Hier hebben we ons weer ingeschreven nadat we huis kochten. Gewoon voor de zekerheid. Ik sta ook nog ingeschreven in mijn geboorteplaats. Bij beide is het zo dat je betaald om ingeschreven te staan en je moet reageren om kans te maken op een woning.
Wij hebben een koopwoning, beide staan (bijna) 10 jaar ingeschreven bij de woningbouw. Een stukje zekerheid voor dat kleine bedrag per jaar. Je weet nooit hoe de toekomst loopt
Ja, sinds een jaar of 2, toen de regels veranderd zijn. Ik heb nu een koopwoning en voorheen was het zo dat als ik zou willen huren, mijn woonjaren in m'n koopwoning ook zouden meetellen. Tot 1 of 2 jaar geleden, toen zouden deze woonjaren vervallen als je je niet zou inschrijven bij de woningbouwvereniging, dus dat heb ik toch maar gedaan. Ik ben kostwinnaar dus als ik m'n baan kwijt zou raken zouden we het met z'n tweeën niet lang volhouden hier. Daarnaast zijn de wachttijden hier belachelijk, denk wel 10 jaar voor een flatje. M'n partner heeft zich ook direct weer ingeschreven toen we gingen samen wonen.
Geen idee waar jullie zijn ingeschreven, maar waar wij ons hebben ingeschreven kun je de inschrijving laten splitsen zonder dat iemand meettijd verliest. Gewoon even navragen
Nee, vinden wij niet noodzakelijk. Wij hebben een koopwoning op 1 inkomen en hebben het op andere manieren goed geregeld mocht één van ons (of allebei) wat overkomen.
Ik schrijf me altijd weer opnieuw in zodra de inschrijvingen vervallen. Je weet toch nooit hoe het loopt.
Ja. Gewoon voor de zekerheid. Voor die 12 euro per jaar net wat meer zekerheid. Sta nu 8 jaar ingeschreven. Hebben een koophuis Bijv als man baan verliest en we het niet meer kunnen betalen of scheiding. Voor bij overlijden van een van ons komt het huis bijna vrij dus dat is goed gedekt om problemen te voorkomen
Door dit topic toch even gaan kijken maar ik zou alleen al teveel verdienen om recht te hebben op een sociale huurwoning (of tenminste ik lees dat 80% van de woningen daaraan aan verhuurd zal worden en 20% aan hogere inkomens) Weet iemand dan of dit altijd zo is of per gemeente verschillend. Of ben ik dan altijd aangewezen aan particuliere huur/kopen mocht ik alleen komen te staan? Ik kan natuurlijk ook mijn baan kwijt raken ofzo en dan zou het misschien wel weer een ander verhaal zijn. Kun je je áltijd inschrijven bij de woningbouw? Ik denk dat ze pas kijken naar het inkomen op het moment dat je ook woning nodig hebt? Of houd ik dan een plek voor andere mensen ''bezet''? (allemaal niet van toepassing ik hoop nog heeeeel lang samen te blijven maar door dit topic en de hoeveelheid mensen die toch ingeschreven staan ben ik mij er even een beetje in gaan verdiepen en misschien is het handig?)
Bij inschrijving maakt inkomsten niet uit. Wordt er een woning toegewezen kijken ze naar financiële situatie en of het huis verhuurt mag worden aan die persoon. Te laag of te hoog inkomen kan rede zijn om het huis niet toe te wijzen. Je kunt een berekening doen en dan kun je precies in welke prijs categorie je kunt reageren.
Nee. Mochten vriend en ik uit elkaar gasn, verdien ik zelf genoeg om een appartement/huisje te kopen.
Ladybug, dan ben je aangewezen op particuliere huur of koop. Uiteindelijk zijn sociale woningen voor mensen die niet zelf aan een woning kunnen komen.
Nee, wij staan niet ingeschreven. Mijn man heeft al jong gekocht. Voor hem zal koop geen probleem zijn en ik schrijf mij ook niet in.