Ik kreeg van mijn broer net een hele groentezak, stuk of 5, venkel. Geeeeen ideeeee wat ik hier mee kan! Zou niet eens weten hoe ik het klaar moet maken De smaak ken ik wel en hou ik ook zeker van. Willen jullie je favoriete venkelrecept met mij delen?
Venkel Aardappel Chorizo Parmezaanse kaas Aardappels schillen en in stukken Venkel snijden in stukken Allebei ff paar minuutjes koken Chorizo worst in plakken snijden Ovenschaal invetten en alles in de ovenschaal 30 min op 180 graden Als laatst flinke laag parmezaan erover en Eetsmakelijk 😋
Venkel, koolrabi, appel, walnoot, honing en geitenkaas in ovenschaal. Half uur in oven ongeveer, op 180 grade. Smullen maar! Ik doe meestal 2 venkel, 1 flinke koolrabi, 1 flinke appel of 2 kleintjes, twee handjes waknoot, 2 a 3 eetlepels honing, half pakje zachte geitenkaasjes verkruimeld. Venkel, koolrabi en appel mooi klein snijden.
Ik heb van de week dit gemaakt, iedereen was razend enthousiast! Kip met sinaasappel en venkel uit de oven - myTaste.nl
Rauw er in idd, gaat prima hoor! Venkel kun je ook heel goed rauw eten trouwens, bv een salade met venkel en sinaasappel, lekker bij gebakken vis en rijst bv.
Pasta met venkel en groene asperges - Chickslovefood.com Echt ontzettend lekker, ik maak 'm trouwens zonder de pesto en ipv geitenkaas gewoon parmezaanse kaas.
Venkel en sinaasappel in blokjes snijden, lenteuitje snipperen, druppeltje olijfolie, heel klein beetje zout en je hebt een heerlijke, frisse salade!
Simpel, mager en echt heerlijk! Mijn favoriete groentengerecht... De zoete venkkel krijgt een heerlijk zoutje door de bouillon.. 2 vekelknollen, 4 tenen knoflook, in de schil, olijfolie, 250 ml bouillon, peper en zout. Maak de venkelknollen schoon door de eventuele beschadiging weg te snijden. Snijd de stengels eraf, bewaar de veerachtige blaadjes. Snijdt de wortelaanzet weg, maar niet te diep, want dan valt de groente uiteen. Halveer de knollen, en wanneer ze groot zijn verdeel ze dan in kwarten. Verwarm olijfolie in een braadpan. Leg de stukken venkel in de pan met de platte kant naar onder. Voeg de ongeschilde knoflookteentjes toe. Bestrooi de groenten met wat zout en flink peper uit de molen. Bak de venkel in 10 minuten mooi bruin, draai de stukken tijdens het bakken voortdurend om tot ze aan alle kanten bruin worden. Giet na de tien minuten de bouillon bij de venkel en roer de aanbaksels van de bodem van de pan. Breng de bouillon aan de kook en zet de pan dan op een middelhoog vuur. Regel het vuur zo dat de bouillon tijdens het smoren inkookt tot een mooie stroperige jus. Na een goed half uur zal je venkel gaar zijn. Schik de groenten op een verwarmde schaal en giet de saus erover. Bestrooi de groenten met het gehakte venkelloof.
Deze is ook erg lekker; die limoen creme fraiche maakt het zon heerlijk fris lente/zomer soepje... Venkelsoep met limoen-crème fraîche - recept | 24Kitchen
Dit gerecht eten wij vaak. Heerlijk: Jamie Oliver: spaghetti met salami, venkel en tomaten - recept - okoko recepten Zelf vind ik venkel ook lekker in een salade met sinaasappel, maar mijn man is allergisch voor rauwe groenten en dus eten we het niet zo snel. Maar dit recept is ook erg lekker: https://www.jamiemagazine.nl/recepten/salade-met-venkel-en-sinaasappel-en-amandelen.html
Deze vind ik erg lekker (zijn veel variaties op, google maar op vispotje met venkel) Provençaalse meerval - Recept - Allerhande - Albert Heijn
Aardappel en venkel koken en stampen met wat crème fraish. Naar wens toevoegen van spekjes, evt geitenkaas en of honing, zongedroogde tomaatjes
Het is heerlijk en uit de knoflooktenen komt de gaargepofte boterzachte knoflookcreme, heerlijk op een stokbroodje bijv. haha.
Ik maak ze vaak gegratineerd met courgette: venkel in reepjes en heel kort in kokend water voorgaren, courgette in halvemaantjes. Husselen met zout, peper en creme fraiche, kaas erover en 15 minuten op 200 graden 😋 Of een soepje van venkel en wortel met creme fraiche of kokosmelk Laatst heb ik ook onder meer venkel gebruikt onder een lamsschouder uit de oven... Sjiek en viel goed in de smaak! O dat recept klinkt ook heerlijk majo!
In een salade met spinazie, geitenkaas en sinaasappel en ik vind het ook heel lekker door een pastasaus met gehakt en tomaat.