Hi dames, Ik ben dol op serranoham en parmaham. Nu zie ik parmaham in het rijtje van voedingscentrum staan als zijnde dat je dat niet mag hebben. Hoe zit dat met serrano? Valt dat onder categorie "rauwe ham"?
Ja, zelfde categorie. Maar als je het voldoende verhit kan het wel! Natuurlijk wordt het wat krokant in de pan, maar misschien is dat voor jou een voldoende alternatief.
Ik heb het gewoon gegeten. Deze hammen die in Nederland worden verkocht, worden namelijk hier helemaal gezout en gedroogd.
Aangezien de meningen verdeeld blijven; gewoon even vragen bij de slager voordat je het koopt. En als je blijft twijfelen het even checken bij de verloskundige (maar ook vk's zijn weer verdeeld). De regel is 'het is rauw' maar het kan zeker dat de ham die wij in de supermarkt kopen, dusdanig bewerkt is dat het wel veilig is. Zou het in vreemde Italiaanse/Spaanse/Franse steegjesslagers dan wel ff laten liggen
Is inderdaad gedroogd en gezouten, dus geen kans op toxoplasmose. Wel kans op listeria, maar dat heb je denk ik bij alle snijwaren. Goed koel bewaren en niet te lang bewaren (zo vers mogelijk eten dus). De kans op listeria is in Nederland niet groot.
Hoe zit dat eigenlijk met carpaccio? Vorige zwangerschappen had ik er geen behoefte aan, maar nu heb ik er zin in. Ze zeggen dat het diepgevroren is, om het vervolgens zo in dunne plakken te krijgen.
Carpaccio zou ik niet doen. Invriezen is geen bewerking , als je het ontdooit is het nog steeds rauw vlees
Volgens het voedingscentrum mag je rauw vlees eten als je het eerst (zelf) meer dan 48 uur invriest op temp lager dan -12 (doe zelf -18). Dan sterven die bacteriën.. Zie op de site bij kopje 'voedingsadvies':Toxoplasmose | Voedingscentrum Zelf heb ik het alleen gedaan met van die spaanse worst.
Carpaccio is risico op toxoplasmose. Ik denk niet dat je ervan uit kan gaan dat alle carpaccio diepgevroren is geweest, dus dat zou je dan zelf moeten doen.