Recepten met venkel gevraagd

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 27 jun 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik kreeg van mijn broer net een hele groentezak, stuk of 5, venkel.

    Geeeeen ideeeee wat ik hier mee kan!
    Zou niet eens weten hoe ik het klaar moet maken:)

    De smaak ken ik wel en hou ik ook zeker van.

    Willen jullie je favoriete venkelrecept met mij delen?
     
  2. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Venkel
    Aardappel
    Chorizo
    Parmezaanse kaas

    Aardappels schillen en in stukken
    Venkel snijden in stukken

    Allebei ff paar minuutjes koken

    Chorizo worst in plakken snijden

    Ovenschaal invetten en alles in de ovenschaal 30 min op 180 graden

    Als laatst flinke laag parmezaan erover en Eetsmakelijk 😋
     
  3. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Venkel, koolrabi, appel, walnoot, honing en geitenkaas in ovenschaal. Half uur in oven ongeveer, op 180 grade. Smullen maar!

    Ik doe meestal 2 venkel, 1 flinke koolrabi, 1 flinke appel of 2 kleintjes, twee handjes waknoot, 2 a 3 eetlepels honing, half pakje zachte geitenkaasjes verkruimeld. Venkel, koolrabi en appel mooi klein snijden.
     
  4. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Alles rauw er in?? Niets voorkoken oid?
     
  5. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
  6. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Rauw er in idd, gaat prima hoor! Venkel kun je ook heel goed rauw eten trouwens, bv een salade met venkel en sinaasappel, lekker bij gebakken vis en rijst bv.
     
  7. sjorsje

    sjorsje VIP lid

    17 aug 2007
    11.361
    266
    83
    Noord-Brabant
  8. jessy77

    jessy77 VIP lid

    9 aug 2007
    8.640
    5.947
    113
    Venkel en sinaasappel in blokjes snijden, lenteuitje snipperen, druppeltje olijfolie, heel klein beetje zout en je hebt een heerlijke, frisse salade!
     
  9. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.387
    113
    Vrouw
    Broek
    #9 Majo1983, 27 jun 2016
    Laatst bewerkt: 27 jun 2016
    Simpel, mager en echt heerlijk! Mijn favoriete groentengerecht... De zoete venkkel krijgt een heerlijk zoutje door de bouillon..

    2 vekelknollen,
    4 tenen knoflook, in de schil,
    olijfolie,
    250 ml bouillon,
    peper en zout.

    Maak de venkelknollen schoon door de eventuele beschadiging weg te snijden. Snijd de stengels eraf, bewaar de veerachtige blaadjes. Snijdt de wortelaanzet weg, maar niet te diep, want dan valt de groente uiteen. Halveer de knollen, en wanneer ze groot zijn verdeel ze dan in kwarten. Verwarm olijfolie in een braadpan. Leg de stukken venkel in de pan met de platte kant naar onder. Voeg de ongeschilde knoflookteentjes toe. Bestrooi de groenten met wat zout en flink peper uit de molen. Bak de venkel in 10 minuten mooi bruin, draai de stukken tijdens het bakken voortdurend om tot ze aan alle kanten bruin worden. Giet na de tien minuten de bouillon bij de venkel en roer de aanbaksels van de bodem van de pan. Breng de bouillon aan de kook en zet de pan dan op een middelhoog vuur. Regel het vuur zo dat de bouillon tijdens het smoren inkookt tot een mooie stroperige jus. Na een goed half uur zal je venkel gaar zijn. Schik de groenten op een verwarmde schaal en giet de saus erover. Bestrooi de groenten met het gehakte venkelloof.
     
  10. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.387
    113
    Vrouw
    Broek
  11. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Oh dankjewel! Klinkt heerlijk en duidelijk omschreven!
     
  12. Decca1980

    Decca1980 Fanatiek lid

    22 nov 2011
    1.068
    0
    0
  13. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
  14. Lana85

    Lana85 Fanatiek lid

    4 okt 2012
    2.036
    0
    36
    provincie Utrecht
    Aardappel en venkel koken en stampen met wat crème fraish.
    Naar wens toevoegen van spekjes, evt geitenkaas en of honing, zongedroogde tomaatjes
     
  15. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.688
    2.387
    113
    Vrouw
    Broek
    Het is heerlijk en uit de knoflooktenen komt de gaargepofte boterzachte knoflookcreme, heerlijk op een stokbroodje bijv. haha.
     
  16. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.174
    10.706
    113
    Ik maak ze vaak gegratineerd met courgette: venkel in reepjes en heel kort in kokend water voorgaren, courgette in halvemaantjes. Husselen met zout, peper en creme fraiche, kaas erover en 15 minuten op 200 graden 😋

    Of een soepje van venkel en wortel met creme fraiche of kokosmelk

    Laatst heb ik ook onder meer venkel gebruikt onder een lamsschouder uit de oven... Sjiek en viel goed in de smaak!

    O dat recept klinkt ook heerlijk majo!
     
  17. iMoeder

    iMoeder VIP lid

    30 okt 2015
    5.943
    6.290
    113
    Wauw ik ga ook maar eens om venkel..
     
  18. Aries

    Aries Niet meer actief

    In een salade met spinazie, geitenkaas en sinaasappel en ik vind het ook heel lekker door een pastasaus met gehakt en tomaat.
     
  19. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Oh dat klinkt ook lekker zeg!
    Ik ga even op zoek naar de verhoudingen!
     
  20. Medinilla

    Medinilla Actief lid

    20 mei 2016
    317
    32
    28
    Heb venkel in de kas staan, ik ga zeker een recept hier uit pakken !
     

Deel Deze Pagina