Hier hebben ze alledrie borstvoeding gekregen en de middelste had reflux. Maar ook hier altyd op tijd kunnen eten of eten maken. De eerste week verzorgden mijn moeder of schoonmoeder het eten. Maar daarna kookte ik gewoon zelf. Maar ik vind het wel een slim idee van ts daar niet van.
Ik ben ook aan het voorkoken. Ik hoorde al ervaringen dat (uitgebreid) staan koken in de eerste weken er vaak niet inzit, en dat het dan ook nog vaak eens aan inspiratie ontbreekt. Kook dus nu telkens extra grote porties en dan vries ik er 2 van in. Ik heb tot nutoe: - 2 porties pasta groenten/bolognese - 2 porties alleen de saus - 2 soorten lasagne - 2 porties jamie oliver vistaart - 2 porties gehakt-witlof ovenschotel Ik heb bij de makro van die metalen bakjes gehaald voor de ovengerechten, hoeven we zelfs niet af te wassen Daarnaast heb ik een abonnement afgesloten bij hello fresh, heb ik nu op gepauzeerd staan maar kan dus gelijk geactiveerd worden als we het nodig hebben.
Haha ik heb ze hier ook al verteld dat ze eten mee moeten nemen als ze komen. En vries idd ook t eea in voor in de eerste weken erna
Bij de eerste niet gedaan en dat ging prima. Man heeft gekookt of we kregen wat eten van familie. Misschien dat ik het nu doe voor een paar dagen. Maar ik heb het zeker niet gemist.
De vorige keer heb ik het niet gedaan, nu ben ik ook niet van plan om vooruit te gaan koken. Het is juli/augustus als de baby komt, dan heb ik liever de vriezer vol waterijsjes en ijsklontjes dan vol stamppotten en stoofschotels. Ik heb het trouwens bij de eerste ook helemaal niet gemist. Man heeft de eerste week gekookt (ivm ks kon ik nog niet zoveel) en daarna kon ik dat prima weer. Het is hier nooit zo hectisch geweest dat koken niet gelukt is. Als ik mijn handen vol had aan de baby wachtte ik gewoon tot man thuis was en ik heb sowieso altijd wel dingen in huis voor een snelle maaltijd.
Ja dat kan ik me voorstellen! Ik hoop dat dit kindje net zo makkelijk is als z'n broer en zus. 😁
Ik heb het bij de eerste wel gedaan. Gewoon extra grote portie gemaakt en dan de helft ingevroren. Zo was het nauwelijks extra werk, maar had ik wel wat achter de hand. Ik had kip-curry, pasta saus en wat stoofvlees. Niet heel veel, maar gewoon lekker om wat te hebben wat in geval van nood opgewarmd kon worden. Ik heb het nooit per se nodig gehad, maar vond het een paar keer wel lekker. Als je moe bent hoef je gewoon geen moeite te doen, dat is gewoon fijn. Bij de tweede en deze doen we het niet, mijn man is thuisblijfvader, dus die zal alles gewoon doen.
Ik heb het wel gedaan, niet zozeer voor de eerste week ( want die kom je idd met moeder/schoonmoeder/partner/kraamzorg wel door, maar vooral voor de tweede en derde week waarin je lichamelijk nog niet helemaal de oude bent, nog erg moet wennen aan ( nog) een kindje en ik het soms niet voor mekaar kreeg om boodschappen te doen of echt te koken. En dat was echt niet elke dag, maar 1of 2 keer per week wel, en dan is het echt wel heel fijn als je zo iets uit de vriezer kan pakken.
Gaan we hier nu echt discussiëren over het wel of niet nodig vinden van koken vooraf? Zo is mijn originele vraag helemaal niet bedoelt. Ik word persoonlijk echt een beetje flauw van vrouwen die elkaar continu moeten 'afkraken' Kunnen wij elkaar niet gewoon wat meer steunen of in ieder geval ruimte geven? Laat mensen het gewoon lekker wel of juist niet doen. Ik heb echt met beide vrede en zoals ook al aangegeven - ik doe dit puur als een soort van luxe. Bedankt voor alle leuke tips en informatie! <3
Ik heb het wel gedaan, doe het nu vaak nog wel, meer soep/saus/wat dan ook en dan een deel invriezen. Ideaal! Mn dochter reageerde flink op kruiden/uien tijdens de BV, mocht je BV willen geven zou ik daarmee opletten. Zo heeft mn dochter een keer hele avond kramp gehad omdat ik fanatiek uiensoep had gegeten, oops!