Vraagje aan de bakwonders onder ons.

Discussie in 'De lounge' gestart door RoxannaG, 13 jun 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. RoxannaG

    RoxannaG Niet meer actief

    Ik wil binnenkort een regenboogtaart gaan maken. Nu kom ik bij verschillende recepten tegen dat je daar een cake pan / sandwich pan voor nodig hebt. Maar kun je in plaats daar van ook een gewone springvorm gebruiken?
     
  2. Amy32

    Amy32 Bekend lid

    28 jun 2010
    700
    76
    28
    Ja hoor, kan prima. Ik heb hem vorig jaar gemaakt voor mijn dochter's verjaardag, gewoon een 26 cm springvorm
     
  3. RoxannaG

    RoxannaG Niet meer actief

    Top! Dank je wel.

    Was het de eerste keer dat je een regenboogtaart maakte? Heb je nog handige tips? :D
     
  4. Lotje84

    Lotje84 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    2.189
    0
    36
    Jazeker. Gewoon om beurten bakken.

    Meer tips?
    Niet te veel kleurstof erin doen als het beslag te licht blijft, want tijdens het bakken wordt het nog donkerder.
    Goed in de gaten houden en niet te droog bakken.
    Na het bakken de taart op zijn kop neerzetten zodat hij mooi plat wordt aan beide kanten.
    Met twee springvormen werken, zorgt ervoor dat je snel kan wisselen en je beslag niet te lang staat voordat de laatste kleur de oven in kan. Of bij een grote oven twee vormen tegelijk erin.

    Als je vaker biscuittaarten hebt gebakken, moet dit zeker lukken.
     
  5. tassie

    tassie Fanatiek lid

    23 mrt 2006
    1.888
    0
    36
    Je kunt ook alle kleuren in 1 x bakken. Google op rainbow marble cake voor een voorbeeld. Dan giet je kleur na kleur in het bakblik. Dat kan gewoon in een springvorm.
     
  6. Amy32

    Amy32 Bekend lid

    28 jun 2010
    700
    76
    28
    Maar dan vul je de taart niet?
     
  7. tassie

    tassie Fanatiek lid

    23 mrt 2006
    1.888
    0
    36
    Jawel hoor. Gewoon doorsnijden en vullen.
     
  8. mama0103

    mama0103 Bekend lid

    15 mrt 2016
    507
    39
    28
    Vrouw
    IK heb geen goede ervaringen met alle kleuren in een keer bakken, zou het gewoon 1 voor 1 doen. succes :)
     
  9. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.546
    2.016
    113
    dan gaan de kleuren door elkaar lopen...
     
  10. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.546
    2.016
    113
    Ik heb hem de eerste keer gebakken in een springvorm. Laag voor laag, gaat prima. Als je alle bakjes even zwaar houdt krijg je gelijke lagen.
    Idd niet teveel kleur toevoegen, wordt nog feller tijdens bakken.

    Ik weet niet voor hoeveel personen je hem wil hebben maar een 20 cm pan met 6 lagen wordt al een behoorlijk taart. Das al lastig genoeg als je hem wil bekleden met fondant/marsepein.

    Succes met bakken
     
  11. Rietje88

    Rietje88 Niet meer actief

    Ik zou ook gaan voor een maat waarbij er 2 tegelijk in de oven kunnen. En tussendoor wisselen. Het lijkt me niet zo lekker als de onderste laag veel langer is gebakken dan de bovenste laag.
     
  12. Ligero

    Ligero VIP lid

    1 aug 2011
    6.823
    1.533
    113
    De lagen worden natuurlijk dun omdat je uiteindelijk 6 lagen op elkaar stapelt.
    Hoe lang doe je ze dan in de oven? Is daar een formule Voor?
     

Deel Deze Pagina