke omgeving kom je?
    Sowieso denk ik dat hwt niet wijs is om niwt meer naar ze toe te gaan, je wilt niet dat er iets mis is (weinig vruchwater of alecht functionerende placenta) en dat t gemist word.
    Kun je noet een andere arta krijgen? Wellicht 1 van de oude stempel? Ik heb een dame van rond de 60 schat ik en is nog van het noet lullen maar breien slag, maar super in jaar werk.
     
  11. moekkie

    moekkie Actief lid

    21 nov 2015
    350
    0
    0
    NULL
    NULL
    Onze dochter is geboren!
    Ze hebben mijn vliezen gebroken en 2 uur gewacht, had wel wat weeën activiteit maar niet echt sterk of regelmatig.
    Toen infuus langzaam aan gezet en daar kreeg ik om 13:30 pas goede weeën van. Om 14 uur 4 cm. Om 15 uur enorm pijnlijke weeën (voelde als de laatste 2 cm van mijn oudsten)
    Dus zo teleurgesteld, wanhopig en verdrietig dat ik toen pas 5 cm bleek te hebben. Omdat ik die pijn niet meer trok morfine pompje gekregen en daarmee bleven de weeën pijnlijk maar net iets beter te doen en tussendoor steeds 2 minuten om bij te komen, dat pompje hielp me te ontspannen tussendoor.
    Om 16:45 voelde ik al persdrang en ik had volledige ontsluiting.
    Ze is binnen anderhalve minuut en 1 perswee geboren! Bizar snel gegaan dus op het laatst.
     
  12. Yessie26

    Yessie26 Actief lid

    30 okt 2013
    433
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wauw Moekkie ook een snelle bevalling wel!
    Gefeliciteerd nu lekker genieten :)
     
  13. Wenda

    Wenda Fanatiek lid

    12 dec 2013
    2.431
    1.398
    113
    Gelderland
    Joycey, wat een gedoe allemaal. Maar zou inderdaad wel naar de controles gaan enzo. Maar snap heel goed dat je er enorm van baalt. Hopen dat de kleine dit weekend komt!!

    Gefeliciteerd Moekkie!! Lekker bijkomen nu

    Hier, beetje een dip. Ml is weg en komt pas heel laat weer thuis. Gelukkig is mn schoonzusje even geweest. Maar voel me nu best wel alleen en fa dan overal over nadenken:( zo maar ff douchen en dan mn bedje in
     
  14. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Het Zaans Medisch Centrum - en je krijgt elk bezoek een andere arts. Dus je moet het maar afwachten. Misschien krijg ik maandag wel weer een arts die bezwaar heeft tegen het strippen en begint de sores opnieuw.

    Nee bedankt, ik ga ook niet meer naar de controles. Ik heb zelf een angelsound, een bloeddrukmeter en heb de ervaring van de eerste zwangerschap. Het ziekenhuis zorgt ervoor dat ik lichamelijk klachten krijg. Ik ben nog nooit zo emotioneel en misselijk geweest mét daarbij een torenhoge bloeddruk van al dat gedoe vandaag. Het ziekenhuis moet zijn plek kennen. Vandaag was dat duidelijk grensoverschrijdend. Misschien bel ik ze als ik ga bevallen - misschien ook wel niet ;)
     
  15. Sammie1

    Sammie1 Fanatiek lid

    14 feb 2012
    3.494
    2
    38
    Van harte Moekkie!!!
     
  16. Moekje

    Moekje Fanatiek lid

    29 apr 2012
    1.021
    1
    38
    NULL
    Zuid-Holland
    Moekkie van harte gefeliciteerd! Lekker genieten van je meisje en hewl veel sterkte met het herstel!
     
  17. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Jeeej, gefeliciteerd :D

    Sorry, zie je bericht nu net pas. Zat even iets te vol vanavond.

    Hier ondertussen het restant v/d slijmprop weg en weer opnieuw weeën. Laat maar lekker zo doorgaan, scheelt weer inleiden ;)
     
  18. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.930
    2.383
    113
    Gefeliciteerd moekkie!! Super goed!!
     
  19. disneymama88

    disneymama88 Bekend lid

    6 jan 2015
    601
    0
    16
    Vrouw
    Verkoopmedewerkster
    Zuid-Holland
    Vannacht is onze dochter om 00:25 geboren via een keizersnede! De ballon deed goed zijn werk, had gisterochtend 2-3 cm ontsluiting dus vliezen gebroken en infuus gezet! Elke half uur weer een dosis hoger tot ze half 12 kwam kijken, ik had toen cm ontsluiting! Jeej gaat de goede kant op dacht ik, ze vertelde namelijk dat het meestal vanaf de 5 cm ineens hard gaat als je bent ingeleid! Mij best dacht ik! Om 2 uur weer gekeken hoe of wat en nog steeds 4 cm en nog niet veel weker, wel iets. Dus pethidine prik gekregen, want het begon goed zeer te doen en ze kwamen om de minuut en duurde een minuut! Helaas waren ze niet sterk genoeg! Om 8 uur weer gekeken en toen was het eindelijk 5 cm, maar de pethidine prik was uitgewerkt en de gyn vond het verstandig een ruggenprik te doen omdat ik er echt doorheen zat (die nacht maar 3 uurtjes geslapen) en ze had nog met een echo gekeken naar de lichting van de kleine omdat ze nog steeds erg hoog lag! Madam bleek dus een sterrenkijker, ze keek letterlijk omhoog naar het plafond. Dus werd besloten me op mijn zij te laten liggen in de hoop dat ze nog wat zou draaien omdat ik toch nog wat vruchtwater had! Helaas dat gebeurde uiteindelijk ook niet en na veel wikken en wegen is toen besloten maar over te gaan op de keizersnede. Helaas is deze mij echt zwaar tegengevallen en hoop ik nooit meer zo te hoeven bevallen, maar goed dat is voor heel veel later en ga ik me nu absoluut niet druk om maken! Onze kleine meid weegt trouwens 3420 gram en is 50 cm klein en heeft gisteren heerlijk 20 minuten bij me gedronken!
    Voor de dames onder ons die nog moeten bevallen, heel veel succes en binnen een paar weken hebben jullie de kleine in jullie armen!
     
  20. moekkie

    moekkie Actief lid

    21 nov 2015
    350
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gefeliciteerd disneygirl!!
    Wat ontzettend jammer dat het een ks is geworden, maar het belangrijkste is dat ze gezond ter wereld is gekomen!
    We hebben het er op zitten :)
    Ik had die nacht van de ballon trouwens ook maar 3 uur geslapen, niet fijn. Helaas vannacht ook maar anderhalf uur.
    Ons meiske is een beetje misselijk dus ze spuugde en was wat onrustig. Bleek ze ook al de hele luier volgepoept te hebben! Dus net na de voeding van half 4 hebben we allebei even heerlijk geslapen. Ze slaapt nu nog en ik kan uren naar haar kijken.
    Wat is het ook heerlijk om haar te knuffelen en te kussen.
    Echt een roze wolk!

    Dames die nog moeten, zet m op! Het is het wachten allemaal waard!
     

Deel Deze Pagina