traktatie

Discussie in 'Voeding' gestart door pluk, 27 jun 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.052
    4.247
    113
    Mijn dochter is in de vakantie jarig en dan wordt er dus vrij kort na het begin van de school getrakteerd.

    Nu zit ze volgend jaar in de klas bij een meisje met coeliakie en dus zou een glutenvrije traktatie leuk zijn. Buiten de coeliakie wil de moeder (had even met haar gesproken) ook dat de traktatie Lactulose en suikervrij is omdat ze denkt dat deze ingrediënten het gedrag van haar dochter negatief beïnvloeden. Ook zou het fijn zijn als we daarbij fruitsuikers ook mijden want volgens haar worden die door het lichaam op dezelfde wijze verwerkt als geraffineerde suikers.

    Ik wil met alle liefde rekening houden met ziekte/allergieën en andere diëten maar ik weet (behalve groente) echt niet wat ik mijn dochter dan zou moeten laten trakteren.
     
  2. ButterflyNova

    ButterflyNova VIP lid

    31 mrt 2014
    5.326
    104
    63
  3. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Wat mag ze thuis snoepen of krijgt ze thuis wel wat lekkers?
    Dan zou ik met die dingen iets leuks maken. Als dat leuk genoeg is voor de rest van de klas zou ik dat met je dochter overleggen en anders voor het meisje iets anders maken met de dingen die ze thuis ook mag snoepen. Heel jammer dat ze dan als enige een andere traktatie krijgt, maar ze heeft tenminste wat en ze wordt er niet ziek van.
     
  4. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.052
    4.247
    113

    Ik heb al geopperd dat ze me een recept zou geven zodat ik iets kan bakken maar haar coeliakie schijnt zo erg te zijn dat ze al ziek wordt als ik het in mijn keuken bereid. Dit omdat mijn keuken(spullen) al in aanraking zijn geweest met gluten en dit schijn je niet schoon te krijgen door het goed af te wassen.
     
  5. Regina88

    Regina88 Niet meer actief

    Jeetje, dat is vrij heftig.
    Is het dan niet handiger dat de moeder het zelf maakt? En dan misschien een mooie apare schaal versieren en daar haar traktatie er op leggen?
     
  6. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.052
    4.247
    113
    denk dat ik dat maar eens ga vragen want ik wil haar natuurlijk ook een leuke, lekkere traktatie geven maar ik wil haar darmen niet voor eeuwig om zeep helpen.

    2 jaar terug zaten ze ook bij elkaar in de klas maar toen mocht ze nog wel Lactulose en suiker hebben en konden we dus iets leuks maken met een aardbei, druif en mandarijn (een stoplicht).
     
  7. Veera

    Veera Niet meer actief

    Ze kan toch zelf iets maken?
    Zaten bij mij ook kinderen in de klas die allergisch waren, kregen aparte traktaties gemaakt door hun ouders.
    Lijkt mij t meest logische
     
  8. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113

    Hmm dat klopt niet helemaal. Als je echt je aanrecht ontsmet en de keukenspullen in de vaatwasser doet moet dat voldoende zijn.
    Dat je met de coeliakie rekening houdt lijkt mij niet meer dan logisch, maar die andere dingen hebben niks te maken met ziek zijn of niet mogen. Nu hou ik echt met alles rekening (geloof/voedselovergevoeligheid e.d) maar ik vind dit toch te ver gaan.
    Je kunt idd niks meer trakteren zo. Ik zou dus echt iets van fruit pakken.
     

Deel Deze Pagina