Hoi, Wie kent er een goed recept voor volkoren pizzadeeg? Ik zie zoveel verschillende recepten, en dan vooral met verschillende hoeveelheden. Er staan ook verschillende rijs tijden bij. Wie heeft er ervaring, en kan aan een leek uitleggen hoe ik dit best doe? Evt. Ook tips hoe best te bakken? Hoeveel graden, hoe lang ongeveer? Bedankt!
Geen ervaring met volkoren. Wel met een bodem van bloemkool. Veel gezonder net zo lekker. Pizzabodem van bloemkool & mozzarella - MiCook
ik heb met mn zus en de kinderen wel eens pizza gemaakt gewoon met brooddeeg. werkte ook prima en smaakte goed.
Dankzij pizzapassie.nl kan ik nu ook heerlijke pizzas maken. Ik gebruik ipv tarwebloem ook volkorenbloem. succes!
Rijstijden hebben met meerdere dingen te maken: gebruik je een zuurdesemstarter of gist, hoeveel gist, hoe oud is je gist en vooral wat is de temperatuur in huis. Bij deeg moet je dus niet echt naar de klok kijken, maar naar je deeg. Als ik een volkorenpizza maak dan maak ik gewoon standaard volkoren brooddeeg.
Die met bloemkool is zeker het proberen waard! Islah, ik heb nu inderdaad tarwemeel voor volkoren brood in huis. Hiermee zou het dus moeten lukken? Ik heb ook gedroogde gist. Welke verhoudingen gebruik jij? Kneed je het helemaal met de hand? Of is de mixer met deeghaken handig? Hoelang moet je kneden?
Ik gebruik altijd volkoren tarwe of speltmeel. Ik doe het als volgt: - Zakje gist (gewoon van de jumbo) met 200 ml warm water mengen (ik gooi gewoon een glas warm water bij de gist); - Scheutje honing, scheutje olijfolie, snufje zout erbij, soms ook oregano of italiaanse kruiden; - volkoren tarwe- of speltmeel erbij gooien, hoeveelheid doe ik niet aan. Ik meng net zo lang tot het een goede structuur heeft. Ik doe dit altijd op gevoel ik gooi eerst een hoop meel erdoorheen, als dit te weinig is vul ik een beetje aan, is het teveel, gooi ik er een beetje water bij; - Bal van kneden; - Theedoek met warm water nat maken, deze over de bak met deeg leggen, op een warme plek 20-30 minuten laten rijzen. Soms heb ik geen warme plek in huis, dan staat het gewoon op t aanrecht. Daarna is het klaar, rol ik het deeg uit en beleg het bijv. met salami, vers gesneden groente, kaas en oregano. Heb je hier wat aan?
Volgens mij is het meest ideale als je 10 minuten kneed oid, maar dat vind ik altijd wel lang. Zelf kneed ik net zolang door tot het een goede compacte deegbal is en dan nog net iets langer kneden. Ik geloof dat je met kneden het deeg luchtiger en beter maakt. Maar dat kan een bakker vast beter uitleggen. (Ik kneed overigens gewoon met de hand - goede work-out voor je armspieren haha)