Serranoham/Parmaham

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door angela8923, 16 jun 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. angela8923

    angela8923 Actief lid

    11 apr 2016
    173
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hi dames,

    Ik ben dol op serranoham en parmaham. Nu zie ik parmaham in het rijtje van voedingscentrum staan als zijnde dat je dat niet mag hebben. Hoe zit dat met serrano? Valt dat onder categorie "rauwe ham"?
     
  2. anoniempje101

    anoniempje101 Bekend lid

    20 jun 2015
    735
    2
    0
    NULL
    NULL
    Serrano is ook rauw dus beter even laten staan....
     
  3. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    Ja, zelfde categorie. Maar als je het voldoende verhit kan het wel! Natuurlijk wordt het wat krokant in de pan, maar misschien is dat voor jou een voldoende alternatief.
     
  4. Ballon

    Ballon Niet meer actief

    Ik heb het gewoon gegeten. Deze hammen die in Nederland worden verkocht, worden namelijk hier helemaal gezout en gedroogd.
     
  5. Tulp21

    Tulp21 Niet meer actief

    Dit. Ze zijn helemaal niet rauw.
     
  6. Kiekeboe4

    Kiekeboe4 Niet meer actief


    Ik sluit me hierbij aan :)
     
  7. anoniempje101

    anoniempje101 Bekend lid

    20 jun 2015
    735
    2
    0
    NULL
    NULL
    Aangezien de meningen verdeeld blijven; gewoon even vragen bij de slager voordat je het koopt. En als je blijft twijfelen het even checken bij de verloskundige (maar ook vk's zijn weer verdeeld). De regel is 'het is rauw' maar het kan zeker dat de ham die wij in de supermarkt kopen, dusdanig bewerkt is dat het wel veilig is. Zou het in vreemde Italiaanse/Spaanse/Franse steegjesslagers dan wel ff laten liggen ;)
     
  8. Nova1984

    Nova1984 Actief lid

    31 jul 2015
    402
    0
    0
    NULL
    NULL
    ooh dat wist ik niet eens
    heb dat wel een aantal keer op hoor tijdens mijn zwangerschap
     
  9. Cindy2015

    Cindy2015 Fanatiek lid

    18 feb 2015
    1.425
    156
    63
    Is inderdaad gedroogd en gezouten, dus geen kans op toxoplasmose. Wel kans op listeria, maar dat heb je denk ik bij alle snijwaren. Goed koel bewaren en niet te lang bewaren (zo vers mogelijk eten dus). De kans op listeria is in Nederland niet groot.
     
  10. Koningsgezin

    Koningsgezin Fanatiek lid

    24 jan 2014
    1.689
    110
    63
    Hoe zit dat eigenlijk met carpaccio? Vorige zwangerschappen had ik er geen behoefte aan, maar nu heb ik er zin in. Ze zeggen dat het diepgevroren is, om het vervolgens zo in dunne plakken te krijgen.
     
  11. Pantoffelheldin

    Pantoffelheldin Niet meer actief

    Carpaccio zou ik niet doen.
    Invriezen is geen bewerking , als je het ontdooit is het nog steeds rauw vlees
     
  12. Bali2015

    Bali2015 Lid

    31 mrt 2015
    99
    1
    8
    NULL
    NULL
    Volgens het voedingscentrum mag je rauw vlees eten als je het eerst (zelf) meer dan 48 uur invriest op temp lager dan -12 (doe zelf -18). Dan sterven die bacteriën..

    Zie op de site bij kopje 'voedingsadvies':Toxoplasmose | Voedingscentrum

    Zelf heb ik het alleen gedaan met van die spaanse worst.
     
  13. Cindy2015

    Cindy2015 Fanatiek lid

    18 feb 2015
    1.425
    156
    63
    Carpaccio is risico op toxoplasmose. Ik denk niet dat je ervan uit kan gaan dat alle carpaccio diepgevroren is geweest, dus dat zou je dan zelf moeten doen.
     

Deel Deze Pagina