"Het kan nu iedere dag/nacht gebeuren", wie ook?

Discussie in 'De bevalling' gestart door schoentje24, 28 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Dreamz3

    Dreamz3 Fanatiek lid

    9 dec 2010
    3.296
    96
    48
    Wow dat is lekker snel zeg!
    O wat een lief schatje, echt zooooo schattig. Geniet er maar van!
     
  2. kimmy89

    kimmy89 Actief lid

    9 aug 2015
    408
    48
    28
    Wat een snelle bevalling zeg. Nu snap ik dat jullie je zorgen maken of jullie man wel optijd thuis is. Mijn VK zegt dat de eerste bevalling meestal 24 uren duurt. Mijn man heeft ook 3 uren reistijd vanuit zijn werk maar dat lukt dan nog makkelijk. Ik snap niet hoe het zo snel kan dan. Nu ga ik me toch zorgen maken.

    Sinds een week heb ik echt last van mijn onderbuik en rug. Ik denk dat het bandenpijn is wat doorstraalt naar mijn rug.. maar weet niet zeker. Ook mijn buik staat af en toe super strak. Dat is volgens de VK de baby die er tegenaan drukt. Mijn buik is niet zo dik dus de baby heeft niet veel ruimte.

    Het vervelende vind ik dat ik niet wil thuiszitten de hele dag, maar ook niet ver van huis wil zijn voor het geval het ineens begint. Wat zijn dit frustrerende dagen....

    Wanneer gaan jullie naar de gynaecoloog? Als het er met 41 weken nog niet is? En jullie bellen dan zelf het ziekenhuis of de huisarts?
     
  3. Wenda

    Wenda Fanatiek lid

    12 dec 2013
    2.431
    1.398
    113
    Gelderland
    Essie Gefeliciteerd!! Wat een snelle bevalling zeg

    Kimmy, ik vind 24uur wel heel lang hoor. Niemand in mijn omgeving die er zolang over heeft gedaan. Mijn eerste bevalling duurde 14uur. De eerste is meestal wel langer dan de 2e! 3 uur reistijd is best lang. Zou dan denk wel gelijk bellen als je het idee hebt dat het echt begonnen is.

    Hier, het is hier warm en ik heb er gelijk last van:cool: mn voeten lopen weer helemaal vol. Ben ook een beetje duizelig en kortademig. Pff baby kom op:D
     
  4. Ellamalou

    Ellamalou Fanatiek lid

    22 jan 2011
    1.416
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ohhh zo'n mooie dochter!!
     
  5. Moekje

    Moekje Fanatiek lid

    29 apr 2012
    1.021
    1
    38
    NULL
    Zuid-Holland
    Hallo dames,

    Wij zijn zondag om 14.46 de trotse ouders geworden van onze zoon R.avi.
    Hij woog 3655 gram en is tot nu toe heel erg tevreden.
    De bevalling was best heftig maar wel heel vlot (volledig verhaal volgt nog).
     
  6. Dreamz3

    Dreamz3 Fanatiek lid

    9 dec 2010
    3.296
    96
    48
    Moekje, van harte gefeliciteerd! Rust eerst maar eens lekker uit en geniet van jullie zoon!
     
  7. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Van harte gefeliciteerd Moekje. Leuke naam. Geniet lekker van hem.

    Essie, jij ook gefeliciteerd en wat een prachtig meisje zeg.

    Kimmy, ik wil je niet bang of ongerust maken, maar mijn eerste bevalling duurde maar net 4.5 uur. Ik zou dus zeker niet zomaar van 24 uur uit gaan. Ik vind 24 uur ook wel erg lang en erg ruim genomen van je vk.
     
  8. Yessie26

    Yessie26 Actief lid

    30 okt 2013
    433
    0
    0
    NULL
    NULL
    Essie en Moekje gefeliciteerd!

    Kimmy mijn eerste bevalling was ook erg vlot...
    Tuurlijk is het wel zo dat ze uitgaan van cm ontsluiting per uur... Maar 24 uur? Dat is wel lang hoor. Je weet het natuurlijk nooit van te voren.

    Rataplan toch de 40 weken gehaald, wanneer heb je weer controle? Strippen ze bij jou voor 41 weken?

    Ik moet met 40+2 weer en dan willen ze me waarschijnlijk wel strippen! Hoop natuurlijk dat hij eerder komt maar ga er maar niet van uit..
     
  9. Mamaa6

    Mamaa6 Bekend lid

    10 jun 2015
    933
    563
    93
    Gisteravond vliezen gebroken nu wachten op goede weeën anders infuus 😱😰
    Vannacht wel lichte weeën een paar keer maar zette niet door
     
  10. zusters

    zusters Lid

    15 apr 2016
    64
    0
    0
    Moekje , van harte gefeliciteerd!! Leuke naam! Ben erg benieuwd naar je bevallingsverhaal :)

    Kimmy, mijn eerste bevalling heeft in totaal 3uur geduurd :) 24 uur is wel erg lang hoor, nog nooit gehoord van iemand in m'n omgeving.
     
  11. zusters

    zusters Lid

    15 apr 2016
    64
    0
    0

    Oehhh spannend zeg, veel succes!!
     
  12. Buitenleven

    Buitenleven Niet meer actief

    Wat een mooi schattig meisje en prachtige naam, gefeliciteerd!
     
  13. Wenda

    Wenda Fanatiek lid

    12 dec 2013
    2.431
    1.398
    113
    Gelderland
    Moekje, gefeliciteerd!!

    Mamaa, spannend!

    Hier, heb sinds gisteravond al zeurende buikpijn. Maar geen krampen ofzo. Heb slecht geslapen vannacht. Wist niet hoe ik liggen moest en toen ik net sliep ging zl lopen spoken. Heb het wel een beetje gehad nu. Vanmiddag om 5uur naar de vk. Zal wel niks bijzonders zijn. En vanavond moet ml weer werken dus wordt een pittig dagje
     
  14. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Yessie: ja idd. De 40 weken zijn vandaag gehaald. Ik weet niet hoe het zit bij mijn vk. Ik heb straks een afspraak dus ik ga het wel vragen of ze al willen strippen. Ben benieuwd
     
  15. Yessie26

    Yessie26 Actief lid

    30 okt 2013
    433
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wenda; 5 dagen thuis met je zoon op dit moment lijkt me inderdaad pittig zeg! Heb je fam of vrienden die hem een paar uurtjes kunnen opvangen of vind je dat zelf niet prettig?
    Ik ben heel blij dat de opvang bij het kdv en oma gewoon doorloopt.
    Ik vind de dagen thuis met haar pittig op het moment maar kan ook nog genieten vd laatste 1 op 1 momenten. Maar ben ook blij als ze morgen weer naar de opvang gaat😁 Niet alleen voor mezelf maar ook zeker voor haar. Even andere omgeving, andere kinderen, lekker spelen.

    Rataplan ben ook benieuwd wat je vk zegt!
     
  16. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Lijkt me best pittig om nog een peuter rond te hebben lopen. Mijn dochter is al 7 en zit lekker op school. En daarbuiten hoef ik haar niet meer continu te entertainen. Scheelt echt een hoop
     
  17. Wenda

    Wenda Fanatiek lid

    12 dec 2013
    2.431
    1.398
    113
    Gelderland
    Het is ook best pittig moet ik zeggen. Hij kan soms best lief spelen, maar vooral als hijsslecht geslapen heeft ben je echt druk met hem. Ik zal ook blij zijn als hij lekker op bed ligt. Heb nu ook flink last van zeurende buikpijn. Ben weer een beetje te druk denk
     
  18. Lidiola

    Lidiola Lid

    8 okt 2015
    89
    0
    0
    Zoetermeer
    #1078 Lidiola, 31 mei 2016
    Laatst bewerkt: 31 mei 2016
    Moekje, gefeliciteerd!

    Mamaa, oehh zoo spannend!!

    Rataplan, ik ben benieuwd wat ze bij jou zeggen! Bij mij was het zo een domper vorige week..

    Hier nog steeds noppes nada! Gister avond was ze niet normaal druk! Heel me buik werd kort en klein getrapt.. Ze heeft het daar blijkbaar nog prima. Hier vanavond ook een spraak met de vk en manlief gaat dit keer mee, dat vind ik wel prettig 😄 Dadelijk eerst met me zoon mee naar zwemles..

    Bij mij heeft de vorige bevalling iets meer dan 24 uur geduurd.. Van eerste wee (dat ik zeker wist dit is het) tot hij geboren is..
     
  19. Rataplan

    Rataplan Fanatiek lid

    25 apr 2015
    1.534
    107
    63
    Net terug van de VK. Mijn bloeddruk is nu toch wel weer iets te hoog en vk kwam zelf met het idee om te strippen. Daar heb ik natuurlijk geen nee op gezegd.
    Ze heeft niet helemaal goed kunnen strippen helaas. Heb wel al 2cm ontsluiting, maar baarmoedermond lag best wel diep en ze kon er niet helemaal bij om goed om het hoofdje heen de vliezen los te maken. Ben half gestript dus.

    Verder is het normaal gesproken zo dat ze afwachten tot 42 weken met inleiden, maar ik mocht er ook voor kiezen om het eventueel op 41 al in te laten leiden. Daar heb ik voor gekozen ivm mijn bloeddruk.

    Donderdagochtend kom ik terug voor controle. Dan gaan we bespreken of we het nog over het weekend laten gaan of toch voor het weekend nog gaan inleiden.

    Voor nu ook een homeopathische korrel meegekregen onder het mom van 'baat het niet, dan schaadt het niet' en deze moet ik in een flesje water doen en elkec2 uur schudden en een slok nemen. Mocht het werken, dan moet dat zeker voor morgenavond te merken zijn. Is natuurlijk dan achteraf altijd de vraag of het het strippen of het korreltje is geweest.

    Voor nu dus weer in spanning afwachten.

    Ik hoop dat het wel snel komt, mijn dochter lijdt ook wel erg onder de spanning. Voor de 2de keer dat ze zich niet lekker voelt ed.
     
  20. Theemuts02

    28 sep 2015
    96
    0
    0
    NULL
    NULL
    Gefeliciteerd Essie, Joycey en Moekje met de geboorte van jullie kindjes! Wat fijn om te lezen dat alles voorspoedig is gegaan. Heel veel geluk gewenst met elkaar, rustig aan herstellen en geniet van elkaar!!

    @wenda: petje af dat je dat allemaal volhoudt zeg. Is best pittig om ze met deze termijn zoveel thuis te hebben.

    @hier: een paar rot dagen gehad qua longen. Ik lijk niks op te knappen en baal daar als een stekker van. Wil me zo graag wat beter voelen! Gelukkig vannacht een redelijk goede nacht gedraaid en vanmorgen na het naar school brengen van dochter weer op bed gegaan en nog een paar uurtjes geslapen. Maar van mij mag ze wel komen! Hoop dat mijn longen dan kunnen opknappen en ik ook weer voor m'n andere kids kan zorgen. Ik kan aan ze merken dat zij zich ook druk maken om mama. En dat vind ik weer heel sneu om te zien.
    We gaan het zien. Zo nu en dan een onrustige onderbuik en rug, 's avonds veel harde buiken. Maar dat zegt natuurlijk helemaal niks!
    Bij ons in het ziekenhuis strippen ze niet. Inleiden bij 41 weken. Dus we gaan het zien de komende weken. Kan in ieder geval nooit langer dan 2 weken meer duren ;)
     

Deel Deze Pagina