Wij gooien hier niet zomaar iets weg. Ik ben wat voorzichtiger met melk, maar 1 dag over datum is geen probleem. Verder kijken we naar vlees/vis etc goed naar hoe het ruikt/er uit ziet. Als we het niet vertrouwen gooien we het weg, maar dat gebeurt bijna nooit. Zonde om eten weg te gooien. Maar moet dan wel zeggen dat mijn man de boodschappen doet en die weet precies wat er in de voorraadkast of in de koelkast ligt en past daar zijn boodschappenlijst/eetlijst op aan zodat er niets heel lang blijft staan.
Ik denk ook dat er een verschil in zit in hoeveel koop je en hoeveel gebruik je daadwerkelijk. Wij verbruiken bijna altijd de spullen voor de datum. En dan verpil je heel weinig.
Ik gooi alles weg na de hbd. Melk vind ik vaak de dag vN de houdbaarheid niet eens lekker meer dus dan gooi ik het ook weg. Zonde misschien maar ik wil geen risico lopen.
Ik kijk vaak niet eens naar de datum. Van pasta, rijst etc sowieso nooit. Vind het zonde dat mensen iets weggooien zonder te controleren of t nog goed is.
Ik ben wel benieuwd of degenen die zeggen: o nee over de datum kieper ik zo weg daar geen moeite mee hebben?
Nee met vlees en dergelijke doe ik dat nooit. Ik ging meer uit van zuivel en verse sappen (yogurt, melk, sapjes etc)
Het meeste wat over de datum is gooi ik weg. Alleen melk of karnemelk drink ik nog wel eens een of twee dagen over de datum als het nog goed ruikt.
Eten bewaren | Voedingscentrum Dus: alleen als iets over de TGT-datum is, meteen weggooien. Voor al het andere:gebruik je verstand en zintuigen. THT is niet voor niets een Tenminste Houdbaar Tot -datum, als in 'in-ieder-geval-tot' of 'minimaal-tot' en misschien nog wel veel langer. Bewaarlijstjes: Hoe bewaar ik... ? | Voedingscentrum
Gooi alles weg behalve de droge producten en droge kruiden. Gooi ook pakken sap weg al het 3 dagen openstaan. Gebruik me zintuigen wel voor iets anders
Alle versproducten gooi ik direct weg als het nabij de houdbaarheidsdatum zit. Ik ben daar altijd wat paranoïde over ivm m'n werk als microbiologisch analist 😂. Droge kruiden en paneermeel e.d. Let ik niet zo op.
Alles wat voorbij de datum is gaat de kliko in. Daarnaast ook drinken dat meer dan 4 dagen ongeveer open staat. Koekjes/chips waarvan verpakking al week open ligt en alles waarvan ik de datum niet meer kan lezen.
Misschien kan iemand het mij vertellen ? Heb truffelmayo in de koeling staan, van de versafdeling van de ah... Hbd van gister.. Morgen gewoon open maken en dan opmaken?